.

nedjelja, 20. prosinca 2015.

Ovogodišnji završni domjenak, vježbačica iz Sv. Klare

Sv.Klara -  U petak je u društvenom domu u sklopu fitnessa održana "tematska večer" Sve je odisalo nadolazećim Božićnim blagdanima, treperavom radošću i slobodom izbora teme koje su se vježbale te večeri. Obično ovo vježbanje ima svoj uhodani program, no kako smo rekli, večeras je učinjena iznimka, i izvodile su se vježbe uz glazbu, onako iz srca, nošene vedrim emocijama, Djeda Mraza (Davora) i Bake Mrazice (Sanje). Da je sve "sijelo" na svoje, pokazivali su nam osmjesi zadovoljnih vježbačica naselja SV. Klara sa jednim muškim članom, koji je isto tako uživao u vježbanju nošen dinamičnim svećarskim ritmom trenera.

Nakon, redovitog vježbanja, večeras je organizirani tematski domjenak, koji je kod ove skupine upornih i zadovoljnih vježbačica i vježbača prakticira gotovo svaka dva mjeseca. Tako se sa osmjehom neki od članova prisjećaju, Uskršnjeg domjenak, neki pak domjenka jagoda, dok su nekima svježa sjećanja domjenka gljiva....

Večeras je na stolu bilo zaista svega. Gotovo svih vrsta kolača koji se peku u ova doba, ali i ne samo u ova doba. Svaka vježbačica / domaćica je predstavila sebe i svoj kolač, te kazala o njemu, posebnost ili samo sastav i način izrade. Sve je to pratila odlična glazba, po koja doskočica i ugodno raspoloženje, koje je odavalo kako će ovo druženje potrajati više nego što su mnogi planirali. No, neka potraje, baš je prekrasno, pa sutra je neradna subota, zar ne? Dobacivale su poneke od vježbačica, kojim vježbanja nije bilo dovoljna, pa su se uhvatile još plesa ....





gđa. Slavena Smilčić, vježbačica
Uključila sam se među ove prekrasne žene, prije otprilike dva mjeseca i od tada redovito dolazim. Ne pada mi na pamet izostati bilo koji termin, jer zaista sam ugodno iznenađena, pozitivno, vježbanjem, druženjem... Osjećam se zadovoljno, i nekako uz ova druženja i vježbanje, vrijeme mi prebrzo prolazi.

Treninzi su super, Sanja je ono - "šarf", baš onako kako treba biti. 

Dakle, ovdje smo se na domjenku sastali da obilježimo posljednje dane godine i da se bolje upoznamo i da nešto fino pojedemo i popijemo. Svaka od nas vježbačica je nešto pripremila, spekla , donijela... sada ćemo to vidjeti, kušati, probati i uživati u zajedničkom veselom i iskrenom druženju.

Na kraju bi htjela svima čestitati nadolazeće blagdane, kako ovim dragim ženama, na čelu sa Sanjom i Davorom, ali isto tako i svim mještanima našeg naselja Sveta Klara.



gđa Sanja, trener i gđa. Ana Kukas,
dugogodišnja vježbačica

Živim u našem naselju Sveta Klara, već osam godina od kada sam se ovdje doselila. Odmah po dolasku sam se pokušala ovdje uključiti sa curama, kad sam shvatila da je to jedno, zapravo predivno druženje. U ostalom tome svjedočite i sami večeras po ovom našem domjenku. 

Ovakve domjenke, druženja nakon vježbanja uradimo dosta često, recimo za Valentinovo, bilo kakvu prigodu nađemo i za tu prigodu, se okupimo.

Spečemo kolače i družimo se, kako kada, nekada dulje, nekad kraće.. U glavnom, osim vježbanja, što nam jako dobro ide svima, upravo nam ovakva druženja odgovaraju. Ja sam doselila u naselje Sv. Klaru i nisam nikoga poznala. sada već mogu reći, da imam i prijateljice ovdje u Sv. Klari. Nakon tih osam godina, zar to nije prekrasno. Većinom se ovdje družimo odnosno vježbamo, većinom ljudi odnosno žene koje su se doselile, baš kao i ja u naše naselje Sv. Klara. Naravno, ne bih nikako htjela da me krivo razumiju "domaći" voljele bih da se i onim malo više angažiraju i dođu ovdje među nas.

