.

ponedjeljak, 5. prosinca 2016.

Motori, ljubav, prijateljstvo ....

Siget -  I ove godine smo bili svjedoci zaista dirljivog i emocijama prepunog susreta starih prijatelja, štićenika Udruge Rotor, njihovih roditelja i članova Moto udruge Plavi Vitezovi / Blue Knights Croatia II. 

Svake godine, ovdje u prostoru Gradskog društva Crvenog Križa Zagreb, Siget 18 A, sastaju se već tradicionalno, nešto duže od desetak godina, u spontanom iskrenom prijateljstvu štićenici Udruge Rotor, njihovi roditelji i članovi Moto udruge Plavi Vitezovi / Blue Knights, Croatia II. 

Iskreni je to susret gdje se svake godine u ovo vrijeme oko dolaska Sv. Nikole uskovitla zaista mnogo raznolikih iskrenih emocija, od suza radosnuca pa do ushita, potaknutim ponovnim susretom. Ove godine su se ovom susretu po prvi puta pridružili i štićenici Centra za rehabilitaciju Zagreb, iz naselja Sloboština. U jednom trenutku, ovaj veliki prostor, bio gotovo premali primiti sve te snažne doživljaje, uzburkane osjećaje koji su poticali radost, smijeh, pjesmu, ples, druženje, fotografiranje ...

I ove su godine  članovi Moto udruge Plavi Vitezovi / Blue Knights, Croatia II, prikupili sredstva te u dogovoru sa  voditeljicama Udruge Rotor darivali štićenike raznolikim materijalima potrebnima za održavanje njihovih kreativnih radionica. Teško je pronaći riječi koje bi dostojno opisale radost i sreću pri uručivanju darova.

 Da. 

Naime, darovi su se razmijenili obostrano, dok su članovi udruge motorista sa mnogo pažnje i simpatija poklanjali potrebni materijal, dotle su štićenici sa ljubavlju uzvraćali prekrasnim svojim radom, koji su izradili u svojoj kreativnoj radionici.

Prepuni stolovi raznolikih kolača ali i pića koje su za ovu priliku ispekli vrijedni i strpljivi roditelji davali su odličan ugođaj za daljnje opušteno druženje, koje je bilo prožeto, pjesmom, plesom ( kako štićenika, roditelja ali isto tako i članova moto udruge!). 

Vrijeme je zaista brzo prolazilo, a kako i ne bi, uz ovoliko prekrasnih emocija i dragih ljudi, ugodnog druženja i lijepe glazbe. 

Članovi  Moto udruge Plavi Vitezovi / Blue Knights, Croatia II, su planirali održati Godišnju skupštinu ubrzo nakon ovog susreta, no kako smo vidjeli  - termin Skupštine se stalno "pomicao" za kasnija , dok je na licima  sjajio osmjeh, satkan od slatkog uzbuđenja, ugode druženja i želje za ponovnim susretima.



Ivana Marošević, član Moto udruge Plavi Vitezovi
/ Blue Knights, Croatia II
-  Ponovno smo ovdje među nama dragim prijateljicama i prijateljima , štićenicima Udruge Rotor, njihovim roditeljima ali i novim prijateljima iz Cantar za rehabilitaciju Sloboština. Zadovoljni smo da se naše prijateljstvo širi.

Moram priznati kako smo zaista sretni među ovim dragim ljudima, pogotovo pred dan Sv. Nikole, kada darujemo naše prijatelje, već tradicionalno, prigodnim poklonom. 

Uvijek nas iznova raduju ovi susreti koji su zaista prožeti radošću, iskrenošću, ljubavlju, iščekivanjem kada ćemo doći ....ali ne zbog našeg poklona, već iz zaista iskrene ljubavi, prijateljstva i druženja. Taj se osjećaj teško može opisati riječima. Zato i ovaj put zahvaljujem na svemu i iskreno se radujem našem slijedećem susretu.



Marija Malović, defektolog,
voditeljica radionice Novi Zagreb

-  U našoj radionici se nalaze korisnici sa posebnim potrebama, sda većim intelektualnim poteškoćama. Ovdje se provodi radna i socijalna rehabilitacija.

Danas se nastavlja naša duga tradicija druženja, te su nam u goste ponovno došli članovi Moto udruge Plavi Vitezovi / Blue Knights, Croatia II, koji redovito u ove dane oko dolaska Sv. Nikole. Naime ovi zaista krasni ljudi daruju naše štićenike praktičnim poklonima za potrebe naše kreativne radionice.

