.

nedjelja, 31. srpnja 2016.

1. Sportski susreti umirovljenika Novog Zagreba

Sveta Klara - Jučer su u Društvenom domu Sveta Klara, održani 1. Sportski susreti umirovljenika Novog Zagreba. 

Kako je i dogovoreno u 16,00 sati je Ljeposava Barta, predsjednica Matice umirovljenika Novog Zagreba uz predsjednika Mjesnog odbora g. Borisa Kihaka i predsjednicu Organizacijskog odbora - Susreta, Gordanu Herceg, svečano otvorila 1. Sportske susrete umirovljenika Novog Zagreba u prisustvu sudionika i ne malog broja gostiju.

Kako doznajemo, ovogodišnji Sportski susreti su pokrenuti na inicijativu nekolicine entuzijasta , kako bi se umirovljenička populacija Novog Zagreba (3 i pol tisuće aktivnih članova u 25. Podružnica), što bolje i što više upoznala, kroz ovakava i slična druženje. 

Naime, dok se vodstva pojedinih Podružnica koliko , toliko dobro poznaju, dotle sami članovi za samo upoznavanje sa članovima ostalih Podružnica sve do sada službeno nisu ni imali ovakve prilike.

Odmah na početku treba pohvaliti Organizacijski odbor, koji je jučerašnji skup - 1. Sportski susreti umirovljenika Novog Zagreba, odlično organizirao. Možda je i bilo nekih sitnijih propusta u samoj organizaciji, no oni nisu vrijedni spomena u odnosu sa kakvim su bogatim emocijama, iskustvima, sudionici ovog susreta otišli svojim domovima.

Odličja za slavodobitnike
Naime, ponovno se pokazalo nenadoknadivo životno iskustvo, generacije umirovljenika, Novog Zagreba, generacije - treće životne dobi. Tako smo jučer mogli vidjeti iz prve ruke - što znači iskrena podrška (kada je cijela dvorana, pljeskom, osmjehom, šalom, navijala i podržavala poneke od natjecatelja, bez obzira kojoj Podružnici pripadao / la). Također smo mogli vidjeti, osjetiti te uživati u - fair play- odnosu. Tako se kroz taj ugodan i plah odnos moglo vidjeti, kako nitko od natjecatelja nije stavljao medalje (osvajanje kolajni) u prvi plan, već su svi redom uživali u druženju, igranju i upoznavanju. Pri kraju pojedinih disciplina (kartanja Belota, igra "Čovječe ne ljuti se!", Pikado, igra Viseće kuglane nisu održano zbog malog interesa sudionika) također smo mogli svjedočiti zajedničkom veselju svih umirovljenika, bez obzira, koji je pojedinac iz koje Podružnice - osvojio koju kolajnu. 

Naglasili bi ponovno, kako je Organizacijski odbor 1. Sportskih susreta umirovljenika Novog Zagreba, na čelu sa Gordanom Herceg, predsjednicom Podružnice Sveta Klara, uradio zaista ogroman i zahtjevan posao u odličnoj organizaciji samih susreta. Naime, Odbor je zaista promišljao o svemu, od izbjegavanja "opterećujuće" kotizacije - susreti su za sve Podružnice i njihove članove / ce bili potpuno besplatni! 

U ugodnoj atmosferi, gdje je svim natjecateljima, ali i gostima bilo dostupno (neograničeno) rashlađeno piće, pa do potpuno besplatne (obilne, sa velikim brojem pladnjeva, različitih mesnih narezaka, sira, salata itd..) zakuske, uz piće, gdje se nakon podjele osvojeni odličja, večer nastavila uz prekrasni muzički sastav, koji su činili na daleko znani i uvaženi, članovi Kulturno umjetničkog društva  Dike. 

Ples, druženje, pjesma, šala ....

Ne treba ni spominjati, kako je ovo druženje potrajalo duboko u noć, i kako je na kraju rastanak bio  - ispunjen snažnim emocijama zajedništva, preplavljen iskrenom radosti novih poznanstava, obogaćen novim iskustvima i osvojenim odličjima, bio pravi dokaz, kako je jučerašnje druženje ispunilo potpuno svoju svrhu i sva svoja očekivanja.

Među svim sudionicima je na rastanku, kružila je jedno velika mantra - Jedva čekamo ponovni susret! Vidimo se ponovno, na godinu!



