.

ponedjeljak, 24. listopada 2016.

Što možeš danas, nikako ne ostavlja za sutra

Novi ZagrebPuno ljudi koje poznajem mi se opravdava za svoje nezadovoljstvo lošim izgledom, za svoju tjelesnu neaktivnost i za nevjerojatno loš izbor hrane – neznanjem. Iz tog razloga sam odlučio podijeliti čarolije i demistificirati tajne kako doći do zdravog života kratkim «uputama za upotrebu».

Fitnes vodič za one koji oklijevaju: shvatite da ne postoji «od sutra krećem». Spustite se odmah na pod i napravite jedan sklek. Evo ga, službeno ste počeli s treningom. I sad kada je laž koju ste si do sada govorili nestala, možete početi s procesom mijenjanja svojeg izgleda s kojim niste zadovoljni.

Vodič za dijetu: prestanite se lagati da ne znate što jesti. Ako dolazi u kutiji ili je s prozora drive in-a, to nije hrana, to se samo pretvara da je hrana. Nemojte to jesti. Jedite hranu koja je svježa, bogata proteinima, povrće i nešto voća. Malo smanjite sa pahuljicama; napravite jednostavan test s djecom, ako ih vaš klinac želi pojesti punu zdjelu, najvjerojatnije je to smeće. Zaboravite na dijetu, ona ne daje dugotrajne rezultate. Samo zdravom prehranom možete doći do dugoročnih rezultata. Vodite dnevnik prehrane i nemojte ga «uljepšavati», jer i vaše tijelo vodi svoj dnevnik, i to savršeno precizno. Pročitajte ga nakon mjesec dana. Nekima od vas će spoznaja do koje će doći sjesti kao «šamar», šamar za razbuđivanje. Bilježite i to što pijete. I ne, vino se ne broji kao voće, a pivo kao žitarice. To je alkohol, koji je vrlo kaloričan, jednako kao i masti. I zapamtite, trebali bi biti u mogućnosti održavati svoju težinu samo pravilnom prehranom. Vježbanje ne bi trebalo biti protu-uteg lošoj prehrani.

Uložite u sebe, nađite si dobro mjesto gdje ćete ići vježbati. Nađite trenera koji vam može pomoći da dođete do rezultata, ali i osobu uz koju ćete se osjećati ugodno i zadovoljno.

Na kraju, krećite se svakodnevno, bez nekog posebnog razloga, jednostavno zato što možete i pokušajte naći neku aktivnost koja će vas učiniti aktivnim barem na jedan sat. Fitnes je kretanje, a kretanje je život.

Zato razmislite i ostanite zdravi i lijepi!


Za više informacija kontaktirajte udrugu Beauty fit na facebook stranici @beautyfitdsr

Nema komentara:

Objavi komentar