.

četvrtak, 23. lipnja 2016.

Kulturni centar Travno, Kindok - projekcije na otvorenom 28.29,30 lipnja 2016. godine u 19,00 sati


DRIFTER
Driftanje je specifična, sve popularnija vrsta automobilskog natjecanja u kojemu vozač naglo proklizuje svojim vozilom po stazi, zanoseći stražnji dio auta.

Vrijeme: 72
Redatelj: Gábor Hörcher
Jezik: mađarski
Godina: 2014
Zemlja: Mađarska
Producent: MarcellIványi, GáborHörcher
Produkcija: KraatsFilm Productions
Distribucija: KraatsFilm ProductionsWeydemann Bros.






Osamnaesto godišnji problematični Ricsi želi biti upravo to – drifter. No, akoživiš u siromašnom mađarskom selu,to baš i nijelako. Izbacili su ga iz škole jer mu je lokalni reli bio važniji od učenja, a njegova samohrana majka već se godinama lavovski bori – uz malu pomoć horoskopa – da svog buntovnog sina zadrži napravom putu. Ali kako sa samo 600 eura mirovine plaćati Ricsijeve stalne kazne za vožnju bez dozvole?

MOJ OTAC BANKAR

Oboružana fotografijom s Interpolove tjeralice, latvijska redateljica putuje u Maleziju u potrazi za ocem, odbjeglim milijunašem...

Vrijeme: 68
Redatelj: Ieva Ozolina
Jezik: latvijski
Godina: 2015
Zemlja: Latvija
Producent: GintsGrube
Produkcija: Mistrus Media
Distribucija: Mistrus Media



Nakon raspada Sovjetskog Saveza, u Latviji je nastao potpuni kaos, a Latvijci su pomislili da mogu sve. Jedan od njih je i nekad skromni profesor Boriss Osipvs, koji je preko noći postao oholi bankar, tipičan za sve istočnoeuropske novopečene bogataše početkom 90-ih godina. No, ubrzo je zbog prevare štediša napustio zemlju i – potpuno nestao iz života svoje obitelji. Petnaest godina kasnije, njegova kćer, oboružana samo fotografijom s Interpolove tjeralice, putuje u azil za mentalne bolesnike u Maleziji kako bi saznala je li čovjek na fotografiji njezin rođeni otac. Uzbudljiva emotivna priča o čovjeku koji se izgubio u prekretničkom vremenu... i kćeri koja se nada pronaći ga.



MEDVJEĐI OTOK

Tri brata, suluda surfera, pokušavaju pronaći mjesto na koje još nitko nikad nije postavio dasku.

Vrijeme: 82
Redatelj: Inge Wegge
Jezik: norveški
Godina: 2014
Zemlja: Norveška
Producent: Ander Graham, Inge Wegge
Produkcija: Turbin filmWegge Film
Distribucija: Turbin film







Bjørnøya ili Medvjeđi otok, nije mjesto kamo se odlazi na odmor ili na čijim se zaleđenim obalama ostaje dulje od nekoliko sati. Možda jednostavno zato jer je više od 500 kilometara udaljen od sjevera Norveške i jer do tamo baš i nema redovnog prijevoza. Privučeni životom u potpunoj izolaciji, odlučuju na otoku provesti dva mjeseca, prepuštajući se svim rizicima koje takav život nosi u potrazi za savršenim valom u prehladnom moru. U svakom slučaju, pronašli su vlastite razlike… 


Nema komentara:

Objavi komentar