.

ponedjeljak, 4. travnja 2016.

Godišnja skupština Podružnice umirovljenika Blato

Blato -  U petak 1. travnja je održana redovita Godišnja skupština Podružnica umirovljenika Blato. Kao i obično ovu je skupštinu uz odlične ostvarene rezultate u minuloj godini obilježila odlična organizacija i nazočnost velikog broja gostiju iz bliže ali i dalje okolice ovog novozagrebačkog naselja.

Kako smo mogli saznati, ova podružnica broji nešto više od 170. članova. Dok su se oprostili od 6 članova, ujedno se pridružilo 10. novih članova.

Isto tako u spomenutom razdoblju nije nedostajalo brige i skrbi, za svoje bolesne i nemoćne članove, tako da su obišli 27 svojih članova, koji su bili vidno dirnuti ovom posjetom. Također su obiteljima pokojnih pružili riječ utjehe u posjeti i svakoj uručili pakete lampaša. 

Podružnica umirovljenika Blato, je također surađivala sa Pastoranim vijećem Župe Remetinec gdje su uz nesebičnu pomoć i angažman župnika Stjepana Rusana, također potrebitima podijelili 33 paket poklona, prepunih živežnih namirnica. 

Podružnica je po drugi puta sudjelovala u organizacija "Izbor za osobu godine i osobe za životno djelo" u naselju Blato, gdje je jednom od članova Podružnice umirovljenika Blato g. Mato Zetović, pripalo laskova - Priznanje osobe za životno djelo.



g. Milan Bandić, gradonačelnik
grada Zagreba

Sve prisutne je nakratko pozdravio gradonačelnik Milan Bandić, istaknuvši ostvarene rezultate i zaželjevši nastavak tako kvalitetnog rada i skrbi o nemoćnima, bolesnima i potrebitima u budućnosti!








gđa. Višnja Fortuna,pročelnik
Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu

- gđa. Fortuna je također pohvalila dosadašnji rad ove Podružnice umirovljenika, ali također i rad Matice umirovljenika Novi Zagreb sa svim njezinim marljivim članovima. 

Dok Matice umirovljenika kreiraju i organiziraju djelovanje Podružnica umirovljenika u našem gradu, dotle mi, odnosno Gradski ured za obrazovanje i kulturu brinemo, da sve te aktivnosti popratimo i financiski. 



gđa. Ljeposava barta, predsjednica
Matice umirovljenika Novi Zagreb

- Ovom prilikom želim čestitati Podružnici umirovljenika Blato, na ostvarenim rezultatima u protekloj godini . Rad ove Podružnice je samo ogledalo rada i aktivnosti svih ostalih Podružnica koje čine Maticu umirovljenika Novi Zagreb.

Kazala bih, kako Matica umirovljenika Novi Zagreb također želeći ostvariti sve planove, akcije, izlete, ljetovanja i sl. svojih članova, također nema prostora za stajanje ili odmor. Akcija i planova je toliko da kada bi dan bio još jedanput duži ne bi bio dovoljno dug za ostvariti sve što je potrebno, kako bi svakom našem članu omogućili sve ono što se očekuje od nas. 


g. Dražen Hrkač, član
Vijeće gradske četvrti Novi Zagreb / zapad

- Kao član Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb/ zapad, također želim istaknuti  i skrenuti pozornost na aktivnosti ove Podružnice umirovljenika Blato. Mislim kako  i sam broj članova govori o kvalitetnom radu i zalaganju ove Podružnice u zadovoljavanju dodatnih sadržaja umirovljenika u naselju Blato.

Iskreno im želim  uspješan nastavak rada gdje ćemo i u budućnosti i dalje pomagati i ovoj Podružnici finaciskim sredstvima u ostvarenju planiranih aktivnosti.


g. Hrvoje Matić, predsjednik
Vijeća Mjesnog odbora Blato
- Najprije bih čestitao ovoj našoj udruzi, odnosno Podružnici umirovljenika Blato, na ostvarenim rezultatima u protekoj godini.

Naime, Podružnica umirovljenika je jedna od najmnogobrojnijih ali i najorganiziranijih udruga u našem naselju Blato, koja može sa pravom biti primjer ostvarivanja dobro planiranih i ostvarenih radova i akcija.