Sve ove vježbe, jako dobro utječu na zdravlje. Meni je to osobno - super! Bolje da se ovdje družim i vježbam, nego  da se doma sa fotelje na trosjed samo seljakam. Inače mene boli kičma, meni je doktorica rekla- samo vježbati, vježbati...

Kada bi se žene malo više "osvjestile", naime ja imam podosta godina, ali kada bi malo više vježbale olakšale bi si starost. Apsolutno!

Također, da ne zaboravim, željela bih pozvati žene iz našeg naselja Sv. Klara da nam se bez straha pridruže, da sa nama malo vježbaju, njihovo ih mjesto čeka, a i mi ih očekujemo. Također želim čestitati svim mještankama i mještanima našeg naselja Sv. Klara, Božićne blagdane, da ih provedu u miru i blagoslovu uz bogati stol,  i ujedno zaželjeti najljepše želja za iduću 2016. godinu! 



gđa.  Ružica Kovač, dugogodišnja vježbačica

Ovdje živim u našem kvartu, u naselju Sv. Klara i redovno dolazim i treniram oko šest godina. Obavezno sam ovdje, baš kako i ostale cure u ponedjeljak, srijedu i petak od 20,00 sati do 21,00 sat.Ovdje se nalazimo, prvo se pozdravimo, ispričamo vic, nasmijemo i krenemo vježbati. Kada su nam vježbe ugodne znamo ostati i dulje (gotovo, kako po navici gotovo svaki puta ostanemo malo duže! 

Moja obitelj zna da su to moji dani, tako da nikada ne izostajem. ne treba biti previše mudar, da bi se vidjelo kako su ove vježbe odlične za kosti, za  psihu, za mišiće (od glave do pete!) za sve, da ne duljim. Naravno, nikako ne bi htjela preskočiti spomenuti i ova naša druženja, koja nas isto pozitivno ispunjavaju, smanjuju stres, i ostavljaju blagu prijateljsku pozitivnu energiju. Stvarno bih iskreno svima preporučila ovakvo nešto. Pa evo, sve one koje se dvoume, a slučajno čitaju  ova moja iskustva, neke se odluče, da stvarno dođu. Jer kako sam već kazala iz svog iskustva, ovo zaista pozitivno utječe i na duh i na tijelo!

No, istaknula bih još jedanput, kako je društvo super, nađemo se tu, uvije radimo neke prigodne feštice, Božićnu feštu ili Jagoda fest ili Valentinovo ili maškarada.... Kako vidite, uvijek je kreativno, zanimljivo, novo...

Ovdje se psihički i fizički odmaramo, dva u jedan.

Evo, i večeras nam je fešte, kako ste i sami vidjeli. Prvo smo vježbali a sada se častimo. To je preporuka svima.

Na kraju bih zahvalila i vama u ime svih cura, što ste došli i malo nas obišli. Redovito pratimo portal Rotor, a posebno kada možemo pročitati nešto i o sebi i o svom radu, odnosno vježbanju. Hvala vam.

No, da ne zaboravim, zaželjela bih svim ljudima (koji slave) ugodne Božićne blagdane, da ih proslave iz srca u veselju i radosti u svom domu sa svojim najbližima, i ujedno šaljem najljepše želje svim ljudima u novoj 2016. godini. Da nam se svima ispune i one najskrivenije želje.



g.  Ranko Čulić, dugogodišnji vježbač

Dugogodišnji sam korisnik ovih prostora i vježbanja u ovim prostorima pod vodstvom sanje i Davora. Dolazim ovdje prvenstveno iz osobnih zdravstvenih razloga. Naime imam problema sa kralježnicom, a ovdje sam vidio uz riješenje problema sa kralježnicom i riješenje psiholoških i drugih problema. Ovdje je dobro društvo, dobro se zabavljamo. 

