.

petak, 27. siječnja 2017.

Vrijeme je za ribičke dozvole

Blato -  Večeras smo posjetili - Sportsko rekreacijski centar branitelja u naselju Blato i porazgovarali sa voditelje Ivanom Pandža. Naime u ovom centru već dugi niz godina vrlo aktivno sa odličnim rezultatima djeluju četiri udruge:

- Udruga Odra, Udruga športskih ribolovaca invalida domovinskoga rata.

- Udruga Jockey klub hrvatske, Udruga koja skrbi o konjima, pruža pansionski smještaj, te trening za jahače i školu jahanja.  

- Udruga Jedni za druge, Udruga koja osobama s različitim teškoćama pruži nove mogućnosti i nove prilike za kvalitetniji život kroz terapiju jahanjem.Ciljane skupine ove Udruge su djeca i odrasle osobe s invaliditetom (cerebralna paraliza, multipla skleroza, Syndrom Down, mentalna retardacija,  teškoće iz autističnog spektra, ADHD , govorne teškoće te teškoće sluha, slabovidnost i sljepoća, različita tjelesna oštećenja nakon različitih traumatskih stanja...) te bivši ovisnici (droga, alkohol, kocka, internet...) koji su uspostavili primarnu apstinenciju te se žele uključiti u daljnji proces resocijalizacije, koji im omogućava ponovno uključivanje u svakodnevni život.

- Udruga topnika 1. Gardijske brigade Tigrovi, druženje i održavanje svijetle tradicije 1. Gardijske brigade Tigrovi .

Razgovor sa Ivanom Pandža smo  započeli kraj zamrznutog jezera, koje se nalazi u sklopu ovog zaista prekrasnog centra, a koriste i održavaju ga članovi Udruge ODRA, sa svojim gostima. 



Ivan Pandža, voditelj
Sportsko rekreacijskog centra branitelja - Blato
- Nova godina je iza nas i evo kao što vidite, polako su započele i naše redovite aktivnosti naših Udruga, koje ovdje uspješno djeluju već čitav niz godina. Prošlog vikenda je započele sa svojim aktivnostima Udruga - Jedni za druge - (bili bi počeli i ranije, no zbog zaista niskih temperatura, bili su spriječeni višom silom, na svoju žalost , ali i na žalost mnogih članova ove udruge koji koriste sve pogodnosti koja ova zaista marljiva i uporna Udruga pruža.

Također su članovi Udruge Odra, započeli sa prodajom Godišnjih karata za ovu  2017. godinu. Ovdje želim istaknuti, kako zbog svoje blizine centru grada, zbog svoje prirodne ljepote ali i zbog redovitog održavanja i poribljavanja, uz mnoge goste naše jezero kao ribolovci koriste izuzetno mnogo naši branitelji. Od Godišnjih karata spomenuo bih karte za invalide Domovinskog rata, za djecu do 18. godina i žene, za ostale građene, te dnevne karte. Sve su ove podjele karata uobičajne u svim Udrugama ili Ribolovnim društvima, diljem Lijepe naše.

Ovdje bih istaknuo, za sve one koji nisu u tijeku, kako smo krajem prošle godine ( o čemu možete pročitati - ovdje - na našem portalu Rotor) naše jezero poribili  sa nešto manje od 2. tone raznolike ribe (šaran, amur, tolstobik i sl...) Upravo prema našem Programu poribljavanja ribi, koja je predviđena za obavezno godišnje poribljavanje.

Čast mi je i veselje kazati kako će i ove godine naši ribiči moći uživati u  ribolovu u različitim tipovima ribe.

- Koja je razina cijena - Godišnjih ribolovnih karata ?

- Godišnje ribolovne karte su univarzalonoga novčanog iznosa u cijeloj našoj Republici Hrvatskoj, za branitelje i građane taj iznos je 400.00 kn godišnje, dok za djecu i žene taj iznos je 200,00 kn, dok su jednodnevne karte 80,00 kuna. 

Uz godišnje karte se još plaća i 150,00 kuna članarine Udruge, tako da ukupan iznos stoji 550,00 kn za odrasle i 350,00 za djecu i žene.

Eto, za kraj bih pozdravio sve naše članove , ali bi također pozvao sve ostale da na desetak minuta voženje iz samog centra naše metropole iskoriste priliku i opuste se u pravoj netaknutoj prirodi našeg Sportskog rekreacijskoga centra branitelja - Blato.

Sa iznimnom radošću vas očekujemo!

Bistro!

Nema komentara:

Objavi komentar