.

srijeda, 4. siječnja 2017.

Pred nama je još jedna zanimljiva godina

Remetinečki gaj - Danas smo porazgovarali sa Stjepanom Perčić, predsjednikom jednog od dugovječnijih Klubova liječenih alkoholičara na području novog Zagreba, klubom Remetinec.

Početak je godine, pa evo i prilike da saznamo što sve očekuje članove kluba u tek započetoj godini. Inače je ovaj klub poznat po svojim aktivnostima, ne samo unutar kluba već i šire. U ovom klubu konstantan je broj članove, dok se kod drugih pomalo osipa članstvo iz raznoraznih razloga.



Stjepan Perčić, predsjednik
Kluba liječenih alkoholičara Remetinec
-  Vaš klub se svrstava među aktivnije klubove, ne samo u Novom Zagrebu , već i šire u cijelom Gradu Zagrebu. Možete li nam reći neke od planova rada i aktivnosti koje  ćete realizirati u ovoj godini ?

-  Da,  mu u svojim aktivnostima imamo veći broj aktivnosti, koje su kroz vrijeme postale već tradiconalne. Spomenuo bih , recimo Sportske igre u Prepuštovcu, gdje se već cijeli niz, rekao bih desetljeća sastaju Klubovi liječenih alkoholičara iz cijelog Zagreba te ugodno druže i natječu u nekoliko sportskih disciplina, uz bogat kulturno umjetnički program i na kraju bogati domjenak.

Također od tradicionalnih, redovitih događanja pred nama je - Večer pučke poezije, koja će se ove godine održati u gradu Virovitica. Svake godine nekoliko naših članova obavezno posjete tu manifestaciju, a ponekada netko od članova i nastupi. Prošle godine je ova kulturna manifestacija održana u Zagrebu, dok je pretprošle ovo druženje održano u baroknom gradu Varaždinu.

 U našem planu također stoji  odlazak na Godišnje skupštine drugih Klubova, što redovito i sa mnogo radosti svake godine činimo. To nam je zaista prava prilika ugodnom druženju, izmjeni iskustava ali i saznavanja ponekih novih informacija.

Vrlo često, sa velikim interesom, organizirano posjećujemo Zagrebačka kazališta i to zahvaljujući jednom našem prijatelju iz prijateljskog Kluba liječenih alkoholičara, gdje mu na ovaj način ovako javno zahvaljujem i nadam se skorom susretu u jednom od kazališta.

Od kulturnih ali i sportskih zbivanja, također smo česti gosti Arene. Naime također jedan naš član Kluba liječenih alkoholičara Remetinec, g Husein Rasavac u mogućnosti je potpuno besplatno preko naših podupiratelja osigurati ulaznice za pojedine događaje.

Istaknuo bih također, kako smo prijašnjih godina znali organizirati izlete na Sljeme. Ove godine također planiramo izlet, no na prijedlog članova odlučili smo promjeniti odredište, naime o tome ćemo se još dogovoriti na jednom od naših redovitih susreta koji se događaju svakog ponedjeljka u prostoru Centra za kulturu Novi Zagreb. Ima dosta prijedloga, od toga da to bude odlazak negdje na kupanje  (more ili pak neke od toplica) ili na zajedničku roštiljadu sa drugim Klubovima sa kojima smo u dobrim odnosima, a ovdje bih posebno istaknuo naš prijateljski odnos sa Klubom liječenih alkoholičara Pešćenica. Sa tim Klubom smo se gotovo već pobratimili, jer se redovito posjećujemo. Naime oni redovito godišnje održavaju - Dane otvorenih vrata, dok mi održavamo Tribinu, no i na Godišnjim skupštinama  se obostrano posjećujemo, tako da jako dobro surađujemo.

- Uz ova spomenute aktivnosti, putovanja, druženja, također održavate i tekuća  druženja gdje se sastajete jedanputa tjedno u vašem postoru ....

- Da. Mi se sastajemo svaki ponedjeljak u 16,00 sati u prostoru Centra za kulturu Novi Zagreb, gdje moram istaknuti, kako nam taj prostor ustupa svojom voljom Centra za kulturu Novi Zagreb, već dugi niz godina, i ovom im prilikom zahvaljujem u ime svih članova.

Ukoliko uz naš redoviti program, organiziramo neku proslavu ili organiziramo neke stručne susrete, također imamo potpunu potporu Centra u smislu adekvatnoga prostora i slično.

Nedugo, krajem godine, smo tako organizirali Tribinu, koje s održava već tradicionalno po završetku - Mjeseca borbe protiv alkoholizma i protiv ovisnosti. Na Tribini se sastajemo i zajednički organiziramo Klub liječenih alkoholičara Remetinec i Klub Remetinec Gaj. Klub liječenih alkoholičara je klub koji smo također mi osnovali u vremena kada je bio daleko veći interes za rad klubova.

Na tribini smo pozvali prijatelje iz svih Klubova iz Novog Zagreba ali i iz Grada Zagreba. Moram priznati kako je odaziv bio odličan.

Prije Tribine smo održali Godišnju skupštinu, gdje smo  analizirali rad u protekloj godini, te donijeli i zaključke. Također smo podijelili Priznanja našim dugogodišnjim  apstinencija, članovima. Priznanja je uručila dr.  Vesna Golik Gruber, naš dugogodišnji terapeut. Priznanja su uručena šestorici naših članova:


  •  Damir Bančić i Josip Llobučar za apscinenciju od dvije godine.
  •  Husein Rasavac i Ivan Dujuč, za pet godina apscinencije.
  • Stješan Perčić, za 15. godina apscinencije.
  •  Alojz Baznik, za 30. godina apscinencije.

 Nakon Godišnje skupštine je održana Tribina pod nazivom -  Prilagođavanje obitelji na pijenje i alkoholizam. Uvodnu riječ je dala dr. Vesna Golik Gruber, nakon čega je svoja iskustva iznio naš član Ivan Dujuć sa svojom suprugom. Moramo istaknuti, kako je Tribina zaista zanimljiva i možemo je svrstati među one koje su zaista uspješne, kako svojom temom ali isto tako intresom prisutnih članova.  Ivan Dujić je prepričao svoja iskustva kroz apsineciju od 5. godina, gde on nije liječen, već je samoinicijativno  odlučio prestati piti, pa je došao  u naš klub, tražiti pomoć. Tu smo imali priliku čuti veliku podršku koju mu je i a i sada  pruža  njegova supruga Tribina je otvorila zaista vrlo živu, zanimljivu i praktičnu debatu, koje je polučila odlične rezultate među svim članovima Kluba.

Nakon tribine, uslijedio je mali domjenak, uz harmoniku, koju je također svirao jedan od naših članova i uveseljavao nam svima skupa druženje.

Za kraj bih, naravno ako nije kasno, svima čestitao sretnu, uspješnu i prepunu zdravlja 2017. godinu. Također bih pozvao sve one, koji bi željeli postati naši članovi ali to odgađaju iz razno raznih razloga, da nam se pridruže. Mi smo tu, očekujemo ih sa velikom radošću. Tu smo da pomognemo, vjerujete mi smo sve to, što vas sada muči, prošli. Naravno, mnogo lakše u društvu, dragih, iskrenih i susretljivih ljudi, naših članova Kluba liječenih alkoholičara Remetinec.





















Nema komentara:

Objavi komentar