Gotovo svaki mjesec imamo po nekakav, hajmo to nazvati domjenak, kako što je ovaj večerašnji - Domjenak povodom uspješnog završetka godine, Božićnih blagdana i sve to objedinimo. Danas je tema šarolika, nema određene teme. Što se tiče ovog druženje, inače za svako druženje imamo nekakvu temu, npr. u jesen se zna dogoditi tema "kestena", "buća" i sl. Tako i s proljeća i s ljeta. 

Tako da se mi ovdje lijepo družimo, zabavljamo, fizički umaramo  i psihički opuštamo! Sve zajedno i ne bih ovo mijenjao za ništa drugo!

Također bih svima zaželio blagoslovljene Božićne blagdane, i ostvarenje svih želja u Novoj 2016. godini.



gđa. Dragica Smaljan"friška" vježbačica

Dolazim ovdje ovdje tek oko dva mjeseca. Zaista mi se dopalo, tako da dolazim redovito, čak što više pazim na termine, kako ne bih slučajno zakasnila. Ovdje je  vježbati, prije svega zanimljivo. Naime iz prijašnjih iskustava na drugom mjestima, vrlo brzo sve postane "suhoparno" rutinirano, tako da žene često odustaju od vježbanja baš iz tih razloga. Ovdje sa naša Sanja zaista trudi, ali joj to i ide prekrasno od ruke. No uz vježbanje, kako su vam već sigurno rekli mi se i družimo, nekada duže, nekada kraće, no sve se ovdje poznamo, i zapravo smo svi jedna "druga" obitelj. Nisu to neka formalna druženje, već spontana. Samo  vježbanje započinjemo osmijehom, uvijek netko ispriča neki vic ili smiješnu dogodovštinu. 

Nakon smijeha sve lakše ide. nakon vježbanja, koje nije "sirovo" već nekako pristalo nama, našim godinama, promišljanjima, nekada se odmah raziđemo, a ponekada ostanemo u razgovoru. No isto tako redoviti organiziramo i naše tematske domjenke. On ina vesele i raduju. Tu svatko nešto donese od doma i tada svi uživamo u našim delcijama, baš kao i večeras. I ja sam ispekla i donijela kolač. naravno, svatko ako želi ispriča ponešto o svom kolaču način izrade, recept u kratko, kako bi i ostali članovi eventualno učiniti isto.

Kako sam već rekla, zaista je odlično dolaziti na vježbanje i družiti se sa svim ovim prekrasnim ženama ali i muškarcem.

Naravno, kako ne mislim prekinuti sa vježbanjem,čak što više. No možda mi je sada malo žao, što to nisam započela prije. No, što je tu je.

Na kraju bih svima, koji se okupljaju ovdje na našem vježbanju zaželjela prekrasne Božićne blagdane i ispinjenje svih želja u Novoj 2016. godini !




Treneri gđa. Sanja i g Davor ,
treneri
Ovo je završni domjenak za ovu godinu. Sasvim smo sigurni kako su svi prije nas mnogo toga, lijepoga kazali.

Nas dvoje bi na kraju,  samo zaželjeti svim ljudima ovog svijeta (koji slave) prekrasne Božićne blagdane, da ih provedu u ljubavi i toplini svog doma, okruženi svojim najdražim.  

Također, iskreno iz srca želimo, da se svim ljudima, iduće godine ostvare sve njihove želje. Da stanu ratovi, da izbjeglice pronađu svoje domove, da bolesni ozdrave, da tužni postanu veseli, da nezaposleni pronađu posao, da studenti polože sve ispite, da djeca imaju svoja radosna djetinjstva i da svi koji do sada nisi pomišljali o sebe i o svom i, to ove godine započnu.

Čestit vam Božić i sretna Nova 2016. godina!






"Kliknite" na fotografiju, kako bi je povećali!
















Nema komentara:

Objavi komentar