.

subota, 19. prosinca 2015.

Božićni domjenak, članova podružnice umirovljenika Savski gaj

Savski gaj -  U četvrtaka je u društvenim prostorijama u naselju Savski gaj, podružnica umirovljenika održala svoj ovogodišnji Božićni domjenak.

Okupilo se više od pedesetak gostiju i članova ove vrlo aktivne podružnice. Iako svi govore o teškim vremenima, ova je podružnica umirovljenika Savski gaj, pronašla mudar i učinkovit način kako da  svoju proslavu učine pravom gozbom, a da uz to izbjegnu zamku velikog trošenja novca. Od godišnje članarine su pribavili mesne nareske, sir, kiselo povrće, kruh i piće, a kolače su ispekle same  domaćice, članice ove složne podružnice. Zaista se može kazati kako ničega nije nedostajalo. Vrijedi istaknuti, kako se novac nije trošio no nije ni morao ni na glazbu, jer je sve prisutne uveseljava svojom glazbom ali i svojim ugodnim glasom g. Zlatko Burger, također član ove podružnice. 

Nakon, ukusne i vesele večere, svi prisutni su se zabavili "tombolom" koju su organizirali na način, da je svatko od članova poklonio nešto za dobitak tombole, takao da su se na kraju izvlačenja, skupila ponovno neka sredstva koja će potpomoći u skorom izletu.

No, o svemu smo porazgovarali sa samim članovima podružnice umirovljenika Savski gaj.



gđa.  Ljerka Francetić, predsjednica podružnice
umirovljenika Savski gaj
Ja sam predsjednica  podružnice Savski gaj, koja okuplja ljude iz naselja Savski gaja i Trokuta, pa i šire. Imamo članova iz naselja Trnsko, a večeras proslavljamo Božićni domjenak. Za razliku od proslave u svojim domovima, ovdje ćemo se okupiti svi skupa i proslaviti nadolazeće blagdane u zajedništvu i veselju svi skupa ovdje.  Ovdje ćemo malo, plesati, svirati, pjevati i veseliti se do kasnih večernjih sati.

Ovu večeru smo organizirali iz sredstava članarine, inače za ostale domjenke obično članovi doniraju neka manja sredstva (toliko da se nešto može organizirati). A, ako imamo novaca i interesenata, onda donira podružnica sredstva i za izlet, tada članovi za taj iznos manje plate.

Moram reći kako ove godine nismo baš išli na izlete, zaista ne znam razlog, kako da su se članovi malo "uspavali" kao da su se malo više "uvukli" u svoje kuće, i ne izlaze i ne druže se, a to zaista nije dobro. Naročito za treću životnu dob(koko nazivaju umirovljenike) ipak bi se trebali družiti međusobno , bez obzira dali se neko nekome sviđa ili ne. Međutim, uvijek se može naći netko sa kim se može komunicirati ili se družiti.... Toliko da razmjene mišljenja.

Večeras su na meniju naresci i kolači, koje su ispekle naše  članice, napravile i "francusku salatu". nareske aranžiramo na ovale, ne radimo sendviče. Uz to ide vino ili piva, a ako netko želi još, onda mora nadoplatiti.

Ovaj prostor u kojem smo mi sada, uz nas znači podružnicu umirovljenika Savski Gaj, koristi i Kulturno umjetničko društvo "Gaj".  Oni su uglavnom prije podne, jedino ako trebaju popodne onda nam jave. Mi koristimo prostorije četvrtkom i subotom od  17,00 sati do 22,00 sata.

Na kraju bih, ponovila kako je žalosno da se ljudi "zatvaraju " u kuće. Dva puta tjedno mogu doći, po družiti se tu malo. Mi skuhamo i kavu i neke sitnice za pregristi malo, onako štapiće i  takve stvari... To uglavnom članovi donesu, oda mi to stavljamo na stol. Dakle ne treba se bojati, nekakvih velikih izdataka. Naime tu izdataka, osim jedanput godišnje članarine u iznosu od 50,00 kn. To je godišnja članarina, nije to svaki mjesec! A ipak ima nekih sadržaja i zabavljamo se, zafrkavamo... Na koncu konca, družimo se među sobom. Nije bitno da li je netko baš iz naselja Savski gaja ili Trokuta. Npr. ja nisam iz ovih naselja a ovdje sam postala predsjednica. Zato nemajte straha, dođite da se ugodno družimo...

