.

utorak, 14. lipnja 2016.

12. Međudomsko natjecanja u balotama, Dom za starije osobe Sv Ana

Sopot Da je boćanje omiljena aktivnost osoba treće životne dobi dokazuje i 12. Međudomsko natjecanje održano u naselju Sopotu u kojem će gotovo 200 štićenika nekoliko domova za starije i nemoćne osobe odmjeriti svoje snage želeći se i zabaviti i ostvariti što bolji sportski rezultat.

Iako s dosta godina na leđima, vitalni štićenici domova iz 12. Zagrebačkih domova, te iz Bjelovara, Siska, Petrinje, Koprivnice, već su se od ranoga jutra zagrijavali na novoobnovljenom boćalištu Doma "Sveta Ana". 

Cilj je ovih susreta, koji se već dvanaestu godinu za redom organiziraju, prije svega štićenicima domova pružiti zanimljiv sadržaj, zabavu, sport prilagođen njihovim godinama te zajedničko druženje. 
I dok s boćališta odjekuju povici radosti ili gnjeva, (nakon kratke kiše) ovisno o rezultatu, na kraju će prekrasnog druženja, ostati spoznaja kako su svi bili najbolji – jer je provedeno vrijeme uz zanimljive sadržaje i ugodno druženje najbolji dobitak za sve sudionike ovog zaista lijepog i odlično organiziranog tradicionalnog međudomskog druženja.

Cilj ovih druženja je pružiti štićenicima domova zanimljiv sadržaj, zabavu, sport prilagođen njihovim godinama te zajedničko druženje. Osim boćanju, gosti i posjetitelji mogu uživati u šahu, beli, pikadu i prezentaciji radova keramičke radionice i radionice za nakit te prigodnom druženju.

Ruža Slišković, ravnateljica
Doma umirovljenika Sv. Ana
-  Sa veseljem mogu reći da danas imamo 12. Međudomsko natjecanje u boćanju. Malo nam je kiša pokvarila sami početak ovog prekrasnog druženja, no kako vidite , nije nam omela, jer mi svi skupa idemo hrabro, sportski do kraja!
 Ovom prilikom moram reći da, kako su se naši djelatnici iznimnono puno angažirali, zahvaljujući Gradskoj četvrti Novi Zagreb / istok, zahvaljujući Komunalnom poduzećz Zrinjavac i našem Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe sa invaliditetom, napravili su prekrasno moderno  boćalište. Stavili su također mnogo sportskih naprava, tako da naši korisnici uz korištenje terana za boćanje, mogu koristiti i viseću kuglanu, pikado, sprave za fisičko vježbanje.
Dakle naš pjevački zbor je otvorio ovo tradicionalno druženje sa -himnom našeg doma. Istaknula bih također kako je našu himnu napisala i uglazbila naša korisnica, a naša rekreacijska grupa, Sunčev sjaja" je prikazao malo vježbe. I evo...
Ekipa sada odlazi boćati do 12,00 sati, kada će biti mala zakuska uz klapu Furešt. U 13,30 sati očekujemo našeg gradonačelnika g. Milana Bandića, koji će slavodobitnicima podjeliti Diplome.
Lidija Turudija, socijalna radnica
 na projektu Gerantološki centara
Doma Sv. Ana



- Na ovom najtecenju u boćanju je sudjelovalo 18. ekipa. Svake godine na ovom druženje, na sreću svih nas odaziva se sve više sudionika. 
Ovdje se ljudi druže, veseli su, rade na svom fizičkom zdravlju, ali isto tako najvažnije je da se međusobno povežu, upoznaju, izmjene iskustva, te da se svi skupa proveselimo.

 Kristina Antor, socialni radnica
 iz Doma Trešnjevka

- Koliko dugo vaš Dom sudjeluje na ovim susretima, odnosno natjecanjima?
- Mi sudjelujemo zaista dugo, godinama. Sudjelujemo i kako Domska ekipa ali i kako ekipa vanjska - gerantološka.
- To su predivna druženje, druženja koja se pamte ?
Da, da svakako. To je druženje, to je sreća kada se ide, veliko oduševljene. Pogotovo ako se nešto  postigne, a ako i ne, i tada su naši predstavnici sretni.

 Božidar Ugrina, kapetan ekipa
Dom Trešnjavka

-  Kao ekipa, koliko dugo sudjeliujete na ovom prekrasnom sportskom druženju?
- Ooo, već godinama. Zaista već godinama dolazimo vrlo rado ovdje. Lani smo sudjelovali čak sa dvije ekipe, ove godine bi bilo isto tako, no dogodilo se slučajno da je jedan natjecatelj zbog bolesti odustati u posljednji trenutak
- Možete li nam reći svoje osobne dojmove o ovim susretima ?
- Da svakako, Susreti su prekrasno organizirani. Sve čestitke organizatoru ! Sve je super, počevši od dočeka, preko natjecanja, kasnije ručka...jedan prekrasan dan druženja....
- Znači to je jedan od datuma, koji se rado čeka, sa nestrpljenjem ?
-  Da jedan od datuma. Sudjelujemo mi na raznim skupovima. Npr. Maksimirske jeseni, pa natjecanju u Belotu, pa također u natjecanju u igri "Čovječe ne ljuti se", na Smotri pjevačkih zborova. Širok krug aktivnosti i interesa. Za kraj šaljem pozdrav svima !
- Želimo vam puno uspjeha na natjecanju.
- Ma nije bitno pobijediti, bitno se družiti, to ja prava svrha svega ovoga.

