.

ponedjeljak, 5. prosinca 2016.

Posvetite se sadašnjosti

Novi ZagrebSvi ćemo se mi, prije ili poslije, u nekom trenutku probuditi, trznuti iz sna koji zovemo rutina i doći do spoznaje da više nismo ista osoba koja smo bili prije petnaestak godina, niti tjelesno, niti intelektualno, niti emocionalno. A taj trenutak razumijevanja možda ti promijeni život.

Trošiš puno vremena u teretani pokušavajući vratiti osobu koja si bio nekada. Tražiš pomoć od trenera koji također nerijetko radi veliku grešku pokušavajući te pretvoriti u svoju repliku, umjesto da pokuša naći način kako te voditi da jednostavno budeš najbolji što možeš biti danas, odnosno najbolji što bi mogao biti sutra.

Starenje je proces s kojim se niti ti, a niti trener najčešće niste spremni baviti. Ti živiš u prošlosti, a trener u budućnosti. Ako i postoji uspjeh, morate ga potražiti negdje na sredini, odnosno, moraš saznati tko si ti danas i shvatiti da je to tvoja stvarnost, a trener bi se trebao nositi s tim, realnim problemima koje imaš, a ne pokušavati te trikovima odvesti natrag kroz vrijeme podržavajući one lažne i nerealne iluzije koje imaš u svojoj glavi.

Mnogi su tako propali, odustali niječući i ne prihvaćajući istinu da su ostarjeli, da njihova tijela više nikada neće biti ista kao nekada, kao što su bila u vrijeme svojeg ponosa i slave. Čak i treneri griješe negirajući vlastitu smrtnost, i skupljaju na taj način previše ozljeda u svojim tridesetim godinama jer se i dalje ponašaju kao da im je dvadeset i odvažni su u podizanju, za njih, prevelikih težina.

Ne živi u prošlosti, budi najbolji što možeš biti danas, a prošlost ostavi u sjećanjima i foto albumu.

Zato razmislite i ostanite zdravi i lijepi!


Za više informacija kontaktirajte udrugu Beauty fit na facebook stranici @beautyfitdsr

Nema komentara:

Objavi komentar