.

nedjelja, 6. ožujka 2016.

Podružnica umirovljenika Sloboština, slavi Dan žena

Sloboština - Jučer je sa početkom u 16,00 sati u prostoru lokalne samouprave, Podružnica umirovljenika Sloboština, prigodno uz ugodan glazbeno kulturni program obilježila nadolazeći Međunarodni dan žena.

Na ulazu nas je sve skupa dočekala prekrasna prodajna izložba, ručnih radova, članova i polaznika Radionice.Moramo priznati, kako su nam pojedini radovi doista izmamili divljenje u spretnosti i ljepoti izrade.

Kako su  članovi dolazili, tako je i ovaj skup pratila i uveličala "živa glazba" koja je ispočetka laganim notama, no kasnije i onim veselijim , življima - uvelike uljepšavala ovo prekrasno druženje.

Nije trebalo dugo čekati, a stolovi su se napunili hranom i pićem. Oni odvažniji su započeli plesati. Uskoro na "plesnom podiju" gotovo da i  nije bilo mjesta za sve željne plesa, gibanja, glazbe...

U jednoj stanci, gdje je glazba zasluženo zajedno sa plesačima zastala, kako bi ipak malo odmorila, dvoranom su krenuli -crveni karamfili- . Podružnica umirovljenika Sloboština je ovim prekrasnim cvijetovima svakoj svojoj članici, skrenula pozornost, na skorašnji Dan žena, ali isto tako uputila zahvalnost na sve ostvarene rezultate, kako u društvenom, radnom ali i osobnom životu.

Svojom prekrasnom, uistinu, osjećanom, nježnom i emotivnom recitacijom nekoliko prekrasnih pjesama gđa. je ovo druženje zaista učinila nezaboravnim, a do pažljive publike izmamila dugačak, dugačak pljesak.



gđa. Ljeposava Barta, predsjednica
Podružnice umirovljenika Sloboština

- Ovo je već dugogodišnja tradicija da Podružnica umirovljenika Sloboština, organizira obilježavanje - Međunarodnog dana žena, 8. marta.

Evo sada ćemo upravo podijeliti cvijeće (karamfile), svakoj našoj članici Podružnice umirovljenika Sloboština kako bi Međunarodni dan žena dosta simbolično i obilježili.

Moram priznati, kako smo svi skupa prošlih godina bili malo aktivniji, tako da su u ovom našem prostoru u tu svrhu gostovala mnoga estradna imena ( klapa Intrede itd...) . No, ove godine su me malo više pritisnule obaveze, tako da nismo stigli organizirati ovaj dan sa tolikom širinom. Poznavajući sve naše članove, sigurna sam, kako to neće umanjiti ljepotu i doživljaj našeg današnjeg druženja.

  

gđa. Biserka Hunjadi Hrenar, voditeljica
kreativne radionice Sloboština
- gđo. Hunjadi Hrenar, koliko dugo održavate kreativne radionice u Podružnici umirovljenika Sloboština?

- Naša radionica je već postala tradicionalna, naime održava se uspješno i sa dosta interesa već treću godinu. Naravno, ne bih htjele zbuniti one eventualno zainteresirane, koji su sada preko ovog našeg razgovora doznali da takvo što postoji u našoj Podružnici umirovljenika Sloboština. Čak što više želim ih pohrabriti da nam se priključe, jer uvijek se mjesta nađe među nama kreativcima, zar ne !? Mi se družimo i "radimo" svaku srijedu od 16,00 do  18,00 sati, ovdje u prostotu, lokalne samouprave.

Moram reći, kako se finaciramo sami. U kreativnoj radionici, izrađujemo sve prikladne poklone, nakit za sve praznike i blagdana, također  heklamo, štrikamo, imamo čak i posebne tehnike - vezenja prstima-. Izrađujemo, aranžmane za stol, što od živog, suhog a što od umjetnog cvijeća... Zaista dosta toga izrađujemo, ovako ne brzinu se ne mogu svega ni sjetiti...

- Izlažete li gdje svoje radove? 

-  Uglavnom izlažemo svoje radove uz naše umirovljenike. No , zasigurno smo barem jedanputa godišnje na "Otvorenim vratima Matice umirovljenika grada Zagreba" Također smo na svim priredbama "Otvorenih vrata" umirovljeničkog doma Sveta Ana.


gđa. Jozefina Mešić, pisac amater,
interpretator poezije

- gđo. Mešić, zaista vam moramo zahvaliti na prekrasnoj interpretaciji poezije koju ste upravo izveli na današenjem druženju. Kako ne bi ispalo, da vas ja hvalim "samo onako" dugača pjesak prezadovoljne publike , govori zaista da je to tako.

Koliko se dugo bavite poezijom, pisanjem?

- To činim, zapravo od kad znam za sebe. Uvijek sam volila poeziju, pjesništvo, pjesnike. također isto tako pišem i stvaram tekstove.

Rado bih istaknula, kako i pomalo režiram, dramske grupe, koje okupljamo u našem umirovljeničkom domu Sveta Ana u Sopotu. mnogo smo svojim predstavama gostovali po cijelom gradu Zagrebu. 

Prijašnjih godina samo radili malo zapaženije, a sada je nastalo malo zatišje. No, to me ne brine, jer kako i sami znate, nakon zatišja, ponovno započene akcija, kada se sve muze umjetnosti skupe.

Dok je ovakvo "zatišje" što se tiče glume i proba, ovo vrijem koristim na pisanje. Pišem inserte iz života u domu, o životu, kako se ponašamo. Imam doista mnogo tekstova, dobrih tekstova.

- Znači gđo. Mešić, možemo ozbiljno računati, kako možemo poneki vaš tekst objaviti na stranicama našeg portala Rotor, kako bi upoznali vaš rad i sa širom publikom ?

- Da, naravno. bilo bi mi veliko zadovoljstvo. Sada mi je palo na pamet tekst "U domu , udaje se mama", to je prekrasna parodija, na temu života u domu ili  "Turističko putovanje na Mars", ima toga dosta ...

Kako sam kazala, ja živim u umirovljeničkom domu Sveta Ana. Navratite, rado ću va pružiti tekstove za objavu.

- gđo. Mešić, unaprijed puno, puno zahvaljujemo na budućoj suradnji u ime svih naših čitatelja!


gđa. Pepica Crnić, dopredsjednica
Podružnice umirovljenika Sloboština
- mene ovdje u Podružnici umirovljenika Sloboština, svi doživljavaju kao "Katicu za sve". naime  ja radim sve ono što je potrebno:
  • - skupljam članarinu
  • -  vodim izlete
  • - organiziramo plesne večeri (slažem stolove,...)
  • - itd 

- gđo. Crnić, kakvi su dojmovi o večerašnjem susretu?

 - Moram priznati, kako je ovo današnje druženje izuzetno ljepo i mami  nekadašnje uspomene, kako je to nekada bilo.Nekada kasa smo bili mlađi, ali nekada kada se je puno više slavilo.

- Kako vidimo, posjećenost je zaista velika.

- Da, veliki je interes za ovakva druženja. Nastojimo iz naše skromne članarine, pružiti našim članovima što više. kako vidite uz piće, hranu uspjeli smo i svakoj članici naše Podružnice umirovljenika Sloboština,pokloniti i "klinček" za sjećanje na ovaj dana, kada smo obilježavali Međunarodni dan žena.




"Kliknite " na fotografije, kako bi ih uvećali!















Nema komentara:

Objavi komentar