.

subota, 12. studenoga 2016.

Kada je dosta ribe, tada su nam i srca puna

Blato - Prekjučer je Bog obasjao članove Odra - Sportko ribolovnog društva invalida Domovinskog rata, ne samo sunce, kojega usput rečeno baš i nema ovih dana, već i novom ribom, kojom su uspješno nastavili ovogodišnje poribljavanje.

Ovo je već drugi put, da ovo složno i uspješno društvo, poribljava svoje vode u naslju Blato. Radost i veselje nije se dalo sakriti sa lica članova, koji su se samo smješkali pomažući istovarati ribe iz kamiona u svoje jezero.



Josip Kamba, voditelj Odra, sportsko ribolovnog
društva invalida Domovinskog rata
-  Evo, danas smo ponovno poribili naše predivno jezero u naselju Blato, sa 150 kilograma Tolstobika ( inače je službeni naziv - Sivi glavaš) i sa 100 kilograma Smuđa.

Želim sa ponosom istaknuti kako smo za ovu godinu izvršili kompletno poribljavanje, prema Gospodarskoj osnovi. 

Ovdje na našem jezeru, uslijed poribljavanja, biti će zabrana izlova Tolstoibika i Smuđa do ponedjeljka 14. studenog 2016. godine., kako što je to ustaljene praksa u svim malo ozbiljnijim društvima.

- Možete li nam reći, koliko je dosada kompletno nove ribe poribljeno ovdje u vaše jezero?

- Do sada je ukupno, ovu godinu poribljeno 1000 kilograma Šarana, 150 kilograma Amura, 150 kilograma Sivoga Glavaša i 100 kilograma Smuđa. To je čak i malo  iznad preporučljivoga za ovu našu vodu, no nadamo se kako će se vodostaj dići, pa će biti sve baš onako kao treba i biti.



















Nema komentara:

Objavi komentar