.

ponedjeljak, 16. siječnja 2017.

Ružica i Ivan proslavili 50 godina braka

Blato - Jučer je bila svečana i radosna nedjelja, 15. siječnja, u obitelji Ružice i Ivana Šćukanec iz Blata, koji su proslavili zlatni pir, 50. godišnjicu braka.

Ružica i Ivan su se upoznali i odmah zaljubili  u travnju 1965. Bila je to ljubav na prvi pogled i od tada je njihov život bio nerazdvojan.

Ubrzo nakon upoznavanja i "hodanja" ,prije pedeset godina - bila srijeda, (Stara godina) dan 31. prosinca 1966. godine kada su Ružica i Ivan jedno drugome mladi, zaljubljeni i ponosni obećali zajednički život u dobru i zlu - do kraja života. 

Prvi dio svadbenog veselje se održao u Sesvetama, gdje je živjela Ružica, a drugi dio, na koji su se dovezli autobusom (autobus je bio iznajmljen od Ivanove tadašnje radne tvrtke - Sintal) sa svim uvaženim gostima - svatima, je održan drugi dan 1. siječnja 1967. godine u naselju Blato, tako da smo mi zapravo imali "dvije" svadbe - kazala nam je slavljenica  Ružica.


Za njih dvoje je jučer u župnoj crkvi  Blažena Djevica Marija Majke Božije u Remetinečkom gaju služena sveta misa koju je predvodio župnik Stjepan Rusan, kojom su obnovili bračne zavjete, ali i zahvalili dragom Bogu na zajedničkom životu, zdravlju i velikoj obitelji. Župnik je ovom uzornom bračnom paru koji je aktivan u župnoj zajednici čestitao ovaj lijep jubilej koji je rijedak u današnje vrijeme, zahvalio na uzornom kršćanskom životu i zaželio još puno godina u zajedničkom životu. Naglasio je kako u životu olako dajemo obećanja kojih se trebamo držati, a upravo su Ružica i Ivan Šćukanec svoje bračno obećanje održali evo, već - pedeset godina.

Misno slavlje prekrasnim sviranjem i pjevanjem uveličao je domaći Župni mješoviti zbor.


Ružica i Ivan imaju kćerku Renatu. 

Bilo bi i više djece, no nismo tada imali "životnog" prostora - rekla nam je naša slavljenica Ružica. U početku smo živjeli u staroj "komori". Tu se stara kuća srušila. Stoga smo živjeli kod Ivanove tete u toj staroj "komori". Zaista nismo imali adekvatne uvjete.

Presretni smo što je naša kćerka Renata u sretnom braku sa našim zetom Branko Regelja. Iz tog braka smo dobili na dar prekrasne tri unuke. Unuka Martina diplomirani fizioterapeut,  unuku Silviju, ugostiteljski tehničar te našu najmlađu unuku gimnazijalku Mariju. Eto to su naši Anđeleki - istaknula je Ružica.

Upitali smo naše slavljenike - Koji je "recepr" za ovakav zaista svake pažnje vrijedan uspjeh, za ovako dobar i dug brak ?

Na ovo pitanje nam je odgovorio slavljenik Ivan - Za dobar brak i dugi život u braku važna je strpljivost, praštanje, poštivanje, razumijevanje, oprost, zdravlje te djeca u obitelji. Sveta misa nedjeljom također učvršćuje zajednički život. Naravno, najvažnija je ljubav, bilo je  lijepih trenutaka, a bilo nam je i teško, ali smo se skupa borili za sebe i za našu djecu.“ 

Ovaj događaj, proslava 50 godina braka velika je radost i bogatstvo kako za supružnike i njihovu obitelj, tako i za župu ali i naselje Blato. Ova godišnjica potvrđuje kako ljudi mogu i trebaju živjeti zajedno, da je bračna zajednica dokaz tolerantnog života, te kako je obitelj temelj i oslonac u životu. Zajedničko druženje slavljenika i  njihove uže i šire obitelji ali i članova  Odbora podružnice umirovljenika Blato održana je u restoranu Tihi gaj u Kupinečkom Kraljevcu.

I za kraj Ružica i Ivan rekli su nam  u šali: “Ako Bog da, čekamo platinasti jubilej“.

Nema komentara:

Objavi komentar