.

utorak, 4. listopada 2016.

Proslavimo Dan neovisnosti i Dan naselja Lanište, svi skupa

Antun Petrić, predsjednik
Viječa mjesnog odbora Lanište
Lanište - Želio bih svim građankama i građanima, našeg naselja Lanište u ime cijelog Vijeća mjesnog odbora Lanište, ali i u svoje osobno ime čestitati nadolazeći - Dan našeg naselja, ali isto tako Dan neovisnosti naše Republike Hrvatske.

Pred nama je nekoliko dana od 6. listopada, pa sve do 9. listopada zaista bogatog sportskog i kulturno glazbenog programa, koji će se održati pod velikim šatorom, ali i na igralištu Nogometnog Kluba Gavran. Veselje našim mališana će uveličati Luna Park "Madi", koji  - kako vidim, već danas započinje postavljanje svih svojih zanimljivih i zabavnih čarolija.



Dan neovisnosti je blagdan u Republici Hrvatskoj koji se obilježava 8. listopada i neradni je dan. Tog dana 1991. godine, Hrvatski sabor je jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Sabor je pritom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više kao takva ne postoji.



I dok se bude održavao tradicionalni malonogometni turnira (za sve uzraste) na tratini Nogometnog Kluba Gavran, drugi će pak biti u prilici pratiti kulturno glazbeni ali i sportski program pod (za ovu priliku) velikim šatorom.

Tako da će navijači Vatrenih, već u četvrtak (6. listopada 2016. godine) u 20,45 sati biti u prilici uz odličnu ugostiteljsku ponudu, zajedno uz pjesmu navijati za naše favorite.

- Petak, 7. listopada 2016. godine, će se također pod šatorom odvijati zabavni program uz nastup Blcck & White.

- Subota - 8. listopada 2016. godine, na Dan neovisnosti u 17,00 sati će nastupiti također pod velikim šatorom - Mlade nade hrvatske estrade, a u 20,00 sati će se nastaviti glazbeno zabavno program Dražene Žanka i  Ivana Stapić sa njegovim bandom.

- Nedjelja - 9. listopada 2016. godine, uz odigravanje finalnih utakmica na malonogometnom turniru i podjele medalja šampionima, navijači Vatrenih će biti ponovno u prilici, okupljeni sa svom navijačkom opremom, navijati za naše reprezentaciju u srazu sa reprezentacijom Finske. Ova zanimljiva nogometna utakmica će se održati sa početkom u 18,00 sati.

Za kraj bih iskoristio priliku, te vas pozvao sve skupa na ovo zajedničko druženje, drage moje  sumještanke i sumještani našeg Laništa. 

No, isto tako bih pozvao i ostale, a posebno stanovnike susjednih naselja, da nam se pridruže i svojim dolaskom uveličaju ovo višednevno slavlje Dana neovisnosti i Dana našeg naselja - Lanište.

Očekujemo vas sa velikom radošću.

Organizatori ovog druženje su Grad Zagreb, Nogometni Klub Gavran i Centar za kulturu Novi Zagreb, a pokrovitelji Gradska Skupština grada Zagreba, Grad Zagreb i Mjesni odbor Lanište, kojima od srca zahvaljuemo.


Nema komentara:

Objavi komentar