.

petak, 30. rujna 2016.

Kuhanje je poput ljubavi, ili se predajete ili se ne upuštate

Novi Zagreb Božica Mirić, rođena 3.12.1939.g. u Zagrebu. Završila Stručnu učiteljsku školu i Pedagošku akademiju, smjer biologija i ekonomika domaćinstva.

Radila kao nastavnica u školi, kao stručni suradnik u Centru za ekonomiku domaćinstva u Zagrebu. Vršila dužnost ravnateljice u domu umirovljenika, savjetnice za prehranu u SOS dječje selo Lekenik, stručni organizator Zagrebačkog festivala slastica.


Do sada je objavila 15 knjiga i više stručnih radova, od kojih su najvažniji:

1. Hrvatski obiteljski objed (4 knjige) u suautorstvu s Dragom Vukušićem
2. Jela i pića s medom (3 izdanja)
3. Hrvatska regionalna kuharica
4. Jela s maslinama i maslinovim uljem
5. Sto hrvatskih recepata
6. Novodvorska kuharica (što se jelo na dvoru Bana Jelačića)
7. Moji najdraži recepti
8. Mozak koji traje (prof. dr. sc. Vida Demarin), organizatorica snimanja hrane i stručna suradnica za kuharstvo. Naklada Zadro 2004.
9. Obiteljska kuharica (Stanko Grafenauer), stručna redaktura
10.Nostalgična kuharica






Nema komentara:

Objavi komentar