.

subota, 16. srpnja 2016.

1. Sportski susreti umirovljenika Novog Zagreba

Sveta Klara - Brzo se proširila vijest kako se u Novom Zagrebu organiziraju prvi sportski susreti umirovljenika. Moramo priznati kako nas je ta vijest zaista obradovala te smo odlučili posjetiti organizatore te saznati nešto više o ovoj hvale vrijednoj sportskoj ali i kulturnoj manifestaciji, koja će svakako obogatiti društveni život, ne samo naših umirovljenika već i svih žitelja Novog Zagreba. Uputili smo se u naselje Sveta Klara, čija je podružnica umirovljenika organizator i domaćin ovih sportskih susreta.



Gordana Herceg, predsjednica
Podružnice umirovljenika Sv. Klara,
predsjednica organizacijkog Odbora
1. Sportskih susreta umirovljenika Novog Zagreba
-  Draga Gordana, možete li nam reći kako je došlo do ideje o organiziranju - Sportskih susreta umirovljenika, Novog Zagreba?

- Ideje se rodila nekako spontano na izvještajnoj Skupštini Matice umirovljenika Novi Zagreb. Naime u odličnoj atmosferi i u ugodnom ambijentu nas nekolicina za ručkom se zapitala, kako potaknuti i što učiniti kako bi se naši umirovljenici što više upoznali i više družili izvan svojih Podružnica ?

Ispočetka je vladao muk, no ubrzo (znate nas umiovljenike!) krenule su ideje ... Moram priznati kako je bilo zaista svakakvih različitih i orginalnih ideja , no na kraju je prevladala - sportsko druženje , gdje će biti mnogo manje rivalstva, a puno više upoznavanja, druženje i igranja, a na kraju i pjesme i plesa!

Vrlo brzo je ova ideja dobila podršku svih prisutnih ali i izravnu podršku predsjednice Matice umirovljenika Novi Zagreb, gđe. Ljeposave Barta.

- Možete li nam reći, kada će se održati prvi Sportski susreti umirovljenika Novog Zagreba i gdje?

-  Naravno. 1. Sportski susreti umirovljenika Novog Zagreba će se održati 30. srpnja 2016. godine sa početkom u 16,00 sati u Društvenom domu u naselju Sveta Klara. Organizacijski Odbor je mišljenja kako je upravo Društveni dom pogodan za održavanje ovakvog susreta. Naime, unutrašnjost Društvenog doma će nas zaštiti od eventualnih visokih ljetnih temperatura, i pružiti ugodno mjesto za raznolike sportske i društvene aktivnosti koje nas očekuju toga veselog dana.

- Možete li nam nabrojati sve discipline, u kojima će se nadmetati ekipe podružnica umirovljenika Novog Zagreba?

-  Za prvi održavanje sportskih susreta smo predvidjeli nekoliko disciplina:
  •     Šah
  •     Belot
  •     Čovječe ne ljuti se
  •     Pikado
  •     Viseća kuglana
Kao što i sami vidite, sve su discipline itekako podatne za naše umirovljenika, stoga se nadamo, kako će upravo ovo druženje kroz sve nabrojene discipline probuditi kod sudionika, sve ono najplemenitije : toleranciju, podršku, radost, igru i pozitivno nadmetanje.

-  Susreti će se održati u subotu 30. srpnja 2016. godine. To će biti jednodnevno druženje?

-  Za prvi puta, a vidjeti ćemo za kasnije, ovo će biti jednodnevno druženje, koje će započeti u 16,00 sati. Natjecanje će biti organizirano "sistemom eliminacije" do samih pojedinih pobjednika u različitim disciplinama. Svi pobjednici će biti slavljeni pobjedničkih peharima, dok će ostali sudionici također dobiti mali poklon za sjećanje na 1. Sportske susrete umirovljenika Novog Zagreba. Kako smo već sada sigurni, kako će se ovo druženje protegnuti do kasnih noćnih sati, pripremili smo i ukusan obrok, za okrijepu i rashlađeno piće kako bi svi sudionici utažili žeđ.

Nakon završetka sportskog djela te podjela pehara slavodobitnicima, večer će se nastaviti ugodnom glazbom, pjesmom i plesom!

- Moli li bi vas, da nam kažete, hoće li to biti pojedinačno natjecanje ili ekipno?

- Natjecanje je zamišljeno, kao ekipno. Dakle na kraju 1. Sportskih susreta umirovljenika Novog Zagreba, zbrojiti ćemo ukupan broj osvojenih mjesta, ta na taj način proglasiti najuspješniju sportsku Podružnicu umirovljenika novog Zagreba. Naravno, ovdje ponovno želim istaknuti, kako cilj ovog druženje nije osvajanje prvih mjesta ili što većeg broja pobjedničkih pokala, već je naša želja (Organizacijskog odbora!) kao što smo rekli u početku, da se svi naši članovi Matice umirovljenika, što više zbliže, upoznaju i ugodno druže.

- Vjerovatno još ima mjesta za prijeve na ovo odlično zamišljeno sportsko  i kulturno druženje. Koga je potrebno kontaktirati, kako bi se osiguralo mjesto  na druženju u subotu 30. srpnja 2016. godine ovdje  u Društvenom domu  naselja Sveta Klara?

- Nekako je ispalo, da ja primam prijave za sudjelovanje na 1. Sportskim susretima umirovljenika Novog Zagreba, stoga ću reći svoj broj mobitele, na koji me mogu kontaktirati svi zainteresirani, ali na koji također mogu dobiti sve odgovore u vezi cijele organizacije susreta. Moj broj mobitela : 091  240 4401. Želim  istaknuti kako su svi dobrodošli. Naime svi su dobro došli jer nemamo nikakvo ograničenje po Podružnicama, koliki broj natjecatelja može sudjelovati.

Što nas je više , biti će nam ljepše!

Na kraju bih htjela svakako zahvaliti u ime Organizacijskog odbora gđi. Ljeposavi Barti, predsjednici Matice umirovljenika Novi Zagreb na svesrdnoj podršci i pomoći u organiziranju  - 1. Sportskih susreta umirovljenika Novi Zagreb, ali i Vjeću mjesnog odbora Sveta Klara na čelu sa g. Borisom Kihak, predsjednikom, koji su nam izišli u susret i osigurali Društveni dom, kako bi uspješno održali ovu (mi se iskreno nadamo - tradicionalnu")  kulturno sportku manifestaciju. 

Također zahvaljujemo svim volonterima, koji su svojim raznolikim radom i trudom svesrdno omogućili održavanje ovog susreta Novozagrebačkih umirovljenika.

Velika hvala i našim sponzorima!

1 komentar: