.

srijeda, 27. srpnja 2016.

Hoćemo prave zvijezde, talentirane male i srednje poduzetnike!

Nenad N. Bach, 
glazbenik
New YorkGotovo religiozno gledah glavni Dnevnik HRT-a već godinu dana i više ne mogu. 

Prije 4 godine Stipe nas je vratio 50 godina unatrag i sad pomislih da će nova promjena donijeti progresivnije snage, kad tamo isto samo malo drugačije pakovanje. Političari žele biti rock zvijezde, dok prave zvijezde, mali i srednji poduzetnici, ramena na kojima počiva čitava nacija, ni blizu medijskom prostoru. Političari – sindikat i- sindikati - političari. Tko je što kome rekao itd. DOSADNI STE POBOGU, SKIDAJTE SE S MALOG EKRANA.

Hoćemo prave zvijezde, talentirane male i srednje poduzetnike u svakom Dnevniku. Zašto jedan Andrija Čolak, Hrvoje Prpić ili Sven Maričić nisu prisutni u udarnim terminima, zašto ovaj naš časopis Poduzetnik, jedini, time i najbolji, nikad nije niti spomenut u Dnevniku, a evo slavimo desetu godina postojanja. Tko rješava Gordijski Čvor hrvatske birokracije? Zašto se ti isti koji drže hrvatsko gospodarstvo moraju bakćati s nenormalno kompliciranom administracijom. Zašto premijer i Vlada nisu organizirali par otvorenih tribina gdje bi naši npr. poljoprivrednici rekli otvoreno što ih sve muči i gdje stvari ne hodaju i kako bi se vjerojatno jednostavnim potezima mogla olakšati svakodnevnica.

Kao pojedinci smo vrlo progresivni i uspješni po čitavom svijetu, a u svojoj zemlji nismo u stanju posložiti državu kakvu smo priželjkivali. No, budi se nada u mlađim snagama koje se još nisu drznule stupiti na scenu. Ima vas, to mi koji pratimo društvo znamo i cijenimo vas. Znam da vas povijesno zaleđe koči, ali samo hrabro naprijed, jer ovi naši Kurte i Murte neće sami sjahat. Dobre i loše vijesti su te da je tehnologija otišla puno ispred duhovnog razvoja, pa u jednu ruku vlast ima kontrolu nad nama, a s druge strane ljudi su se povezali i rade na svojem boljitku i struktura države im nije neophodna, jer svijet je njihov. Mi Hrvati smo putnici, moreplovci, istraživači, nemirnog smo duha. Evo nova Hrvatsko - Američka Udruga Profesionalaca je upravo osnovana. Brandiranje Hrvatske 3 je u pripremi, Surf 'n Fries se otvara u sve više zemalja. Stanimo 3 sekunde na loptu, pregrupirajmo se, stvarajmo poluge i stvari će krenuti na bolje i to vrlo brzo, jer talenta i strasti imamo. Malo podrške svakome treba, nitko nije rođen s nepresušnim entuzijazmom. A vi političari, pun vas mi je kufer, da ne kažem onu drugu stvar.

* Nenad N. Bach je američko - hrvatski glazbenik, skladatelj, performer, producent, mirovnio aktivista, te suvlasnik poslovnog mjesečnika - Poduzetnik


Nema komentara:

Objavi komentar