Ljeposava Barta, predsjednica
Podružnice umirovljenika Novi Zagreb
- Moram priznati kako sam danas zaista sretna ili i ponosna jer kako i sami imate priliku vidjeti, danas se održavaju 1. Sportski susreti umirovljenika Novog Zagreba ovdje u naselju Sveta Klara u organizaciji istoimene Podružnice umirovljenika.

Kako možete predpostaviti da organizacija ovakvih Susreta, baš i nije masla stvar, odnosno lagan posao. To samo pokazuje kvalitetu i rezultate ukupnog dosadašnjeg rada i djelovanja  naše Matice umirovljenika novi Zagreb.

Nešto slično, no u manjem obliku organiziramo već duži niz godina u našoj Podružnici u Zapruđu, tako da mislim kako je ovo prirodan nastavak ovog djelovanja, u želji što većeg i što kvalitetnijeg upoznavanja svih članova Matice umirovljenika međusobno, bez obzira na Podružnice.

Svim sudionicima ovog susreta, želim puno, puno ugodnog druženje, bez obzira na osvojena odličja. Organizatorima od srca želim da sve bude ostvareno po njihovom planu i programu, te da na godinu prirede još veće i još kvalitetnije surete, koji će okupiti i motivirati još više umirovljenika na zajedničko druženje, upoznavanje, pa i sportsko nadmetanje.



Botis Kihak, predsjednik
Vijeća mjesnog odbora Sveta Klara
- Moram priznati kako smo počašćeni, da smo upravo mi, naše naselja Sveta Klara domaćini organiziranja 1. Sportski susreti umirovljenika Novog Zagreb i na tome ovako javno zahvaljujemo našoj Podružnici umirovljenika Sveta Klara, koja je među inicijatorima ali  i organizator Susreta.

Siguran sam da dijelim mišljenje i podršku, kako samih umirovljenika ali isto tako i svih ostalih građana Novog Zagreba, da se sa ovako jednom inicijativom i ovakvim druženjem započelo okupljati i upoznavati međusobno i osobno umirovljenike iz svih podružnica Novog Zagreba, odnosno cijele Matice umirovljenika Novi Zagreb.

Naravno, kako će ovi Susreti, već slijedeće godini biti, još kvalitetniji i još masovniji, a sve ovo se održava u oči proslave Dana našeg naselja - Sveta Klara, koji je 11. kolovoza, kada ujedno proslavljamo 23. puta manifestaciju - Klarinje pod pokroviteljstvom Gradonačelnika, ali ove godine ujedno obilježavamo i slavimo  650. godina Župe Sveta Klara.



Gordana Herceg, predsjednica
Organizacijkog odbora 1 Sportski susreti
umirovljenika Novoga Zagreba

- Moram reći kako sam zaista zadovoljna organizacijom i kvalitetom svega prikazanoga ovdje na 1.Sportski susreti umirovljenika Novog Zagreba.

Zahvaljujem se svom sudionicima Susreta, također se zahvaljujem svima koji su potpomogli na bilo koji način uspješnu realizaciju, također zahvaljujem na otvorenim srcima i na iskrenim novim poznanstvima ljudi, koje nikad do sad nisam susrela.

Mišljenja sam, a toplo se nadam kako će se i ostali sudionici, ali i gosti - složili sa mojim tvrdnjom, kako smo kroz ove Susrete ispunili sva očekivanja (a možda i više od toga!?) Spomenula bih kao prvo, neponovljivo sportsko druženje ali i fair play nadmetanje. Nova poznanstva, koja su uvelike ukrasila ovo druženje ali i neprocjenjivo obogatilo svakoga od nas. Onima najuspješnijima  među nama, ovaj Susret je donio nova priznanje (medalje) za njihova znanja i vještine. I za kraj bi se usudila reći, kako je ovaj Susret i mnogi budući susreti otvorio vrata nekih novih mogućnosti, kako druženje ali isto tako djelovanja, zajedničkog rada, ali i zajedničkih putovanja...

Na kraju, bih ponovila zahvale svima, te zaželjela da već na godinu, budem još, brojniji,  veći , vesliji ...



Višnja Gojković, predsjednica
Podružnice umirovljenika Zaprđe
- Moram priznati, kako smo i mi kao Podružnica umirovljenika Zapruđe, sudionici 1. Sportski susreti umirovljenika Novog Zagreba, prije svega zadovoljni da smo sudionici prvog ovakvog druženja na naivou Matice umirovljenika Novog Zagreba.

