.

ponedjeljak, 22. kolovoza 2016.

Zanimljivo putovanje Podružnice umirovljenika Sveta Klara / Čehi

Svata Klara - Jučer je Podružnica umirovljenika Sveta Klara / Čehi, organizirala svoj posljednji ovogodišnji posjet, našoj Jadranskoj obali.

Naime, unatoč  neizvjesnoj hidometeorološkoj prognozi, čelnici ove složne i uspješne Podružnice umirovljenika, jednoglasno su se složili, kako izlet neće odgađati. Kako smo doznali, nekoliko neodlučnih članova, zbunjeni prognozom su ipak odustali u posljednji trenutak. 

Tom svojom odlukom su pružili nenadanu priliku mlađim zainteresiranim mještanima Svete Klara, kako bi skupa sa umirovljenicima otputovali na more i da neposredno osjete i dožive iz prve ruke - prekrasnu atmosferu koja vlada na umirovljeničkim izletima - o kojoj mnogi samo pohvalno govore.

Meteo prilike za vrijeme okupljanja izletnika nisu baš bilo ohrabrujuće. Naime oblačno nebo, nije baš davalo nado sunčanog dana, ali unatoč tome nije uspijevalo obezhrabriti umirovljenike u njihovom naumu.

Naravno, putovanje je proteklo veselo, zabavno, popraćeno šalama, vicevima i pjesmom. Našlo se tu za svakoga ponešto. Organizatori su zaista na svakoga mislili. Od peciva (slanci) pa do različitih "oteštajeca" , sve do zajedničke uobičajne molitve, za bezbrižan put, ugodan boravak i siguran povratak!

Pred sam kraj puta, započela je kiša, koja je pokušala omesti ove složne putnike, u namjeri kupanja, sunčanja, ugodnog druženja.... 

Unutar autobusa se počela dogovarati, nova "strategija"... 

Isprava je zamišljeno, da se dan provede u Selcu, no ubrzo je na prijedlog nekih plan promijenjen , te je odlučeno da se ipak ide u Crikvenicu. Naime, Crikvenica je veće mjesto, pa ako kiša zaista nastavi, tu će se pronaći više sadržaja, koji će ispuniti ovaj izlet.

Crikvenica je naše putnika dočekala "raširenih ruku", ali isto tako snažnom kišom iz sivih oblaka, koji su svojim sivilom "potapali" svaku nadu, kako će kiša za skora prestati.

Prvi muk, i zbunjenost se pretvorila u odlučnost da se krene na plažu, pa nek' bude što bude. Kiša je sve manje padala, pa na putu do plaže skora i prestala. Na plaži svatko je tražio "svoje" mjesto. Zaokupljeni "raspakiravanjem" , nisu ni primjetilki kako je tajnik Podružnice umirovljenika Sveta Klara / Čehi, već zaplivao uz poziv - 'Odite ljudi, more je fenomenalno, toplo je!

Uskoro su ga poneki započeli slijediti, i tako kako će broj kupača povećavao, tako su se započeli i oblaci razmicati, pružati prostora suncu, ali i novim posjetiocima plaže.

Ubrzo su svi zaboravili na kišu, uživajući u moru, druženju i lijepom danu.



Gordana Herceg, predsjednica
Podružnice umirovljenika Sveta Klara / Čehi
- Po želji i na veliko inzistiranje naših članova, organizirali smo još jedan izlet "na more", da uhvatimo toplog vremena, i soli prekrasnog mora.

Meteorološka prognoza baš nije bila optimistična, ali sve u svemu mi smo sa velikim otpimizmom krenuli iz oblačnog Zagreba.

No, kada smo stigli ovdje - na more,  dočekalo nas je nevrijeme -nevera!

U tom trenutku nisam znala - da li da plačem ili da se veselim !? No, valjda kao i uvijek i prognoza i "onaj" koji je određuje, ide nama umirovljenicima na ruku. Ono početno ružno vrijeme, se pretvorilo u predivan sunčan dan, koji smo iskoristili, svatko po svojim mogućnostima, načinu, željama - maksimalno!