Isto tako bih istaknuo njihov humanitarni rad, prema svojim članovima ali i ne samo prema svojim članovima. 

Također treba istaknuti vječitu spremnost ovih prekrasni ljudi na suradnju sa drugim udrugama, klubovima i društvima i sl. Siguran sam kako u našem naselju ne posotiji niti jedna javna manifestacija, akcija ili radovi, u koju nisu uključeni članovi ove, svima nama na ponos Podružnice umirovljenika Blato.


g. Stjepan Suć, gost Predsjednik
Podružnice umirovljenika Odranski Obrež
- Iako sam rođeni Blaćan, no zbog ljubavi veći dio života živim u prekrasnom naselju Odranski Obrež, radujem se svakom pozivu da dođem u Blato.

Upravo je tako i danas, kada sam kao predsjednik Podružnice umirovljenika Odranski Obrež pozvan da u veličam ovaj skup. Moram priznati, kako prijateljstva naših Podružnica sežu daleko u povijest i čestim kontaktima i razmjenom iskustva se njeguju i održavaju sve do danas, o čemu svjedoči i moj dolazak.

Na kraju bih želio čestitati svim članovima Podružnice umirovljenika Blato, na ostvrenim  zavidnim rezultatima u protekloj godini, ujedno pozdravljam i sve prisutne a posebno naše umirovljenike i cijelog Novog Zagreba.


gđa. Ljubica Vlahović, gost član Podružnice
umirovljenika Sveta Klara / Čehi

- Zahvaljujem se Podružnici umirovljenika Blato, na pozivu - na svečanu Godišnju skupštinu, u ime svih članova Podružnice umirovljenika Sveta Klara / Čehi.

Moram priznati, kako dijelim radost ostvarenih rezultata Podružnice umirovljenika Blato, a u ime svoje Podružnice i svih njezinim članova donosim iskrene čestitke sa željama za nastavkom takvog rada i ostvarenje još većih rezultata i u budućnosti!


gđa. Božica Bedeković, gost, predsjednica
Podružnice umirovljenika Jakuševec / Hrelić

- Moram priznati, kako sam zaista zadovoljna ostvarenim rezultatima u protekloj godinu, Podružnice umirovljenika Blato. Sam broj članova Podružnice govori sam za sebe, a to je odraz kvaltetnog rada i dobro odabranog sadržaja koji ispunjava potrebe i želje umirovljenika ovog naselja.

Naravno, željela bih iskoristiti priliku i ovim putem u ime Udruge umirovljenika Jakuševec / Hrelić, čestitati, kako članovima uprave ali isto tako i članovima, svim umirovljenicima, na ostvarenim rezultatima, prošlogodišnjeg marljivog rada.

Zahvaljujem na pozivu na ovu prigodnu svečanost i ujedno šaljem iskrene želje za ostvarenje još većih rezultata u godinama koje dolaze.


gđa. Marija Kukolj, gost, predsjednica
Podružnice umirovljenika Lučko

- U ime svih članova Podružnice umirovljenika Lučko, pozdravljam sve članove Podružnice umirovljenika Blato i čestitam im na ostvarenim rezultatima, u protekloj godini.

Moram priznati kako me sve što sam čula na ovogodišnjoj Godišnjoj skupštini iznimno raduje, posebno kao prijatelja i susjeda. Naime naše prijateljstvo Podružnica traje, već dugo, gotovo se ni ne sjećam kada je započelo. No, kako dva susjedna naselja, upućeni smo jedno na drugo, tako, da nam se na opće zadovoljstvo naša suradnja  razvija spontano u zaista mnogo zajedničkih segmenata življenja.


g. Zvonko Cmrk, gost, predsjednica
Podružnice umirovljenika H. Leskovac




- Zahvaljujem Podružnici umirovljenika Blato, na pozivu i čestitam na ostvarenim rezultatima u protekloj godina u ime svim članove Podružnice umirovljenika Hrvatski Leskovac.







g. Mijo Skenderović, gost, predsjednica
Podružnice umirovljenika Dragonožec

- U ime svih članova Podružnice umirovljenika Dragonožec, zahvaljujem na pozivu na Godišnju skupštinu Podružnice umirovljenika Blato.

