.

srijeda, 20. srpnja 2016.

Obilježena godišnjica smrti našeg Mladana Fiolića

Blato - Jučer je pred mnoštvom okupljenih mještana naselja Blato održana svečana komemoracija ispred spomenika u centru naselja Blato, gdje je svečano i dostojanstveno obilježena 24. godišnjica pogibije sumještana, hrvatskog dragovoljca Mladena Fiolića, pripadnik 1. Gardijske brigade - Tigrovi

Na komemoracijskom skupu su nazočili članovi obitelji Fiolić, suborci i prijatelji, te mnogi gosti iz javnog i političkog života Novog Zagreba.

Svečanu misu je predvodio kapelana Zagrebačke policije don Marina Drage Kozića.



Ilija Vučemilović, predsjednik
Udruge veterana 1. gardijske brigade - Tigrovi

- Prije svega , želim se ovdje zahvaliti mještanima, te mjesnom odboru naselja Blato, koji su ti, koji nikako ne daju da se zaboravi na samo žrtva našega Mladena, suborca Tigra. Koji je sa ovih zagrebačkih prostora otišao na jug u Dubrovnik, koji je kao mlad dečko, dragovoljac - stavio se na raspolaganje stvarati i braniti slobodu i demokratske standarde.

Ja samo mogu, još jedanputa biti ponosan i izraziti zahvalnost svima onima koji su danas bili ovdje, sudjelovali u organizaciji. I dosta, ovo je pravi način da se održava dignitet Domovinskog rata i Domovinskom branitelju.

Upravo ovakvim svečanim i ponosnim okupljanjem i prisjećanjem na našedragovoiljace, oživljavamo uspomene i pokazujemo kako ni jedna žrtva nije uzaludna.

Ja sam uvjeren, kako će se ova dobra priča nastaviti. Naravno, svaki puta ćemo i mi, Mladenovi suborci, nazočiti zajedno sa svim mještanima naselja Blato.



Polaganjem vijenaca te cvijeća i paljenjem svijeća uz Članovi  Vijeća Mjesnog odbora Blato gđa. Jadranka Zdeličan i g. Davor Tomaško pridružili su se i Predsjednik Udruge veterana 1. Gardijske brigade - Tigrova g. Ilija Vučemilović, g. Ivan Pandža, dugogodišnji predsjednik zagrebačke HVIDRE i bojnik Hrvatske vojske u mirovini sa predstavnicima Udruge topnika 1.gardijske brigade  i predstavnicima Udruge  športskih ribolovaca  invalida domovinskog rata  Novi Zagreb – Odra , Zastupnica u Gradskoj skupštini i članica Odbora za branitelje gđa. Dragica Nikolić , saborski zastupnik i predsjednik Područnog odbora HDZ Novi Zagreb zapad g. Željko Fiolić i predsjednik mladeži HDZ-a Novi Zagreb zapad g. Nikola Tuškan,te predstavnici Temeljnog ogranka HDZ Blato  g. Boris Nikolić i Boris Jelkovac  zapalit će svijeće.

Svečanu misu svojim pjevanjem su također uvelike uveličale članice crkvenog zbora Blato.
























Nema komentara:

Objavi komentar