Po povratu u Zagreb, vraćamo se našim svakodnevnim planiranim raznolikom aktivnostima. No, također bih istaknula - kako skoro skoro planiramo jedan veliki izlet u Padovu (koji će nam , prema obećanju finacirati sam Grad Zagreb), a nakon toga slijedi već najavljen i planiran izlet u Aljmaš, također po velikoj želji naših članova.

Redovita okupljanja se nastavljaju četvrtkom, gdje se održavaju raznolike radionice, vježbanje. 

2. listopada sa veseljem očekujemo obilježavanje 650. godina postojanja kako našeg naselja Sveta Klara, ali isto tako naše Župe. I tu nas kao Podružnicu očekuju velike obaveza, izdvojila bih kako ćemo tada objaviti - Turopoljski rječnik (oko 5. i pol tisuća pojmova!) te prirediti izložbu ručnih radova, naših vrijednih članova.

Nakon toga slijedi Božićni domjenak, koji se organizira godinama u nazad,  već tradicionalno. Tu smo na posljednjem zajedničkom druženju  dogovorili, kako ćemo organizirati u tu priliku - Prikaz Božićnih događaja.

Eto, sigurna sam kako ćete sa nama složiti, kako nas uz mnogo ljetnih putovanja, druženja i uživanja u ljetnim čarolijama, očekuje isto tako ako ne još više zanimljiva jesen i zima.



Dragica Tesar, blagajnica
Podružnice umirovljenika Sveta Klara /
Čehi
- Možete li nam reći svoje dojmove o današnjem izletu?

- Moramo priznati, kako smo danas izvrsno prošli, prema onom početku gdje smo sjedili u autobusu ovdje u Crikvenici. Kiša je padala i mislili smo, hoćemo li se morati vratiti ili ne !?

Ovo je sada  tako ugodno iznenađenje, da smo se mi na kraju čitavo vrijeme kupali i sunčali, veselo družili...

Proveli jedan zaista nezaboravan dan!

Izgleda, kako se najprije mora dogoditi nešto "loše", kako bi nam "ovo" izgledalo - još ljepše!



Sara Cerčić, mještanka
naselja Sveta Klara
- Kakvi su vaši dojmovi sa današnjeg izleta Podružnice umirovljenika Sveta Klara / Čehi?!

-  Moram priznati, kako sam bila zaista znatiželjna, jer nisam znala kako će to sve skupa izgledati, naime jako puno sam čulo o tome, kako se od svih generacija, umirovljenici najbolje znaju zabavljati, opustiti, veseliti. 

No ubrzo sam , gotovo u samom početku uvidjela kako će ovo biti - biti puni pogodak. Kako će to biti odlično druženje , zanimljivo putovanje i dan ispunjen prekrasnim emocijama. Društvo je zaista veselo i sklono zafrkanciji.

Danas sam svjedočila, kako ni loše vrijeme, odnosno loši vremenski uvjeti ne mogu utjecati na  raspoloženje ljudi, kada su oni spremni svoju nutarnju radost, toleranciju, ljubav podijeliti sa drugima.

Ovo je moje prvo putovanje sa umirovljenicima, no stojim iza toga kako sigurno nije posljednje. Naravno kako ću vrlo rado i radosno ići na svako putovanje, kada god se ukaže prilika ili slobodno mjesto! 



Pavo Matijević, član
Podružnice umirovljeika Sveta Klara / Čehu i
član Viječa mjesnog odbora Sveta Klara

- g. Matijević, možete li nam reći svoje dojmove sa današnjeg izleta?

-  Mišljenja sam kako ne može biti bolje! Genijalno!  U početki dana je bilo malo svježe. Malo je i kiša "zafrkavala", no posle toga se nastavili  idealno vrijeme. Samo može biti tako!

Osobno sam, kao u ustalom i većina današnjih putnika u organizaciju Podružnice umirovljenika Sveta Klara / Čehi, prezadovoljan!

Pozivam i ostale članove, ali i one neodlučne, koji to tek namjeravaju postati, da idu sa nama, da putuju. Biti će im lijepo i ugodno, a dani ispunjeni novim doživljajima, novim ljudima i prijateljstvima.























































Nema komentara:

Objavi komentar