.

četvrtak, 25. veljače 2016.

Pet stvari koje vam detektiraju loš posao

Novi Zagreb - Iako vam se kada tražite posao čini najvažnije dobiti posao, bitno je i da je taj posao dobar. Naravno da svatko ima različite kriterije dobrog posla, ali ovo su neke od naznaka da trebate biti oprezni.


1. - 
Na razgovoru vas pitaju čudna pitanja

Ukoliko vam na razgovoru postavljaju čudna pitanja ili koriste neprimjeren rječnik, to je pokazatelj stila upravljanja i ponašanja u tom poduzeću. Isto tako obratite pažnju na ponašanje, da li osoba koja vodi razgovor dok ste vi tu odgovara na mailove, javlja se na pozive ili čita tuđe životopise?

2. Nitko vam ne izgleda zadovoljan što radi tamo




Ne možete vjerovati svakome, ali ako je opći stav i mišljenje da su u tom poduzeću ljudi nezadovoljni i da neprestano odlaze te da stalno primaju nove zaposlenike, budite oprezni.

3. Čujete loše stvari o poduzeću ili zaposlenicima




Ako negativne stvari i tračevi iz poduzeća izlaze van i postaju javne, sigurno nešto u tom poduzeću nije dobro.
 
Na razgovoru za posao sarkastično komentiraju stanje u poduzeću ili zaposlenike. Znate onu „u svakoj šali ima pola istine“. Ili ako postavite pitanje vezano uz poduzeće ili njegovu budućnost oni brzo prebace razgovor na novu temu.


4.Vaša pozicija nema točan naziv i opis posla




Ako vam ne znaju točno reći što ćete raditi, budite oprezni. Takve situacije često vode do toga da ćete poslije biti preopterećeni. Sam naziv radnog mjesta nije univerzalan, stoga uvijek treba pitati koje su obveze i zaduženja kako ne bi poslije došlo do većih problema.

Također, ako ne znaju kada trebate početi s radom, signal je za uzbunu.


5. Intuicija vam kaže da nešto nije dobro




Ako vam intuicija govori da to nije radno mjesto i radna okolina za vas, dobro razmislite. Vjerojatno ste podsvjesno primijetili neke sitnice na koje svjesno niste obraćali pažnju.

Nema komentara:

Objavi komentar