Moram priznati kako smo kvalitetno iznenađeni samom organizacijom ovog susreta, kojem je na čelu jedna mlada predsjednica, Gordana herceg, prepune entuzijazma, koje je sve ovo organizirala, skupa sa ostalim članovima Organizacijskog odbora zaista na jednoj zavidnoj razini.
Što da kažem dalje ?

U očekivanju samo finalnih rezultata. Mi kao Zapruđanci, startali smo jako dobro! Naše djevojke u igri "Čovječe ne ljuti se" sve su se okitile medaljama, a što će biti u Belotu, to ćemo tek vidjeti!

Na kraju, svakako za u buduće, željeli bi da se ovi susreti pretvore u tradicionalna godišnja druženja, a uvjereni smo kako ćemo vidjeti sve sudionike ovog Susreta i na našem lokalnom Zapruđanskom turniru. Sve vas pozivamo.

Svima zahvaljujemo na ugodnom druženju i na fair play odnosu u pojedinim sportskim nadmetanjima.  Organizatorima, velike pohvale za odličnu organizaciju, no da ne zaboravim i večerašnje svirače, članove Kulturno umjetničkog društva Dike , dečki bili ste odlični, svaka čast!



Anđela Štrok, ovogodišnji
šampion u igri - Čovječe ne ljuti se
- Ovdje sam došla u ime Podružnice umirovljenika ZapruĐe, kako bi sudjelovala na 1. Sportski susreti umirovljenika Novoga Zagreba.

Osobno sam nastupila u kategoriji igara - Čovječe ne ljuti se, gdje sam nakon dosta zanimljive ali i ne predvidlive igre ipak zauzeti uz dosta sreće, slavljeničko - prvo mjesto!

Moram priznati, kako me moj rezultat raduje, a uručena zlatna medalje će me još dugo u budućnost podsjećati na ovo ovdje prekrasno organizirano druženje, prepuno odlične pozitivne energije, ljudske topline, prepune, tolerancije i potpore.

Na kraju svim sudionicima zahvaljujem na ugodno provedenom druženju, a organizatorima  mnogo uspjeha u svim slijedećim godinama. Ostanite ovako veseli, sudretljivi, otvoreni .... Hvala vam.



Boris Kihak, gost natjecatelj
slavodobitnik u igri - Pikado
- Kao što sete mogli i sami vidjeti, bila je zaista oštra konkurencija u igri Pikado. Tu nas je 14. natjecalo. Moram priznati, kako sAm imao i dosta sreće, jer nema sporta bez sreće , ali 470 poena od  6 strelica je doista uspjeh.

Moram priznati kako sam ugodno iznenađen i kako sam sam ponosan na sebe.

Za kraj bih zahvalio organizatorima, ali i svim sudionicima koji su svojom nastupom uveličali i uljepšali ovo današnje druženje. 

Evo uskoro kreće glazba, nakon ukusne i zaista zakuske, stvarno se veselimo.





Slavodobitnici:

* PIKADO
1. Boris Kihak
2. Ranko Ćulić
2. Boris Herceg

* ŠAH
1. Tomislav Marković
2. Ivo Genc
2. Boris Herceg



* ČOVJEČE NE LJUTI SE!
1. Anđela Štrok
2. Seka Šašić
3. Maja Kmetić
4. Marija Hribarski

* BELOT
1. Ranko Ćurić / Tomislav Marković
2. Đurđica Lengelić / Višnja Gojković
3. Jela Marijanović / Božene Begović

* Za sudjelovanje:
1. Mira Belošić
2.Pavo Matijević




 Ranko Čulić, kapeten  pobjedničke ekipe
u  Belotu.
-  Moj prijatelj Tomislav Marković i ja smo osvojili ovo zaista prestižno prvo mjesto u ovogodišnjoj konkurencija ekipa u Belotu, na 1. Sportski susreti umirovljenika Novog Zagreba.

Htio bih samo reći, kako ovu pobjedu posvećujem  pokojnom drugu, prijatelju Želimiru Miler svi ga znamo, kao kao - Gec.

 Lani na turniru, nismo imali sreće... Evo, ovu pobjedu mu poklanjam na pokoj duši!





  

"Kliknite" na fotografije, kako bi ih povećali!













































Nema komentara:

Objavi komentar