.

četvrtak, 7. srpnja 2016.

Ljetne čarolije, "teta" iz Knjižnice Sloboština

Sloboština - Knjižnica Sloboština je jučer započela sa radom svoje ljetne likovne radionice koja se ove godine po prvi puta održava u naselju Sloboština. 

Ova likovna radionica uz poticanje kreacije likovne i stvaralačke umjetnosti kod najmlađih, također želi izdignuti i skrenuti pozornost - ljepote ovog naselja - na daleko poznatog, po svojim parkovima, svom zelenilu (gotovo je cijelo naselje jedan prekrasni veliki zeleni park!) po svom odnosu prema zelenilu ali i ukupnom spontanom  suživotu odlične funkcionalne arhitekture stopljene u ugodan način suvremenog a ipak opuštenoga življenja. 

Dodamo li tome, kako će dio radova (onih najboljih biti čak i nagrađen, na Izložbi 49. Međunarodnog  festivala kazališta lutaka - PIF 2016) ove likovne radionice, biti dio izložbe, koju svaku godinu organizairaju članovi  PIF-a, tada zaista možemo sagledati svu širinu ove incijative, koju potiču vrijedni djelatnici Knjižnice Sloboština.

Na žalost jučer je kiša, odnosno oblačno vrijeme omelo, sudionike likovne radionice, kako bi svoje prvo druženje započeli u jednom od prekrasnih zelenih i veselih  parkova. 

No, kiša, odnosno loše vrijeme ni izdaleka nije omele sve prisutne (a odazvao se doista veliki broj djece !) da ostvarene ono što su naumili - održe prvo druženje i  urade svoje radove, ovoga puta na temu, koju su sami izabrali - zmije!


Za sve zaintersirane koji se još uvijek žele uključiti u rad likovne radionice (uzrasta od 6 do 10 godina), pozvana su djeca i  iz ostalih naselja Novog Zagreba, dođite srijedom tijekom srpnja, sa terminima:

     - 6.srpnja., 13. srpnja., 20. srpnja, 7.srpnja i 27. srpnja. u vremenu od 9:30 do 11 sati. 



Barbara Balenović, knjižničarka
Knjižnice Sloboština
- Ovo nam je prva Ljetna likovna radionica, za djecu od 6 do 10 godina. Moram priznati, kako smo ugodno iznenađena kako odazivom, ali i odnosom djece  same djece prema ovoj Radionici.

Djeca su zaista fenomenalna, rade koncentrirano. Zaista su kreativna... Vidim kako uživaju u radu...

Iskoristila bih priliku i spomenula, drage roditelje, koji su također pokazali  interes i podržali djecu u dolasku na ovu radionicu. Imamo ovdje djecu i  roditelje  iz cijelog novog Zagreba, pa čak i izvan Novog Zagreba.

Na našu malu "nesreću" danas nas je malo omelo vrijeme i ovi veliki sivi oblaci, kako bi svoju aktivnost likovne radionice održali uz nasmijano sunca, svijetle boje, ugodno druženje u ljepoti obližnjeg parka.

- Vidimo kako je radionica ponovno pokazala svoj pravi smisao.

- Mišljenja sam, kako je i ova likovna radionica, zapravo pozitivna rezultat ove naše uhodane ekipe, koja pruža i radi kontinuirano raznolike  radionice  tijekom cijele godine. Upravo  radi toga, ta djeca imaju mogućnost ove godine sudjelovati u ljetnom programu. Naravno to je svakako u nešto manjem sadržaju,  jer su mnoga djeca otišla sa svojim roditeljima ili bakama i djedovima otišla na more. 

No, za one koji su ostali ovdje u našem zaista lijepom naselju prepunom parkova zelenila, pružamo sadržaj kojim će ugodno popuniti ljetno ferje.



Korana Latinger Kadić sa kćerkicom Sanjom
polaznicom Ljetne  Likovne radionice,
Knjižnice Sloboština
- gđo. Latinger / Kadić, što vas je motiviralo da svoju kćerku uključite u rad Likovne radionice, koju ovo ljeto organizira Knjižnica Sloboština?

-  Mislim kako i vi svjedočite, kako za vrijeme ljetnih mjeseci zaista se malo prilika prilika za neke od aktivnosti za malu djecu u ovom (ili cijelom !?) dijelu našeg Novog Zagreba.

Kako smo "cijelogodišnji gost" ove naše Knjižnice, išli smo i na "Čitaonicu" i na druge radionice, tako smo sada na putu da iskoristimo i ovu zaista lijepu priliku. Zaista smo sretni, što imamo u našoj blizini u našem kvartu, tako radišne - naše "tete" knjižničarke. Od srca im zahvaljujemo na cijelogodišnjem trudu.

- Draga Sanja, da li ti se dopada ovdje? Da li je zanimljivo ovdje na Ljetnoj Likovnoj radionici?

- Da!

-  Što ste danas crtali ?

-  Danas smo crtali zmiju.

- I, kako izgleda zmija?

- Šarene je, na njoj ima, krugova, crta i svakakvih oblika....

- Voliš dolaziti ovdje ?

- Da.

- Da li ti je ovdje dobro društvo ?

- Da!







"Kliknite" na fotografije, kako bi ih povećali!







Nema komentara:

Objavi komentar