Moram priznati kako sam ugodno iznenađen ostvarenim rezultatima, koje sam imao prilike čuti, za proteklu godinu. Od srca čestitam svima koji su svojim radom, aktivnosšću, podrškom pridonijeli ovakvim zaista odličnim rezultatima Podružnice umirovljenika Blato. 

Naravno, želim im u ime svih članova Podružnice umirovljenika Dragonožec i u buduće uspješan rad i što više novih članova!


gđa. Terezija Dumić, gost, izaslanik
Podružnice umirovljenika Botinec

- Osobno mi je drago, što sam u prilici prenijete iskrene pozdrave u ime naše Podružnice umirovljenika Botinec. Također bih željela čestitati na svim ostvarenim rezultatima u protekloj godini.

Uz sve lijepe stvari, imali smo priliku čuti, kako se je nešto manje putovala, nego prijašnjih godina. Na žalost slična je situacija u našoj Podružnici umirovljenika Botinec. 

No, ja sam sigurna kako će  uprava ove Podružnice, baš kao i naše Podružnica pronaći mudro, kvalitetno i dugoročno riješenje ( u ostalom uvijek su  i do sada pronalazili rješenja i za mnogo izazovnija pitanja). 


gđa. Danica Pipić, gost, izaslanik
Podružnice umirovljenika Horvati


- Zaista sam zadovoljna svim rezultatima koje je ostvarila Podružnica umirovljenika Blato, u protekloj godini. 

Ovi rezultati potvrđuju, kako za različite aktivnosti koje uvelike mogu promjeniti kvalitetu života naših umirovljenika vrlo često nije potreban veliki novac.

Na kraju bih uputila velike čestitke upravi ali i svim članovima Podružnice umirovljenika Blato, od Podružnice umirovljenika Horvati!  


g. Žarko Tuškan, gost
Predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva
Blato
- Moram priznati kako se večeras osjećam ponosno. Naime kako smo mogli čuti u izvješću sa Godišnje skupštine, naša Podružnica umirovljenika Blato je ostvarila zaista kvalitetne rezultate u prošloj godini.

Želio bih istaknuti, kako je nekoliko članova Podružnice umirovljenika također  i članovi našeg Dobrovoljnog društva Blato, a neki od njih su čak i sami osnivači, našeg društva.

Podružnica umirovljenika je vrlo često primjer sloge, odlične organizacije, međusobne podrške ali i suosjećanja kako prema samim članovima, ali isto tako i šire. U svom radu smo vrlo često koristili iskustva Podružnice umirovljenika naročito kod motiviranja novih članova i sl.

Naravno, kako ćemo našu uspješnu suradnju nastaviti i u budućim vremenima, za koja im od srca, kao predsjednik šaljem iskrene želje da im budu prepuna,  druženja, pjevanja, ljetovanja, izleta i sl.


gđa.Đurđa Labudović, gost, izaslanik
blagajnica, Podružnice umirovljenika Brezovica

- Zaista mi je drago što sam večeras ovdje u prilici prenijeti iskrene pozdrave u ime svih članova Podružnice umirovljenika Brezovica.

Zahvaljujem na pozivu, no isto tako čestitam na odlično ostvarenim rezultatima u prošloj godini o kojima svjedočimo na ovoj Godišnjoj skupštini.

Moram priznati kako se ugodno osjećam u ovako prekrasnom društvu gdje se skupilo zaista dosta gostiju i iz ostalih Podružnica, Matice umirovljenika Novi Zagreb. Iako možda nije vrijeme i mjesto, poneke od predsjednika, zatekne, kako kroz priču prenose jedni drugima iskustva rješavanja pojedinih problema, sa kojima se znaju kao uprava Podružnica susresti.

No za kraj bih ipak pohvalila i organizaciju ove večeri, koja započela ozbiljnije  - Godišnjom skupštinom, da bi se nastavila prekrasnom uz pjesmu jelo i piće, baš po svačijem ukusu.

Svaka čast organizatorima - Podružnici umirovljenika Blato!








"Kliknite" na fotografije, kako bi ih povećali!


































































Nema komentara:

Objavi komentar