.

petak, 15. srpnja 2016.

Svečano otvorene 3. etapa rekonstrukcije Karlovačke ceste u naselju Blato

Blato - Danas je u naselju Blato oko 15,00 sati, svečano otvorena i puštene u rad treća dionica rekonstrukcije Karlovačke ceste.  Cestu je otvorio osobno gradonačelnik Milan Bandić. Radovi na ovoj najvažnijoj prometnici, kako u naselju Blato, ali i šire su trajali oko mjesec i pol dana u dužini od 850 metara. Kako bi se završila odnosno rekonstruirala cijele Karlovačka cesta u naselju Blato, nedostaje još jedan manji dio (4?). Sadašnji radovi su se završili na polovici  odteretnog kanala Sava Odra gdje je izgrađeno autobusno okretište za školski autobus.



Jadranko Baturić, podpredsjednik
Vijeće gradske četvrti Novi Zagreb / zapad
- Danas sam ponosan što otvaramo zadnju dionicu Karlovačke ceste kroz naselje Blato u dužini od 850 metara. 

U ove radove smo investirali milijun i šesto tisuća kuna.

Sami završetak radova je trebao biti u ponedjeljak (18. srpnja. 2016. godine), ali na izravan zahtjev Policije, cestu smo otvorili danas, kako građani Blata ne bi morali prometovati u kolonama. Naime, kako i sami znate, ovaj nadolazeći vikend je "udarni vikend" za odlazaka na more i da se ne stvara gužva pred naplatnim kućicama.

Mi ćemo pod prometom izvesti preostale završne radove, "ušminkati" preostalo. No, cesta je sigurno upotrebljiva..

Naravno, nakon ovoga kada završimo još ovih 50 metara, što imamo u ovom zahvatu, krećemo  Puškarićevom ulicom i stavljati ćemo novi asfalt sve do naselja Ježdovec, odnosno do izlaza Grada Zagreba.



Anto Marušić, podpredsjednik
Vijeća Mjesnog odbora Blato
- Danas smo ovdje na otvorenju jedne etape karlovačke ceste. kako imamo priliku vidjeti, završene je nešto prije roka, kako bi se omogućilo našim mještanima ugodnije i lakše prometovanja zbog ovih gužvi.

Ovim radovima, i kada se završi rekonstrukcija do kraja (ostalo je još nekih pedesetak metara!) naselje Blato je riješilo svoje prometne probleme na svojoj "glavnoj " ulici.

Sada nas očekuju druge ulice, Kupinečka ulica itd.., koje ćemo pokušati što skorije urediti kroz - Plan malih komunalnih akcija...



Marijan Matijević, mještanim Kanalske ulice
Naselja Blato
- g Matijeviću zašto ste revoltirani ovim radovima ?

- Kako vidite radovi rekinstrukcije Karlovačke ceste se privode kraju a mi mještani Kanalske ulice još uvijek usprkos mnogim naporima da se to riješi, nemamo riješeno mnogo pitanja. Nije riješeno pitanje, gradske vode, odvodnje (kanalizacije) ali ni onoga što nam je najvažnije u ovom trenutku - nemamo riješeno pitanje školskog autobusa!

 Našu djecu moramo dovoziti na ovo stajalište u odteretnom kanalu  Sava Odra, umjesto da nam autobus kao u svim sličnim naseljima dođe u našu ulicu i odveze djecu u školu. U tom slučaju, nije trebalo ni graditi ovo okretište školskog autobusa.

- Zašto se to na takav način do sada nije riješilo?

- Nisu riješili, jer vjerovatno nisu ni htjeli! U našu ulicu ulaze,veliki kamioni šleperi, autobusi koji dovoze radnike .... Svi mogu proći, samo ne može ući - školski autobus. Pozivam mjerodavne da nam osiguraju autobus, jer se ne radi o malom broju djece. U koliko je potrebno nešto popraviti kako bi školski autobus mogao prometovati, tada bi mi mještani Kanalske ulice zamolili da se to otkloni, kako bi i naša djeca mogla koristiti školski autobus iz svoje ulice (što bi uvelike rasteretilo nas roditelje, koji godinama po svim elementarnim uvjetima moramo dovoziti djecu na prometno nesigurnu autobusni stanicu u odteretnom kanalu Sava Odra).



Goran Cvijetić, Tehnički direktor
Tvrtke Hvar, izvođača radova
- Pri kraju smo sa radovima ove treće etape u dužini 850 metara ceste širine šest do šest i pol metara sa izgrađenim nogostupom. Sa jedne strane nogostup je bio izgrađen. Kako vidite sada su obe strane pokrivene nogostupom, s time da smo mi na toj (lijevoj strani u smjeru naselja Lučko) rakonstruirali zadnjih dvjsto metara. Također je izgrađeno okretište autobusa. 

Također je napravljena kompletna odvodnja, na ovoj cesti, riješena je odvodnja sve i jednog kolnog ulaza obiteljskih kuća, koje su bile niže od prometnice.

- kako imamo priliku čuti, radovi su završeni nešto prije, utvrđenoga roka ?

- Da prije roka. U biti, imali smo jedan kraći zastoj, kada smo ušli radovima u odteretni kanal Sava Odra, to je od Hrvatskih voda, pa smo morali zadovoljiti njihove posebne uvijete. 

Naime rok je trebao biti 15. srpnja. međutim - imali smo nekih desetak dana zastoja, zbog navedenih suglasnosti  i uvjete hrvatskih voda, tako da smo usprkos svemu radove uspjeli privesti kraju do 15. srpnja. naime , ostaje nam još sutra u principu, još počistiti gradilište i asfaltirati još nešto sitno nogostupa. to je jedno sat dva posla i to je to.






"Kliknite" na fotografije, kako bi ih povećali!


















1 komentar:

  1. Mogli bi doći u gradsku četvrt Brezovica,konkretno u Golobrešku u kojoj još nikako da krene izgradnja kanalizacije.Sramota!!!

    OdgovoriIzbriši