Ovim putem bih im htjela javno zahvaliti na svim ovim godinama naših iskrenih susreta, a tih godina zaista nije malo. Ne brojim ih , ali sam sigurna kako ih ima više od deset u nazad. Svaki njihov posjet - nikako ne zbog poklona, već zbog radosti koje donose svojim ljudskim odnosom budi iskrene osjećaje  kod naših štićenika i veliku želju za ponovnim susretom, posebno za toplih dana, kada mogu sjesti i na motore i doživjeti i te osjećaje.

Zaista u ime svih nas, od srca zahvaljujem još jedanput Darinka Krunić.



Darinka Krunić, majka
korisnice Ivone
-  Danas nam je prekrasan dan, sretan dan jer su došli naši bajkeri - Vitezovi, koji su našo svakogodišnji i prijatelji i darovatelji.

 Jako ih volimo!

No, ne samo djeca, već i mi roditelji. Moram reći kako smo im neizmjerno zahvalni, na njihovom trudu, njihovoj ljubavi prema toj djeci.

Djeca su prije njihovog dolaska, posjeta toliko vesela, puna radost i onog pozitivnog iščekivanja da taj dan dođe.... Zato jer su oni stvarno duša od ljudi. Stvarno se trude i svake godine su ovdje među nama. Ne samo za taj dan, znamo se sa njima i češće viđati. Znamo se čak viđati i u Kostajnici, u gradu... Svugdje ih znamo viđati i uvijek nam je srce puno.

Stvarno, ne može se riječju hvale reći ono što bi se njima trebalo reći.... Stvarno su krasni.

- A tete?

- Tete su ono, kako bi se reklo... One djeluju prema toj našoj djeci kao da su njihova. I danas su došle iako je subota, nije njihov radni dan. Odvojile su svoje vrijeme i pripremile zajedno sa roditeljima kolače i ostalo ...Zaista nemam prigovora na njih, stvarno su super!



Petar Bunić, radni instruktor
Centra za rehabilitaciju Zagreb, podružnce 
Sloboština

- Želim istaknuti kako smo ovdje po prvi puta ovu godinu. O ovom druženju smo čuli dosta toga pozitivnoga i već prije.

Moram priznati kako je ovdje danas, upravo onako kako su na pričali ali i još mnogo, mnogo bolje. Prekrasna je atmosfera, a nas osam, sedam štićenika i ja sam - oduševljeni samo atmosferom i prijateljskim odnosom koji ovdje vlada.

Siguran sam kako ćemo sasvim sigurno  i dogodine biti dio ove prekrasne priče, iskrenog prijateljstva, podrška i ljubavi.



Ivan Vladisavljević, predsjednik
Moto udruge Plavi Vitezovi / Blue Knights,
Croatia II. 
- Naša Udruga već od 2006. godine redovito za dan Sv. Nikole daruje ovu prekrasnu djecu , štićenike Udruge Rotor praktičnim poklonima, potrebnima za njihovu kreativnu radionicu.

Naime, svake godine u dogovoru sa njihovim voditeljicama mi kupimo sve ono što im je potrebno, što one izaberu za određeni iznos novaca koji mi međusobno prikupimo. Naime naša udruga još uvijek na žalost ne aplicira na gradske, državne ili Europske natječaje, tako da se još uvijek sami financiramo iz svojih sredstava, odnosno mirovina ili plaća. Ne mogu vam riječima opisati tu radost od strane ove prekrasne djece kada nas ugledaju. U tom trenutku nije bitan poklon, on postaje sporedan, tek razlog našeg ponovnog susreta. Naravno, kako je  drago toj djeci, isto je tako i nama. Obuzme nas radost i veselje osjećajući silnu snagu prijateljstva koja dolazi iz srca svakog pojedinca, štićenika ove Udruge.

Naša udruga također pomaže u svojim mogućnostima i druge, koji su potrebiti. Tako smo ove godine također pomogli dvije obitelji pri smrtnim slučajevima, sali smo pomogli i našeg kolegu koji se vozio sa nama, u kupnji potrebnih lijekova. No, također smo u Zadru imali Europsku konferenciju koju smo također morali djelomično finacirati. Eto  pomažemo zaista koliko možemo, jer se držimo one stare izreke - Koliko daješ toliko i imaš.

Za kraj bih pozdravio naše drage prijatelje štićenike Udruge Rotor, njihove voditeljice te njihove roditelje uz nadu da se vidimo i iduće godine u isto vrijeme, uz iskrene čestitke bolje i uspješnije nove godine i prekrasnih Božičnih blagdana, provedenih u zajedništvu obitelji , ljubavi i zdravlja.





































Nema komentara:

Objavi komentar