.

ponedjeljak, 13. veljače 2017.

Očekujemo uspješnu godinu

Lučko - U subotu smo posjetili Podružnicu umirovljenika Lučko / Ježdovec, gdje je zasjedao Izvršni odbor, sa zaista raznovrsnim i dugačkim dnevnim redom.

Rad ove marljive i brojne Podružnice potpomognut novom predsjednicom Biserkom Petrović, polako poprima neke nove smjerove. Naime, uz veliku podršku - dosadašnje , a od ne dugo i počasne predsjednice Marije Kukolj ali i ostalih članova Izvršnog odbora. Podružnice je osmislila plan akcija za tekuću godinu, koji će u mnogome ovu Podružnicu učiniti dinamičnijom, prepoznatljivijim a samim time i poželjnim mjesto okupljanja novih članova (čiji je potencijala u naseljima Lučko i Ježdovec, zaista velik.)

Kako neslužbeno doznajemo, za koji dan započinje Radionica tradicionalnih maski, koju će osobno voditi sama predsjednica Biserka Petrović uz konzultacije stručnih ljudi iz Etnografskog muzeja Zagreb. Naime, ovom radionicom vrijedni umirovljenici ove Podružnice žele obnoviti znanja izrade fašničkih maski, te to isto znanje prenijeti mladima (učenicima  obližnje Osnovne Škole Lučko).

Također se , kako čujemo priprema Radionica - Uskrsnog nakita. Ova radionica je također pobudila veliki interes članova Podružnice, gdje će se izrađivati  od stakla, rukom oslikanoga - prigodne ukrasne svijećice, ali i ostali ukrasi.

Kako vidimo pred Podružnicom umirovljenika Lučko / Ježdovec je zaista zanimljivo , kreativno i produktivno razdoblje.

Za kraj našeg zaista zanimljivog susreta, zamolili smo predsjednicu Biserku Petrović , da nam po završetku sastanka Upravnog odbora, dok su se svi članovi - ostali ugodno družiti uz upravo tople i fine pizze, prepričavajući , kako smo imali prilike čuti - mnoga vesela sjećanja i anegdote iz nekih prošlih dana i Skupština različitih Podružnica umirovljenika, gdje su bili u gostima.



Biserka Petrović, predsjednica
Podružnice umirovljenika  Lučko / Ježdovec
- Upravo je iza nas, zaista kvalitetno održana prva ovogodišnja sjednica Izvršnog odbora Podružnice umirovljenika Lučko / Ježdovec, kojoj sam imala čast ali i zadovoljstvo predsjedati.

Kako ste i sami imali priliku vidjeti i čuti, tema je bilo zaista dosta, a rasprave su bile kreativne i učinkovite.

I ove godine, kako i mnoge Podružnice, nastavljamo organizirati nabavku ogrijevnih drva za sve naše članove. Kao što je već dugogodišnja praksa i ove godine kroz obročno plaćanje (5. rata) pokušavamo ovaj zaista zamašan izdatak svakog domaćinstva, ublažiti na taj način.

Kada smo već kod financija, također smo se dotaknuli članarine. Tako smo dogovorili  kako se sa prikupljanjem članarine treba započeti prikupljanje dinamičnije, jer nam se približava Godišnja skupština, za čije je financiranje to jedini izvor.Ovdje želim  istaknuti kako ćemo Godišnju skupštinu održati 29. travnja 2017. godine u prostoru, kao i obično  - Osnovne Škole - Lučko! 

Ovdje koristim priliku i zahvaljujem ravnatelju škole mr. sc.  Pavi Šimović na susretljivosti i razumijevanju.

Naravno, kako se ovih dana nikako nije mogla izbjeći tema, proslave Dana zaljubljenih - Valentinovo, tako smo složno, da ne kažem zaljubljeno dogovorili jednodnevni izlet, ovoga puta u Klenovnik, točnije na obiteljsko gospodarstvo -"Grešna Pilnica". Kao što ste vidjeli članovi Izvršnog odbora su jednoglasno pozvali i vas - Portal Rotor, no kako ste nam rekli, zbog velikog broja obaveza niste u mogućnosti taj dan podijeliti sa nama u radosti i putovanju. 

Prije samog posjeta obiteljskog imanja "Grešna Pilnica" (gdje postoji  lijepa etnografska zbirka, vlasnika i zaljubljenika ovoga obiteljskog imanja!), naravno kako ćemo posjetiti i Dvorac Trakošćan, kako bi i na ovom izletu nešto naučili, odnosno saznali (a za one koji su već posjetili Dvorac Trakošćan, ovo će biti prilika da obnove svoja znanja i uspomene!). Naše izlete koristimo uvijek kako bi otputovali negdje (ako je to moguće!) gdje još nismo bili u posjetu i kako bi saznali i naučili nešto novo, zanimljivo o našoj domovini i o ljepoti toga kraja (običajima, legendama,kuhinji itd..).

Kako ste čuli, detaljno smo prošli -  Plan godišnjih aktivnosti , Matice umirovljenika Novi Zagreb, te prokomentirali zanimljive teme, koje su privukle pažnju naše Podružnice, ali i pojedinaca - naših članova.

Za kraj ovog ugodnog sastanka  obavijestili članove Izvršnog odbora, kako nam je Vijeće gradske četvrti  ali i Vijeće mjesnog odbora Lučko izdvojili nešto veće sredstva, nego prijašnjih godina, što ćemo kako ste imali prilike čuti , mudro i racionalno iskoristiti.

Dogovoreno je također , kako će se i dalje nastaviti sa našom humanitarnom praksom, pomoći i obilasku naših bolesnih članova , ali ćemo i dalje srijedom nastaviti primati naše članove sa njihovim problemima.

I za kraj. Nakon proslave (izleta) za Valentinovo, također pozivam ne samo naše članove već i članove svih ostalih Podružnica da nam se pridruže na proslavi našeg Fašnika , koja će se održati 28. veljače 2017. godine u našim prostorijama u naselju Lučko.

Dobro došli, mi vas sa velikom radošću očekujemo i radujemo se vašem dolasku.
















Nema komentara:

Objavi komentar