.

srijeda, 4. svibnja 2016.

Ni kiša nije spriječila, veselo druženje Botinečkih umirovljenika

Botinec - U nedjelju 1. svibnja, posjetili smo Podružnicu umirovljenika Botinec, koja je organizirala za svoje članove - povodom međunarodnog dana rada - prigodan domjenak uz veselu glazbu, ukusan kuhani grah, živahni ples i veselo druženje svojih članova.

Iako je cijelodnevna kiša pokušavala omesti ili barem smanjiti broj prisutnih, po broju veselih plesača, te po broju pojedinih porcija ukusnog graha ni izbliza nije uspijevala u svom naumu.

Druženje je započelo u 11.00 sati, naravno odmah veselom svirkom, kako to obično čine umirovljenici ove marljive i složne Podružnice. Odmah u početku se tražilo mjesto više, u prostoru koji je ubrzo postao pomalo pretijesan. No, kako kaže stara mudra poslovica - Gdje čeljad nije bijesna, ni kuća nije tijesna - i u toj se situaciji brzo pronašlo riješenje. Ubrzo je postavljen suncobran, usprkos kiši, gdje je dijeljen ukusan grah, koji je stigao u dogovoreno i pravo vrijeme iz Doma za starije Sv. Ana. Ovdje vrijedi istaknuti kako je i ove godine, ukusno skuhani grah donirao Grad Zagreb. 

Ovim putem članovi Podružnice umirovljenika Botinec, od srca zahvaljuju na radu i trudu, svima koji su sudjelovali u pripremi i kuhanju zaista ukusnog graha.

Za kraj vrijedi istaknuti, kako je graha bilo i više nego što se očekivalo, tako da su mještani naselja Botinec, čuvši tu vijest počeli navraćati i sa posudama, te ga odnosili doma za nedjeljni ručak.

A umirovljenici ? Oni su nakon svojih porcija graha, u kojima su zajednički uživali, počastili se kolačima, koje su ispekle članice Podružnice, te nastavili sa plesom, glazbom, pjesmom i veseljem do kasnoga popodneva.




g. Vinko Munjić, tajnik
Podružnice umirovljenika Botinec
- Evo, kao što vidite, mi smo i ove godine, kao i protekle dvije, tri, tradicionalno već sada pripremili i organizirali podjelu Prvosvibanjskog prazničkoga graha.

To smo dogovorili sa Gradskim uredom za socijalnu zaštitu, tako da smo dogovorili, dostavljeni grah, tako da je na nama ostalo samo da ga podijelimo.

Moram priznati, kako su naši članovi zaista zadovoljni , grah je dosta ukusan. Možda ipak malo sve ukupno pokušava omesti kiša, gdje bi bez nje imali daleko veći odaziv, ne samo naših članove već i mještana naselja Botinec. To nam svjedoče prošlogodišnja iskustva, kada smo na ovoj livadi ispred našeg prostora također organizirali domjenak, odnosno dijeljenje graha na kojem se okupio veliki broj ne samo umirovljenika već i mještana našeg naselja, gdje se uz ples, glazbu i veselje družilo do kasna.

 

gđa. Štefanija Merkaš, predsjednica
Podružnice umirovljenika Botinec
- Danas je, kako i sami vidite kišovit dan, ali je za nas veoma sretan. Naime okupio se veliki broj naših članova na ovom Prvosvibanjskom grahu, jer su ljudi željni druženja.

Kao što imate priliku i sami vidjeti, uz grah  mi smo pripremili i kolače. Moram istaknuti, kako graha ima zaista dosta, tako da ga dijelimo i našim sumještanima, koji sa posudama dolaze, te ga odnose kući, za objed, jer ovdje nam nedostaje dovoljno mjesta za sve zainteresirane.

Naši muzičari, gotovo da ne prestaju sa svirkom, tako da će se ovo druženje , ples, pjesma zasigurno nastaviti do kasnih popodnevnih sati.



g. Vladimir Jagićštićenik Doma
za starije i nemoćne, Drenovačka 30
- g Jagić, zadnji puta smo vas susreli u Domu u Drenovačkoj ulici, čiji ste vi štićenik.

- Da. tada je nastupao naš pjevački zbor - Zbor umirovljenika Botinec, na što sam bio iznimno ponosan. Moram kazati, kako se o tom nastupu jako pozitivno i sa lijepim emocijama pripovjedalo i dugo nakon njegovog održavanja.

Danas sam navratio ovdje, što uostalom dosta često činim. Naime ja sam član  Podružnice umirovljenika Botinec, dakle ovo je moja Podružnice. U njezin rad sam se pridružio od samog početka, negdje 80. godina prošlog stoljeća. Volim se družiti, u ostalom kao i svi ljudi, naravno ovo je moje naselje , tu sve poznajem, tako da uvijek ovdje dolazim otvorenog i radosnog srca. Ni mene ne smeta današnja kiša, naravno kako bi se bez nje okupio daleko veći broj ljudi, no kako vidite zbog skučenosti prostora to sada nije moguće. No, mi koji smo ovdje, veselimo se, plešemo, šalimo, pjevamo. Jednostavno uživamo u druženju, i mišljenja sam kako ćemo ovako nastaviti do kasna popodneva.





"Kliknite" na fotografije, kako bi ih povećali!






















Nema komentara:

Objavi komentar