Maja Kovačić, socijalna radnica
Dom Koprivnica

-  Ovo je jadan od onih datuma, koje jedva čekamo i na koji se iznimno rado odazivamo na ove odlično organizirane susrete.
Iako je naša ekipa ispali, evo već u prvom kolu ovog natjecanja jako nam je veliko zadovoljstvo doći ovdje i biti sudionik ovoga prije svega druženja, a potom i natjecanja.
Ovdje smo petu godinu za redom i bez obzira na rezultate, - važno je druženje - doći ćemo ponovno sa istim žarom i slijedeće godine!

Ana Vukmanić, kapetan ekipe
Dom Koprivnica

- Koliko dugo sudjelujete u ovom međudomskom natjecanju u balotoma ?
- Dolazimo nekoliko godina za redom.
- Možete li nam reći svoje osobne utiske, kako je ovdje?
-  Istasknula bih kako sam usupnuta lijepim dojmovima.Istaknula bih odličnu organizaciju, susretljivost i tolerantnost, kako organizatora ali isto tako i sudioniuka. Ovdje se ugodno družimo, što je svakako najveće vrijednost ovakvih skupova, ali upoznajemo nove prijatelje, razmjenjujemo iskustva, tako da u svoj toj ljepoti prebrzo nam sve to skupa protekne i nakon svega ostanu samo drage i lijepe uspomene..

Zdenka Jauk, kapetan ekipe
Dom Sv. Josip
- Kako umirovljenici, volimo se boćati, no boćanje je samo jedan pod razloga našeg dolaska na ovo natjecanja, odnosno druženje. Sigurna sam , kako su svi ovdje došli prije svega motivirani ugodnim druženjem, stjecanjem novih prijatelja, razmjene iskustava pa tek onda zbog natjecanja
- Koliko godina dolaziti ovdje na natjecanje?
- Dolazimo više godina za redom.
- Nije vas mogla omesti ni kiša ?
- O, to nikako! To volimo , to nam je lijepo i tu se zabavljamo, družimo i upoznajemo nove prijatelje. Sve u svemu, izuzetno ugodno, i brzo nam prođe dan.

Petra Škrnjug  (asistentica) i Maja Matić,
 (desno)socijalni radnik Dom Sv. Josip
-  Ovdje smo na natjecanje, odnosno druženje došli sa dva korisnika genetološkog centra i sa dava korisnika  na stalnom smještaju u Domu Sv. Josip.
Zahvaljujemo se na pozivu organizatora. Vrlo smo skloni dolazizi na ovako lijepo organizirana i osmišljenja druženje, odnosno natjecanja. Mi također potičemo, zdravi život, sport u trećoj životnoj dobi.
Mišljnja sam kako su ovakvi načini druženje i poznavanja zaista korisni. Naime također mislim kako je dosta važno da se i stručnjaci ali i korisnici međusobno povezuju, ta da našim korisnicima, na ovaj način uljepšavamo boravak u Domu.
- Možete li reći svoje dojmove o današnjem susretu?
- Super!  Odlično smo dočekani, društvo je odlično, ja sam ove godine po prvi puta ovdje, sa mojom kolegicom. Iskreno se nadam, kako će sve do kraja biti još ljepše kada se malo više međusobno upoznamo. Na kraju bih organizatorima zahvaliti na pozivu,za ovo zaista odlično organizirano i ugodno druženje.

 Jozo Marendić, štićenik
Doma Sv. Ana, šampion natjecanja
- koliko ste dugo korisnik usluga Doma Sv. Ana'
- Ovdje sa petu godinu.
-  Čuli smo kako ste upravo vi bili i proteklu godinu, baš kako i ovu, ponosni slavodobitnik?
- Da, odlično ste obaviješteni. Jesam i lani sam bio pobjednik.
- Onako među nama, možete li našim čitaocima, otkriti tu tajnu, odnosno čaroliju da uspijevate svaku godinu, odnosno dvije za redom, biti slavodobitnik?
- To nije lako! Nije lako. svi se takmiče, svi žele biti prvi. No, eto čovjek, imam odličnog partnera sa kojim je zadovoljstvo igrati, Odlično se slažemo i on čak zna što ja hoću, a ja znam koliko on može i tako se to "poklopi". Zato to ide i završava ovako pobjednički. A inače, eto, veselo je poslije. publika mi je najvažnija, toliko je razdragana. Ukupno je atmosfera sve ga ovoga odlična.
Naši ovi službenici, njima je draže nego meni!
 To, je velika stvar.
- I što bi za poručili za kraj?
- Nije ovdje toliko važan rezultat i natjecanje, ovdje daleko važnije druženje, veselje... Sve skupa je odlično, od ravnateljice, pa na dalje. Takvo osoblje ja nisam nigdje vidio  takvo nešto. Tako dobro i susretljivo.
- Za kraj vam i mi čestitamo u ime naših čitatelja i želimo vam još puno, puno medalja i pehara, ali još više zdravlja i veselje!



"Kliknite " na fotografije, kako bi ih povećali!




































Nema komentara:

Objavi komentar