.

četvrtak, 23. lipnja 2016.

Nije dovoljno rano ustati, treba i na vrijeme stići

Novi Zagreb - Vladimir Mihajlović glavni urednik je i suvlasnik časopisa Poduzetnik zajedno s našim proslavljenim umjetnikom Nenadom Bach iz New Yorka – SAD. 


Rođen je u Osijeku gdje je završio srednju školu i Ekonomski fakultet. U svijet tiskanih medija ušao je 2006. G. kada je postao urednik časopisa Poduzetnik i od tada vodi ovaj tiskani medij.
Uz svoj profesionalni posao radio je izradi mnogobrojnih investicijskih elaborata (ustrojio poslovanje nekih od tvrtki za koje je radio elaborate) te kao savjetnik mladim menadžerima i direktorima tvrtki.

Autor je knjige „Imam ideju za posao. Što sada? (2005.g.), održao je niz predavanja o poduzetništvu (učenicima), predsjednik je Udruge Biti Bolji Osijek, za edukaciju, promociju i samozapošljavanje mladih.

Autor je projekta Biti Bolji-Be Better, namijenjen učenicima i studentima koji se provodi od rujan 2013. G. u Hrvatskoj. Projekt je namijenjen edukaciji o poduzetništvu i obrtništvu (radionice, seminari, predavanja, primjeri dobrih iskustava, tribine,.. ). U sklopu projekta obišlo se 28 škola, održano je preko 70 aktivnosti i u njega se uključilo više od 7000 učenika.

* O časopisu Poduzetnik:

U prosincu 2006. godine pokrenut je mjesečni časopis Poduzetnik koji danas, već desetu godinu, izlazi diljem Hrvatske. Prvi broj izašao je u veljači 2007. g., a tiska se u nakladi od oko 3.000 primjeraka. Nakon deset godina izlaska mislimo da smo postigli cilj te male i srednje poduzetnike promovirali na njima pristupačan način. Došli smo do poduzetnika koji nisu u fokusu medija, ljude koji stvaraju, proizvode, iza sebe imaju djela koja o njima puno govore. Razgovarali smo s niz obitelji koji zajedno vode vlastiti posao.

Časopis se distribuira  putem godišnje pretplate te putem distribucijske mreže kioska Tiska. Razvili smo mrežu pretplatnika tijekom kratkog vremena, želimo se i dalje širiti.

Najviše pažnje posvećujemo malim i srednjim poduzetnicima jer smatramo da je proces razvoja od malog do srednjeg i velikog poduzeća ključan za razvoj poduzetništva.




Kroz životne priče uspješnih i manje uspješnih poduzetnika i obrtnika, niz zanimljivih reportaža, predstavljanja gospodarskih projekata lokalnih samouprava i državnih institucija te propagirajući etiku u gospodarstvu, časopis daje svoj mali doprinos uspješnom razvoju poduzetništva.

Pokrenuli smo projekt za mlade „Biti bolji – Be better“ koji je edukativnog i kreativnog karaktera, a krajnji cilj projekta je priprema mladih za tržište rada i samozapošljavanje.

Naša društvena odgovornost je poticanje poduzetništva kod mladih ljudi jer upravo u njima leži razvoj cjelokupnog društva i boljitak za sve nas.

Više o projektu možete vidjeti na: http://croinvest.eu/campaigns/biti-bolji-be-better/