.

petak, 2. prosinca 2016.

Prvi Godišnji koncert Pjevačkoga društva Novi Zagreb

Zapruđe -  Prošli vikend (nedjelja) smo bili svjedoci Prvog godišnjeg koncerta, pjevačkoga društva Novi Zagreb, koji se održao u društvenim prostorijama naselja Zapruđe.

Koncert je organiziran od samih članova ovog pjevačkog društva, a pružio nam je svima prije svega ugodno druženje, mnogo pjesme i raznolikih scenskih nastupa (plesa - stepa, igrokaza, recitacija, itd...) gostiju. 

Kako smo uspjeli saznati od ponosnih članova ovog zbora - upravo je to i bio pravi razlog organiziranja ovog koncerta, za koji kažu kako će u buduće biti tradicionalno organiziran svake godine u ovo vrijeme. 

Razloga za skrivanja ponosa zaista nije ni bilo. 

Naime uz odličan i raznolik kulturno umjetnički program koji je zadovoljio i one najizbirljivije, članovi zbora su se također potrudili ugostiti sve goste malom zakuskom te plesnom glazbom, koje je sve prisutne zavela i uz ples zadržala do kasnih večernjih sati.

Također vrijedi istaknuti kako su naši domaćini, pjevački društva Novi Zagreb, u svom nastupu iako u nešto manjem broju, zbog bolesti i opravdanih obaveza pojedinih članova, prikazali zavidnu razinu pjevanja i odličnu uvježbanost iza koje stoji - zasigurno uložen veliki trud svih članova ali i voditelja ovog zbora.



Ljiljana Aleksić Luk, tajnica
Udruge umjetničke skupine Feniks i prijatelji
-  Naša udruga uspješno djeluje otprilike četiri godine. Svoj rad smo započeli sa aktivnostima vezanima uz Montažstroj 55+, kada je naš osnivač Miljenko bio izvođač. Odmah nakon toga je započela aktivnost naše Udruge. On je okupio tu Udrugu -Feniks i prijatelji.

 Naš osnovni cilj djelovanja je širiti svijetom dobro raspoloženje među ljudima starije životne dobi. To su najčešće naši umirovljenici, a posebnu brigu posvećujemo našim dragima smještenim u domovima umirovljenika za starije i nemoćne.

Iznimno zadovoljstvo, radost nam čini upravo mogućnost da te ljude malo razveselimo, da im učinimo ugodnijim ta njihove dane u  domovima.

Uz ostalo, evo večeras smo ovdje, kao gosti pjevačkog društva Novi Zagreb, kojega iznimno cijenimo. Sve njegove članice i članove cijenimo zbog odlične izvedbe svojeg repertoara, ali i zbog izrazitih ljudskih osobina, koje su  se pretvorile u veliko prijateljstvo, na obostrano zadovoljstvo. 

Ne mogu a da ne zahvalim  našim večerašnjim domaćinima, prije svega na pozivu, ali i na mogućnosti da svojim nastupima pojedinih naših članova, uveličamo ovaj prvi Godišnji koncert, uz iskrene želje da se ovo sve skupa pretvori u tradiciju i da se nastavi održavati još mnogo, mnogo godina .

U ime svih članova Udruge Feniks i prijatelji, pozdravljam sve prisutne i od srca im zahvaljujem na toplom prijemu, koji su pokazali svojim pljeskom nakon gotovo svake naše točke, ne štedeći svoje dlanove.



Nasta Lacković, predsjednica
 Pjevačkog zbora Novi Zagreb
- Nakon dugog niza godina pjevačkoga djelovanja, evo ove godine smo se odlučili, održati naš Godišnji koncert, kako bi svojim skromnim doprinosom uljepšali ovaj mjesec blagdana i darivanja našim umirovljenicima.

Kako smo svi mi umirovljenici i kako svi imamo unučadi, muževe, žene zdrave, bolesne ovu godinu nismo željeli čekati Božićne blagdane i Novogodišnje praznike, već smo se ovim Koncertom odlučili malo ranije susresti i družiti.

Ovaj koncert i ovo druženje ne bi bilo moguće bez naših vjernih članova koji se sastaju svake treće subote, tijekom cijele godine u našem prostoru uz donaciju od 20,00 kuna, koje smo večeras iskoristili i organizirali uz ovaj naš Godišnji koncert i zakusku, te živu glazbu.Dodala bih kako su sve ove kolače ispekle članice Pjevačkoga društva Novi Zagreb.

Voljela bih da bas je više. Naime  večeras su nam u goste trebali doći i dva KUD-a, ali - uvijek se dogode poneke nepredvidive situacije.Drago mi je  da su se našem pozivu odazvale Podružnice umirovljenika iz našeg Novog Zagreba. naime, koliko sam uspjela vidjeti, odazvale su nam se četiri predsjednice, kojima sam neizmjerno zahvalna  na odazivu.

Evo za kraj bih zahvalila svima na svom dolasku iskreno se nadam, a mislim i sa pravom, da će se ovo druženje nakon zakuske koju smo priredili , nastaviti do kasnih večernjih sati.

Vidimo se ponovno do godine!



Dragutin Lacković, podpredsjednik
Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb / istok
- Večeras sam došao ovdje, jer smo dali odobrenje jednom našem divnom društvu a zove se Pjevačko društvo Novi Zagreb. Ovdje želim istaknuti kako ovo društvo, na svako naše traženje mjesnih odbora dođe otpjeva nekoliko pjesama i uveliča program.

- Večeras ovo društvo održava po prvi puta svoj Godišnji koncert ...

-  Moram istaknuti, kako mi je veliko zadovoljstvo, što sam pozvan, te što mi se pružila prilika da se mogu družiti sa mnogo entuzijasta koji su na ovom koncertu sudjelovali kako gosti , sudionici Koncerta ili pak kako predstavnici svojih mnogobrojnih Podružnica umirovljenika Novog Zagreba.

Želio bih reći, kako je ovo Pjevačkoa društvo gostovalo kod mnogih večerašnjih gostiju, no evo  ovim Godišnjim koncertom, ostvarila se prilika da mnogi dosadašnji domaćini budu po prvi puta gosti ovom uspješnom Društvu.

- Kakvi su vaši dojmovi o večerašnjem Godišnjem koncertu?

- Program je bio zaista zanimljiv, kvalitetan i raznolik uz zaista odlične goste. Mišljenja sam  kako su svi ovdje prisutni zadovoljni dosadašnjim sadržajem, što potvrđuje redoviti pljesak publike nakon svake točke. Pjevačkom društvu Novi zagreb želim mnogo uspjeha i u budućnosti. Osobno ću se založiti da se članovima, odnosno Pjevačkom društvu Novi Zagreb pomogne i u 2017. godini kako bi ostvarili sve sve što su predvidjeli svojim planom aktivnosti.



Aleksandar Kačurov, voditelj
 Pjevačkog društva Novi Zagreb
- Nakon mnogo godina djelovanja evo, kako što ste i sami u prilici vidjeti, naše društvo je organiziralo prvi Godišnji koncert. Uz naše goste,nastupili smo sa zaista raznolikim , zanimljivim i zahtjevnim repertoarom. 

Večeras smo izveli naš klasični repertoar, uz nekoliko neuobičajenih pjesama od kojih i pjesmu iz područja Makedonije. Naime, izveli smo pjesmu - Na srcu mi leži, mila mamo -, koja je vrlo zahtjevna i interesantna.  Također smo izveli i bosansku pjesmu -  Mila majko šalji me na vodu - što je publika sa oduševljenjem primila i nagradila velikim pljeskom, na naše veliko zadovoljstvo.

Ovim koncertom u umjetničkom djelu smo pokazali široki spektar pjesama i ujedno umijeća  u izvedbi.

Moram priznati u ime članova, kako nas veseli veliki broj gostiju koji su došli na naš Godišnji koncert, što nam je također pružilo vrlo lijepi osjećaj ali i  snagu da i slijedeće godine uradimo nešto ovako slično.



Marija Pongrac, predsjednica
Podružnice umirovljenika Siget
-  Većeras smo se zaista od srca odazvali pozivu članova Pjevačkog društva Novi Zagreb.

Oni su večeras održali svoj prvi Godišnji koncert, koji je po mom skromnom mišljenju zaista bio prekrasan. Naime bio je raznolik, odmjeren i zanimljiv.

Kako ste i sami imali priliku vidjeti, bilo je tu pjesama i ne samo iz naših krajeve već i mnogo šire, čak i iz Makedonije. No, uz pjesme vidjeli smo i igrokaze, ples, ali i simpatične recitacije. Sve skupa zaista zaista prekrasno. Iskoristila bih priliku i u ime svojih članova zahvalila  na zaista lijepoj kulturnoj manifestaciji.

Što se pak tiče druženje nakon službenog dijele, tu slijede također pohvale. Naime zahvalila bih organizatorima na trudu oko zakuske i glazbe u "živo" koja nas je sve izmamila na ples. Također je  lijepo vidjeti dosta ljudi iz ostalih Podružnica i malo se produžiti , razmijeniti iskustva itd..

Za kraj bih zahvalila svim sudionicima ovog zaista ugodnog druženje, a Pjevačkom društvu Novi Zagreb bih zaželjela mnogo uspjeha u budućem radu  i vidimo se na godinu, na istom ovom Koncertu!



Jadranka Šimek,  članica
Pjevačkog društva Novi Zagreb
- Član sam ovog uspješnog pjevačkoga zbora od samog početka, od prvih dana osnivanja. Ni sama ne znam kako je brzo proletjelo ovih pet godina.

Večeras smo po prvi puta organizirali Godišnji koncert u kojega smo uložili dosta truda, znadete ono kada nešto prvi puta radite. bilo je dosta i nervoze....

No, sada kada je službeni dio iza nas, mogu reći kako sam iznimno zadovoljna. Do duše, na žalost zbog obaveza i zbog bolesti, nisu nam se odazvali svi gosti, no mislim kako je i ovako Godišnji koncert uspio. Zahvalila bih svim gostima, kako  u nastupu na koncertu ali i gostima koji su činili publiku. 

Kako ste imali priliku čuti jednu smo pjesmu posvetili g. prof. Ivanu Kačurovu, našek pokojnom voditelju, njemu u čast jer bez njega i njegovog truda mnogo toga nebi ostvarili kako Pjevačko društvo Novi Zagreb.

No, tu je uz nas njegov unuk, Aleksandar Kačurov, naš sadašnji voditelj, gdje sa nadamo kako ćemo uz njega napredovati i dalje.




































Nema komentara:

Objavi komentar