.

ponedjeljak, 11. siječnja 2016.

Učinimo svi skupa, ovaj svijet lijepšim

Zagreb - U vrijeme ovih Božićnih i novogodišnjih blagdana, jedva smo uspjeli uhvatiti g. Vedrana Habel predsjednika udruge UNUO na kratko, kako bi nam odgovorio (berem na kratko!) na pitanja, koja će vjerovatno interesirati sve one koji se odluče na "Donatorsku večeru" koji organizira ova vrijedna i radišna udruga.

- g. Habel, kažite nam, tko sve može donirati sredstva u svrhu "Donatorske večere" ?


- Donirati mogu, doista svi, pravne i privatne osobe.

- Kažite nam, koga se uplaćenim sredstvima, donora?

- Sve donacije uplaćuju se na račun Udruge UNUO. Novac od donacija koristi se za pokrivanje troškova radionicama kuharstva koje organizira Udruga UNUO, a na kojima osobe sa svim vrstama invaliditeta uče kuhati, Ujedno, pripremljena hrana se na donacijskim večerama poslužuje osobama slabijeg imovinskog stanja. Također, organiziraju se domjenci, rođendani i partiji za druge prigode, po potrebi donatora.

- Koja je svrha doniranja ?


- Omogućiti osobama s invaliditetom stjecanje znanja i vještina u kuharstvu čime se povećava njihova mogućnost zapošljavanja/samozapošljavanja i podiže stupanj socijalne uključenosti u zajednicu općenito.

- Koliko to stoji donatora u novcu (po osobi ili?)?


- Predložena donacija je 100 kn po osobi. 


- Koji je menu ?


- Menu je raznovrstan i sastoji se od 3 slijeda: predjelo, glavno jelo i dezert. Pripremamo razne vrste slanih jela i slastica, uzimajući u obzir i posebne želje donatora.

- Koliko se treba unaprijed najaviti, kao donator za donatorsku večeru ili ručak?


- 5 dana.


- Koliko se može osoba donirati, odnosno - koliki su kapaciteti prostora?


- Blagovanica u Udruzi može zaprimiti 20 osoba.  




Nema komentara:

Objavi komentar