.

subota, 28. svibnja 2016.

Još jedna uspješna izvršena pokazna vježba Dobrovoljnog vatrogasnoga društva Sveta Klara

Čehi -  Danas je u naselju Čehi, točnije u Rezidenciji Kastelan domovi za starije i nemoćne, održana pokazna vježba  Dobrovoljnog vatrogasnoga društva Sv. Klara iz istoimenoga naselja.

Moramo priznati kako smo svi prisutni (štićenici i djelatnici Rezidencije Kastelan, te stanovnici naselja Čehi...) ove zaista uspješne i dojmiljive pokazne vježbe ostali izneneđeni i ustuknuti, kvalitetom , stručnošću i brzinom izvedene pokazne vježbe od strane zaista odlično uvježbanih i pripremljenih članova, Dobrovoljnog vatrogasnoga društva Sv. Klara. 

Iako se glavnina vježbe odvijala na visini (drugi kat), i dok je svima koji su ovu vježbu promatrali u pojedinim trenutcima zastajao dah, zbog složenosti izvedenih radnji, vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva su suvereno vladali zadanom situacijom i smireno  privodili vježbu kraju, ulijevajući svima prisutnima povjerenje i sigurnost u stručnost i profesionalnost ove Dobrovoljne vatrogasne postrojbe.



g. Tomislav Grgačević, zapovjednik
Dobrovoljnog vatrogasnoga društva Sveta Klara
- Danas smo pozorno promatrali pokaznu vježbu, pod nazivom - "Rezidencija Kastelan 2016" Dobrovoljnog vatrogasnoga društva Sveta Klara na objektu - Rezidencija Kastelan, domovi za starije i nemoćne, ovdje u naselju Čehi.

- Kao što ste i sami vidjeli, danas smo po prvu puta, ovdje kad našeg dugogodišnjeg prijatelja vatrogastva g. jednog od osnivača - Rezidencija Kastelan domovi za starije i nemoćne,  održali pokaznu vježbu - "Rzidencija Kastelan 2016", u sklopu našeg godišnjeg plana i programa rada. Ovu vježbu smo izveli pokaznu vježbu sa navalnim vozilom, sa šest vatrogasaca. Izveli smo unutarnju navalu i navalu preko ljestve. U vježbi su sudjelovali i vatrogasci iz tima "ruševinaca" koji je izveo pokaznu vježbu, u slučaju kada nemamo ni jednog drugoga izbora osim klizanja ili poklapanja preko ljestava.

Danas smo izveli vježbu klizanja preko ljestava sa unesrećenim osobama sa drugog kata.

- Moramo istaknuti, kako smo mi promatrači zaista bili zadivljeni , brzinom, preciznošću, profesionalizmom izvedene pokazne vježbe. Možete li nam vi reći, kao stručnjak, ocjenu izvedenoga, viđenoga?

-  Naravno, kao zapovjednik prije svega, pohvalio bih svoje dečke. Ipak su to dečki koji  konstantno kroz godinu rade i redovito uvježbavaju ovakve i slične akcije. Možda je bilo i nekom dijelu, koja mala pogreškica, no ona je svakako zanemariva, jer "dečki" doista svaki tjedan marljivo i uporno odvajaju svoje vrijeme i vježbaju i mnogo zahtjevnije i složenije akcije. Posebno sam ponosan na ove dečje, jer je ovo  mlada ekipa koja je prije svega željna rada, prepuna volje , entuzijazma i žara. Naime , to je ono što me nadahnjuje kao zapovjednika i ljubitelja vatrogastva, da motiviram i potičem u radu tako mlade ljude , koji se predaju vatrogastvu cijelim bićem i neograničenom voljom.



g, Želimir Kastelan,(lijevo) jedan od osnivača
Rezidencije Kastelan, domovi za starije
 i nemoćne
- Moram priznati, kako sam zaista ponosan na članove Dobrovoljnog vatrogasnoga društva Sveta Klara, koji su danas ovdje u našem prostoru izveli zaista zahtjevnu i stručno  kvalitetno izvedenu pokaznu vježbu - Rezidencija Kastelan 2016.

Iako naše prijateljstvo traje godinama, danas su po prvi puta po planu i programu, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva izveli  pokaznu vježbu gdje sam se  i ja osobno ali i naši djelatnici te štićenici uvjerili u stručnost, profesionalizam i kvalitetu ova nama najbliže dobrovoljne vatrogasne postrojbe.Naravno , kako nisam sumnjao u kvalitetu naših vatrogasaca ni prije. Naime , osobno sam inzistirao da i ja budem jedan od "unesrećenih" te da i mene spuste preko užadi i ljetava sa kata na tlo. Sve smo to skupa popratili šalom, no želim ponoviti još jedanputa kako sam zadivljen umješnoću , znanjem i uvježbanošću na koji to način ovi naši dobrovoljni vatrogasci izvode ovako složene vježbe.

Nakon uspješno završene pokazne vježbe, ni nama nije ostalo druge, već da se i mi našim vatrogascima dokažemo našom "pokaznom vježbom" na roštilju, kako bi se i oni mogli uvjeriti u naše kulinarska umijeća , te da im demonstiramo kako se hrane naši štićenici, od kojih su neki čak i djedovi, bake ili bliža familija, ponekih od naših vatrogasaca.

Za kraj , želim istaknuti kako se radujem našem slijedećem druženju sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Sveta Klara, gdje ćemo mi ponovno biti domaćin, neke zanimljive i zahtjevne pokazne vježbe.



gđa. Anita Požega, glavna medicinska sestra,
voditelj doma - Rezidencije Kastelan, domovi
za starije i nemoćne

- g. Požega, možete li nam reći, kakve je dojmove ostavila ova vatrogasna pokazna vježba "Rezidencija Kastelan 2016" na vas?

-  Zaista smo zadivljeni kako su to dečki profesionalno, stručno i brzo izveli. moram priznati, kako se nakon ove pokazne vježbe osjećamo još sigurniji, barem u ovom "vatrogasnom dijeli" i mi, djelatnici ovog doma, ali zasigurno i naši štićenici.





g. Živko Mihelčić, štićenik 
Rezidencija Kastelan, domovi
za starije i nemoćne

- Zaista nemam što reći. Dečki su to napravili onak' kak' treba. Praf onak muški! Brzo, stručno i bez puno pripovedanja.

Naime ja sam vam bio šef u Opel servisu u Savskoj.  Tak' da se razmem u tehniku.

Dečki su došli, onak' pod sirenama. I evo ih odjedanput tu. Samo su se stvorili ,  prek "lojtri" na balkonu, koda su imali krila. Stavili su "unesrećenoga" u ono svoje narančasto korito i nestali kroz vrata.

Ma sve skup nije trajalo par minuta. Svaka im čast.

Dok je njih ne moramo se ničega bojati!






"Kliknite" na fotografije, kako bi ih uvećali!
















































Nema komentara:

Objavi komentar