.

četvrtak, 19. svibnja 2016.

Maturanti, umjesto Bundeka, Blato

Blato -  Prekjučer smo na dan "Norijade" u Sportskom rekracijskom centru branitelja u Blatu zatekli maturante 4..

Moram reći kako smo bili iznenađeni ovim gostima koji su uživali u suncu, ali još više u spoznaji, kako su za njih završili veseli gimnazijski dani, te kako je još samo preostala matura, kada će tim činom i zvanično postati - odrasle osobe!

Dok su jedni pripremali roštilj, drugi su plesali uz glazbu, koju su birali u obližnjem zatvorenom prostoru, dok su pak treći samo lješkarili i dobacivali šale i fore razumnjive samo njima i njihovom razredu.



Maturantica 4c, Marta Najdak,
Nadbiskupska klasična gimnazija, Šalata
-  Došla je matura. Prebrzo su prošle ove četiri godine. Moram priznati, kako su ostale zaista lijepe uspomene. 

Koliko nam je znalo biti ponekada teško, evo to smo zaboravili u sekundi, sada kada je sve iza nas. No, rado bi ponovili ponovno sve. Zaista ne bih ništa mijenjali, razred nam je odličan. Ostati ćemo zapamćena generacija, naime to su nam rekli svi profesori.

-  Dakle, ono što je u početku izgledalo teško, sada je...

- Da, zapravo tužno ...

-  Sada dolazi ono ljeto, nakon upisa na faks, za koje govore kako je najljepše. U tom ljetu nema briga...

- Nema briga... No prije toga je polaganje Državne mature... I kada to uspješno obavimo, tada postajemo - ozbiljni ljudi - kako su nam rekli i rto, postati ćemo studenti

- Možeš li nam reći draga Marta, što ćeš ti studirari ?

-  Ja bih htjela upisati komunikologiju na hrvatskom kataločkom sveučilištu, a ako ne to onda  možda Učiteljski fakultet.

- I sada pitanje, koje se nameće samo od sebe. naime, zašto je tvoj razred ovdje u Blatu, a nije sa svim ostalima na "Norijadi" na jezeru Bundek?

-  mi smo u generaciji zapamćeni kao kao poseban razred, zbog svoje kreativnosti, sjedne strane i  kažu za nas kako smo inteligentan razred i oduvijek smo tako posebni. Tako smo odlučili biti i danas posebni, nismo otišli na Bundek, poput ostalih maturanata, već smo se odlučili provesti ovaj poseban dan ovdje. Lijepo ćemo ispeći roštilj sa našom razrednicom (i ona će uskoro doći!), kako bi se sa razrednicom u miru oprostili svi skupa.

- Malo ste nas ipak "malo razočarali" naime ne vidimo nigdje bvelike količina alkohola, nekako ste vi skloniji sokovima?!

- Alkohol ćemo malo kasnije uz roštilj, no svakako umjereno. Tak', toliko da se malo proslavi.



Maturantica 4c, MLana Plavić,
Nadbiskupska klasična gimnazija, Šalata

- Srednja škola, odnosno gimnazija je iza tebe. kakav je to osjećaj ?

-  Jako dobar !  mislim, jako se predobro osjećam i brzo je prošlo. znači četiri ove godine, prebrzo je prošlo i  imam dobrih uspomena iza sebe. Pamtiti ću puno stvari. Bilo je stvarno dobro. Evo, sada je uživancija i ljeto ...

- Što je to presudilo da ste vi danas ovdje u naselju Blato, a niste na Bundeku?

-  Pa, nismo htjeli ići na Bundek. Dosta smo složni kako razred i htjeli smo baš ovdje doći na - norijadu-... Na neko imanje i ono...opustiti se,  biti negdje u prirodi i zezati se. I onak' baš da budemo sami.

- Možeš li nam reći za kraj ovog našeg razgovora, što ti planiraš upistai, koji fakultet?

- Htjela bih upisat kineziološki faks. No, ne znam, vidjeti ćemo, kako će to proći.

Za kraj, redakcija portala Rotor tebi ali i svim tvojim kolegama iz razreda radakcija portala Rotor želi da ostvarite sve svoje snove u životu!






"Kliknite" na fotografije, kako bi ih povećali!













Nema komentara:

Objavi komentar