.

četvrtak, 21. srpnja 2016.

U zdravom tijelu zdravi duh

Sloboština - još je ostalo svega 9. dana do održavanja 1. Sportskih susreta umirovljenika Novoga Zagreba. U želji, kako bi saznali nešto više o 1. Sportskim susretima umirovljenika Novog Zagreba, ali i o ukupnim ljetnim aktivnostima novozagrebačkih umirovljenika, posjetili smo Ljeposavu Barta, predsjednicu Matice umirovljenika Novog Zagreba a ujedno i predsjednicu Podružnice umirovljenika Sloboština u društvenim prostorijama naselja Sloboština.



Ljeposava Barta, predsjednica
Matice umirovljnika Novi Zagreb

- Moram sa ponosom istaknutu, kako umirovljenici Novog Zagrebe ne miruju ni i ljeti. Željela bih pozvati sve članove naših Podružnica, Matice umirovljenika Novi Zagreb na jedno prekrasno sportsko druženje, koje se ove godine 30. srpnja 2016. godine po prvi puta organizira u naselju Sveta Klara, od članova naše Podružnice Sveta Klara, na čelu Organizacijskog odbora sa novom (i mladom i ambicioznom) predsjednicom g. Gordanom Herceg.

Igre će se održati u subotu (30. srpnja 2016. godine) sa svečanim otvorenjem u 16,00 sati. Iskoristiti ću priliku te ponovno istaknuti sportske discipline u kojima će se družiti naši članovi:

  •     Šah
  •     Belot
  •     Čovječe ne ljuti se
  •     Pikado
  •     Viseća kuglana

Nakon podjele zasluženih odličja, te nakon ukusne zakuske, program će se nastaviti veselo uz druženje, glazbu i ples , sve do kasnih noćnih sati.

Sasvim sam sigurna, bez obzira na ljetni termin održavanja ovih naših Sportskih susreta  Umirovljenika Novog Zagreba, kako će se u subotu okupiti veliki broj predstavnika  svih Podružnica i kako će se kao i obično ugodno zabaviti, družiti, pjevati, plesati, kako to samo oni znaju. Poučene prijašnjim pozitivnim iskustvima, također sam sigurna kako će se ovi Susreti tradicionalno nastaviti i slijedećih godina, pružajući svim našim članovima da se bolje upoznaju i više međusobno druže.

No, kako sam već rekla na početku, mi umirovljenici zaista ne mirujemo (neki od naših članova su kroz šalu rekli, kako ni ne pomišljamo na to, dok je druženja, putovanja, pjesme, plesa..). Na tom tragu bih spomenula kako kroz ove ljetne mjesece (srpanj i kolovoz) svih 9. vikenda - nedjelje, koristimo za jednodnevne izlete u smjeru mora (putovanje, druženje, kupanje, pjesma...) na zaista različite destinacije ( Opatija,  Novi Vinodolski,  Malinska, Crikvenica, Krka, Valvaldon itd...) U glavnom, 9. nedjelja naši umirovljenici provedu na moru. Cijene nam je vrlo popularna, zapravo ova putovanja organiziramo što je moguće nižim cijenama ( 70,00 do 80,00 kn) ovisno o popunjenosti autobusa.

Na kraju bih spomenula, kako se naša druženje i ovih mjeseci  nastavljaju kao i do sada, svih proteklih godina. Tu su dobro poznati plesovi sa glazbom (druga subota, četvrta subota, ako ima čak i peta u mjesecu koji se tradicionalno održavaju u Domu za starije osobe Av. Ana u Sopotu.

Spomenula bih kako smo još pozvani 26. srpnja  2016. godine gdje se održavaju također Susreti u Domu Sv. Ana, gdje će se održati  Sveta misa i gdje će se družiti umirovljenici novog Zagreba, koji surađuju (mislim oko 10. godina!) sa Gerentološkim centrom Doma za starije Sv. Ana. Imaju zaista prekrasan prostor, također predivne ljude, socijalne djelatnice. Ravnateljica gđa. Luca Slišković, dipl.ing.soc.rada - toliko nesebična, susretljiva, uvijek spremna pomoći i "svojim" ljudima koji su u štićenici Domu na boravku, ali i ljudima "sa strane" kojima ustreba pomoć.

Nema komentara:

Objavi komentar