.

utorak, 5. siječnja 2016.

Pizzerija Toni, sudionik "Natječaj za najbolju ugostiteljsku ponudu u 2015. godini"

Klara -  U sklopu  izbora u "Natječaj za najbolju ugostiteljsku ponudu u 2015. godini" posjetili smo pizzeriju Toni, koja također nominirana od naših čitatelja. Ova pizzerija već odavna je postala "legenda" naselja Klara, naime ovo je u svoje vrijeme bila prva pizzerija u ovom naselju ali i u ovom dijelu naše Gradske četvrti. 

O samim početcima, pa sve do današnjih dana porazgovarali smo sa vlasnicom ujedno i sa voditeljicom gđom. Ivankom Perić.



gđa. Ivanka Perić, sa sinom
Našu smo  pizzeriju zamislili kao obiteljsku tvrtku i   otvorili je  1999, nakon povrataka sa privremenog rada u SR Njemačkoj. Samo ime pizzerije smo izabrali po jednom od naša dva sina - Toni.

Od samih početaka rada, zasigurno neću biti pristrana kada kažem, kako je naša pizzerija postala i prepoznatljivi simbol našeg naselja Sv. Klara. 

Naime, u to vrijeme mi smo bili jedina pizzerija, ne samo u našem naselju, već mnogo, mnogo šire (naselje Trnsko, Savski gaj, naselje Remetinec, Lanište itd..). Sada kada se vratim u te godine, mogu sa ponosom kazati kako se naše naselje Sveta Klara uvelike promijenila, naravno na bolje i ljepše, ali i naša pizerija, zajedno sa naseljem. Odrastali smo skupa, dodala je kroz osmjeh gđa. Perić.

Tih godina, još uvijek, naše se naselje "gradilo". Zaista je bilo dinamično, ljudi su kupovali gradilišta, doseljavali se, gradili svoje nove domove. Samo da vas podsjetim, danas je naše naselje najveće u našoj Gradskoj četvrti Novi Zagreb / zapad, sa otprilike 15.000 stanovnika.

Naravno, kako se kaže - svako doba, nosi svoje! Upravo zbog toga ne treba se vezati ni za koje doba, već mudro i profesionalno planirati svoju poslovnu budućnost.

Upravo smo to, mi  (kao obiteljska tvrtka) i činili. Naime, od prvotne ideje pizzerije, uvijek smo pratili tržište, odnosno - potrebe naših vjernih i zadovoljnih gostiju i dodavali novu vrstu usluga. Tako smo od raznovrsnih pizza, pečenih u krušnoj peći (što i danas uspješno radimo) dodali i roštilj (također na drveni ugljen). Sa ovom uslugom ubrzo, povećali broj gostiju ali se i uspješno pozicionirali kao kvalitetan partner - na kojeg pouzdanu uvijek mogu računati - mnoge tvrtke u bližoj ili daljoj okolici. Upravo nas je ta kvalitetna suradnja potaknula na korak dalje, te smo također uz već poznatu ponudu dodali i kuhanje - gableca!

No tada dolazi, svima poznato vrijeme "krize", te se poslovna dinamika u našem naselju uvelike i osjetno, na žalost smanjuje. Zatvaraju se mnoga radna mjesta. Vremena, za sve nas ugostitelje postaju sve izazovnija. Pogledamo li unazad, tada ćemo vidjeti, kako cijene naših usluga, već godinama "miruju", dok sve ostalo (režije, dobavljači itd ..) poskupljuje. Ne, nisam od onih koji vole "kukati", ali bih skrenula pažnju, i ako je u neka vremena ugostiteljstvo i bilo izvor lake i brze zarade, tada to danas zasigurno nije. O tome svjedoče mnogi zatvoreni ugostiteljski lokali.

Danas je posao u ugostiteljstvu, kao što sam već rekla iznimno zahtjevan i naporan, te na tržištu opstaju samo oni najkvalitetniji, najkreativniji i najuporniji sa jasnom vizijom.

Iskrenog sam mišljenja, kako naša obiteljska tvrtka također nama straha za svoju budućnost. Naime, imamo dva sina, tako da u "ljudskim resursima" imamo sigurnost, no uz to, koda nas su naši uposlenici također zadovoljni pruženim im radnim uvjetima, te su svi redom prijavljeni u stalnom radnom odnosu od deset, dvanaest pa  i više godina. 

Također smo, uz naš dugogodišnji dokazani i provjereni menu - uveli prije nekog vremena novu ponudu  - raznolike salate od tjestenine - koje su također odlično prihvaćene kod naših zadovoljnih (posebno kod ženskog dijela) gostiju.

Također smo posebno ponosi, što smo kroz sve ove godine uspjeli "odnjegovali" i nove mlade  (djecu naših prvih gostiju!) naše goste koji su također vjerni našim uslugama i našoj ugostiteljskoj ponudi.

Za kraj bih čestitala svima (ukoliko nije kasno!) sretnu i uspješnu  Novu godinu 2016. prije svega našim gostima, mještanima naselja Sv. Klara ali i svim ljudima dobre volje.

Također pozivamo sve naše zadovoljne goste, da se uključe  u ovaj "Natječaj..., te da svojim glasom (slanjem maila sa brojem i imenom Pizzeria Toni - rotornzz1@gmail.com), povećaju izgleda da prvu godinu, prestižno prvo mjesto među naboljima dođe tamo gdje mu je uistinu  i mjesto, u našem naselju Sv. Klara.






"Kliknite" na fotografije, kako bi ih povećali










Nema komentara:

Objavi komentar