.

ponedjeljak, 1. veljače 2016.

U Župi Remetinec - Blato, imenovani novi članovi Vijeća

Blato - Jučer je u župnoj crkvi u Remetinečkom gaju, nakon svete mise koju je vodio vlč. Stjepan Rusan objevljen novi sastva Parstoralnog vijeće te Ekonomskog vijeća.

Svaka župa u Zagrebačkoj nadbiskupiji ima župno pastoralno i ekonomsko vijeće. Mandat župnih vijećnika traje pet godina od imenovanja, ukoliko ne dođe do promjena zbog opravdanih razloga. Uloga Župnih vijećnika je da budu savjetodavno i djelatno tijelo koje proučava, planira, predlaže, usklađuje, priprema, provjerava i pripomaže u ostvarenju pastoralnog rada u župi. Potiče na suodgovornost i sudjelovanje svih članova župe u naviještanju, bogoslužju i dobrotvornosti, pa tako ostvaruju svoj apostolat u župi kao vjernici laici u suradnji sa svojim svećenicima. Župna Vijeća imaju savjetodavni, a ne odlučujući glas.

Iskoristili smo pruženu priliku, te zamolili (stare) nove članove vijeće iz naselja Blato, da nam kaže ponešto o svom radu.



gđa. Barica Tomaško, članica
 Pastoralnog vijeća
Prije svega sam ugodno iznenađene ponovnim izborom u Pastoralno vijeće naše Župe.

Naime, u ovo vijeće se nitko ne kandidira osobno, već ga kandidiraju i izabiru prije svega župljani naše Župe. Ovo doživljavam kako veliku podršku  i potvrdu svog mog dosadašnjeg predanog rada u Pastoralnom vijeću, na čemu sam iznimno ponosna ali i zahvalni svim župljanima naše Župe.

Rado bih istaknula, kako rad u Pastoralnom vijeću ni izbliza nije nakakva proforma, kako bi možda poneki pomislili. Naime, mnogo truda , vremena, ljubavi je potrebno uložiti kako bi svi naši župljani osjetili snagu i moć naše Crkve i naše Župe. 

Naravno, sav trudi sve ostalo pada nekako u drugi plan, kad se mogu vidjeti rezultati, naravno ne samo nas  u Pastoralnom vijeću, već razultati svih nas zajedno, počevši od našeg vlč. Stjepana Rusana pa nadalje (ne bih htjela sada nabrajati redom, bojeći se da nekoga ne izostavim).

Zahvaljujem svima na velikoj časti koja mi je ukazana, ponovnim izborom u Pastoralno vijeće naše Župe.



g. Ivan Ščukanec, član  Ekonomskog vijeća
Od srca zahvaljujem svim župljanima koji su moju malenkost, ponovno izabrali u sastav Ekonomskog Vijeća naše Župe.

Moram priznati, kako sam ovim ponovnim izborom iznimno počašćen i kao je taj ponovni izbor, potvrdio sve dobro o mom radu i radu Pastoralnog Vijeća u proteklih pet godina.

Za kraj bih istaknuo, kako ću se nastaviti i dalje nesebično truditi u radu Vijeća kako bi ostvarili sve dogovorene ali i ono što možda nismo uspjeli u ovih proteklih pet godina. 

Nema komentara:

Objavi komentar