.

subota, 5. prosinca 2015.

Festival dječjeg stvaralaštva - Djeca djeci (1)

Remetinec - Sinoć je bez puno pompe, pred prepunim gledalištem otvoren festival dječjeg stvaralaštva sa cijelog područje Novog Zagreba. 

Festival " Djeca djeci" je postao tradicionalan već odavna, tako da ni ove šesnaesete godine, kako se održava, nova godine, neće moći doći u Novi Zagreb, bez održavanja ovog festivala u organizaciju Centra za kulturu Novi Zagreb. Priredba se održava, po starom običjau, dva dana  za redom petak 4. prosinca i subota 5 prosinca 2015 a okupio je oko 16. dječjih skupina različitih žanrova scenskog izražavanja.



gđa. Gordana Dereš, stručna suradnica
Centra za kulturu Novi Zagreb,
organizator festivala "Djeca djeci"
Brojne udruge, škole i svi oni koji ulažu veliki trud u rad sa djecom imaju mogućnost u ova dva dana petak 4. prosinca i subota 5 prosinca 2015 pkazati svoja postignuća, asa svojim voditeljima, svim svojim najbližima i najdražima.

Sam ulaz na program je slobodan.

Dakle, biti će pjesme, plesa, igrokaza, recitacija..... Svega onoga što djeca rade, sa svojim voditeljima. Upravo to , imaju mogućnost ovdje prikazati. Također se mogu izložiti i likovna djela, pokazati svoje filmske uratke...

Ovaj festival, nije natijecateljkog karaktera, zato jer ne želimo stvarati nikakvu presiju nikome, a posebno ne djeci ili voditeljima. Dakle da oni na jedan ležeran način mogu pokazati ono , od sebe najbolje. Upravo se ovaj festival tako naziva "Djeca djeci" jer u danima dječje radosti, dalje djeca svojim vršnjacima, svojim roditeljima, svojim bakama i dedama daruju ono najljepše od sebe.





Plesni klub Mega Blast i g. Gordan Križaj,
 predsejednik Plesnog Kluba
Već mnogo godina treniramo u prostorijama Cantra za kulturu Novi Zagreb, tako da također dugi niz i nastupamo na ovom odličnom festivalu. 

Danas smo se predstsvili sa "Brek dance". Zajedno su nastupali svi uzrasti, od male djece do seniora, a  sutra će nas predstaviti "Cure sa šoderice"

Moram priznati, kako smi iznimno zadovoljni svojim nastupom, što je potvrdio i poduži aplauz zadovoljne publike nakon našeg nastupa.



Dramska skupina "Klarići" O Š Sveta Klara i gđa.
Goranka Trošej Maceković
Mi smo dramska skupina "Klarići". Nastupali smo sa igrokazaom " Jutro mtavlje kraljice" i u "Očekivanju nove godine"

Na ovom festivalu nastupamo gotovo redovito iz godine u godineu stime što smo prije par godina, imali jedni malu pauzu.

Djeca, vole i obožavaju ovdje nastupati. Ovo im je prilika da pokažu sav svoj trud, kakoostaloj djeci, tko isto svojim najbližima, mamama, tatama , bakam djedovima ....

- Doći ćete i slijedeće godine ?

- Svakako, vidimo se !



gđa. Mirjana Valter, voditeljica dječje
folklorene družine "Lajbeki" i
dječja folklorna skupina

"Lajbeki", KUD Braća Radića
- Sudjelujete ovdje na festivali "djeca djeci" već duže ?

-  Na žalost ne dugo, nastupali smo dva puta i baš nam je drtago što smo i večeras bili ovdje. Sigurna sam kako ćemo i slijedeću godinu ponovno nastupati sa ostalima.

- Večerašnjim nastupom smo iznimno zadovoljni. Naša su djeca jako vrijedna. Ova folklorna družina djeluje već 21. godinu i ta dječica kada krenu ovako malena, kao što ste ih danas vidjeli. No, ona rastu, pa prelaze u stariju grupu, pa još u stariju i tako da sa već imamo djece koja su već odrasli ljudi, odrasli u ansambliu. A počeli su počeli su plesati kao maleni kod mene.

Također ova koreografija, koji smo večeras izveli " Kume, kume koliko ima sati" je proglašena najuspješnijom dječjom folklornom koreografiom od strane  ZAFA, za 2015. godinu. To je zasigurno jako veliki uspjeh naše dječje skupine.To je nagrada grada Zagreba za njihov rad.

- Zahvaljujemo i čestitamo na osvojenoj nagradi i  iskreno se nadamo kako ćemo se vidjeti i na godinu.

- Zahvaljujejm na čestitkama i naravno, vidimo se i slijedeće godine!



gđa. Aleksandra Ivanac sa grupom "Veseli
četvrtaši" O Š Sveta Klara

Vrlo smo vesela skupina, volimo pjevati, ali ne samo pjevati nego volimo  i to sve popratiti plesnim pokretima. 

Na festivalu "Djeca djeci" radosno dolazimo, jer nam je izuzetno bitan u našim životima  i  sa ponosom nastupamo već četvrtu godinu.

Volimo, jednostavno volimo tu sudjelovati, volimo puno raditi uz našu nastavu koju redovito radimo. Koju jedva nekako uspijevamo napraviti zbog skučenosti same satnice. Ali uspjevamo nakon nastave ostati, napraviti ovakve krasne događaje.

Evo sada radimo opet i  nešto. Imamo dvije predstave u školi zajedno sa ostalim učiteljima, kolegama...

Na kraju večerašnjem nastupa smo izmamili jako lijepi aplauz, ali rekla sam djeci kod zadnje pjesmice, kako moraju plesati jako puno swinga, kako bi potaknuliljude da se dignu i započnu plesati .....  Na kraju je rekla jedna djevojčica: "Učiteljice, oni su tako lijeni!... ha, ha, ha






"Kliknite" na fotografiju, kako bi je povećali!












Nema komentara:

Objavi komentar