.

petak, 1. srpnja 2016.

Foto natječaj za fotografe amatere - Objektivni Novi Zagreb

Novi ZagrebRedakcija Portala Rotor raspisuje mjesečni natječaj "Objektivni Novi Zagreb" za najbolju fotografiju na temu - Novi Zagreb. Dakle, svakog mjeseca biramo najbolju pristiglu fotografiju, koju ćemo objaviti na našoj naslovnici Portala Rotor. 

Nagrada za najkvalitetnijeg autora - najbolje mjesečne fotografije (onoga, tko osvoji laskavi naslov, najviše puta) do svibnja iduće godine, biti će javna samostalna izložba radova autora u Gradskoj Knjižnici Sloboština u srpnju iduće godine.


1. Da biste sudjelovali u natječaju, potrebno je snimiti reportažnu fotografiju na temu Novi Zagreb. Fotografije šaljite u JPEG (JPG) formatu (nazivxxxx.jpg), minimalne rezolucije 180DPI.
2. Radove dostavite mailom na adresu - rotornzz1@gmai.com Svaka osoba može na natječaj prijaviti najviše 5 (pet) fotografija. Rok za slanje fotografija je - do 5 dana u mjesecu, u kojem će fotografija biti objavljena.
3. Na fotografiji se NE SMIJU koristiti alati “BRUSH” i “CLONE”. Nije dopušteno stavljanje nikakvog teksta, pa niti potpisa autora fotografije, ili bilo kakve digitalne grafičke obrade, npr. okvira i sl. Moguće je koristiti alate “BRIGHTNESS”, “CONTRAST”, “LEVELS”. Samo minimalna korekcija je dopuštena. 
4. Nakon 5. dana u mjesecu, ocjenjivačka komisija će od pristiglih radova odabrati najbolju fotografiju, pritom vodeći računa o ideji, kompoziciji, tehničkoj kvaliteti, kreativnosti i kvaliteti prikaza zadane teme. Komisija će se sastojati od dva stručnjaka iz područja fotografije i umjetnosti te predstavnika Portala Rotor.

5. Odabrana fotografija će bit objavljanja (do 10. dana u mjescecu) na naslovnici Portala Rotor. Redakcija zadržava pravo uređenja (promjenu dimenzija) fotografije, koja će biti objavljena na naslovnici Portala Rotor, te na Facebook, grupi i stranici Portala Rotor.
6.  Prilikom, slanja fotografija za sudjelovanje potrebno je navesti svoje podatke i kontakte. 
7. Organizator natječaja pridržava pravo reprodukcije fotografija u nekomercijalne svrhe bez naknade autoru(ici), osim u slučaju direktne zabrane od strane autora(ice). Nagrađene mjesečne fotografije bit će javno predstavljeni na zajedničkoj izložbi iduće godine u mjesecu svibnju.
8. Fotografije koje stignu nakon završetka mjesečnog natječaja, ili ne ispune neke od zadanih uvjeta navedenih u prethodnim točkama, neće se razmatrati.
9. Sudjelovanjem na ovom natječaju, autori fotografija prihvaćaju sva navedena pravila koja je naveo organizator. Natječaj je javan, dakle, i otvoren je za  amatere.

Nema komentara:

Objavi komentar