I za kraj, želim svima poželjeti ugodne Božićne blagdane (za sve one koji ih slave) da  ih provedu veselo u krugu svoje obitelji i naravno svima želim sretnu, zdravu i financijski bolju Novu 2016. godinu!



gđa. Ljubica Šeović, članica
podružnice umirovljenika Savski gaj
Htjele bih prije svega pozdraviti redakciju portala Rotor, koja nas je obišla na našem ovogodišnjem Božićnom domjenku i zahvaliti na trudu. Također želim kazati kako nam je drago da ste tu i iskreno se nadamo kako je ovo tek početak naše buduće i dugoročne i plodne suradnje.

- Što bih rekla o ovom našem Božićnom domjenku? Kazala bih kako je ovo naše tradicionalno vrlo uspješno druženje. Ovdje bih htjela pohvaliti gđu. Anu, koja je glavna kuharica, zatim našu  Ljerku predsjednicu, koja je sve ovo izvrsno organizirala, zatim gđu. Mašu i sve ostale članove podružnice umirovljenika Savski gaj i Trokut. 

Htjela bih također reći kako ćemo isto tako u ovim prostorijama čekati i Novu godinu, pa tko želi neka nam se slobodno pridruži, mi vas sa velikim nestrpljenjem očekujemo. Biti će isto zabavno uz odličnu živu glazbu, veselo uz odličan menu, koji će također prirediti naša najbolja kuharica Ana.

Radujem se našem susretu, no onima koji na žalost neće biti ovdje, od srca želim blagoslovljene Božićne blagdane i sretni Novu godinu, prepuni veselja, zdravlja, druženja, izleta, ljubavi ....



gđa. Đurđa Horvat, članica
podružnice umirovljenika Savski gaj
Kako i sami vidite, mi se umirovljenici dosta znamo zabaviti.
Zabavu znamo učiniti od gotovo ničega. Skromni smo, no uvijek veseli, druželjubivi, otvorenog srca i gotovo uvijek spremi pomoći. 

Moram priznati, kako ja još nisam umirovljenik, naime na sreću još uvijek radim, no to me nije spriječilo da se učlanim u ovu podružnicu. U članstvo me privuklo, druženje, česta putovanja i snažan optimizam. Rijetko ćete kada čuti ovdje bilo kojeg umirovljenika kako "kuka". Naime, ako bolje pogledate, tada ćete vidjeti, kako naši umirovljenici uvelike pomažu svojim širim obiteljima , tu mislim na djecu i na njihovu djecu (unuke)... Da nema  umirovljenika, ne znam kako bi bilo u ova "teška vremena". Eto ! No, vratimo se večerašnjem Božićnom domjenku, koji je - kako i sami sudite odlično organiziran. Stolovi su puni hrane, kolača, čak je  bila i tombola. Svo vrijeme svira glazba a uz nju pjevaju i naši umirovljenici. Gotovo ponestaje mjesta za ples. Baš je lijepo, zar ne?

Čula sam nešto da se pripreme i doček nove godine!? Ako je tako, odmah ću se prijaviti, naravno pozivam i ostale da učine isto, da u veselju druženju među dragim prijateljima  dočekamo 2016. godinu, pa nam možda na ovaj način bude bolja!

Na kraju, želim svim umirovljenicima naselja Savski gaj i Trokuta, ali i šire, zapravo umirovljenicima cijele Lijepe naše, blagoslovljen Božić i sretnu, uspješnu i prepunu zdravlja Novu 2016. godinu. 



g. Zlatko Burger, glazbenik i član
podružnice umirovljenika Savski gaj

Kazao bih kako je ovo vrhunac naših godišnjih druženja. Naime,  ovdje se družimo tokom cijele godine četvrtkom i subotom od 17,00 do 22,00 sata ali skupa idemo i na izlete.. Ovu godinu smo putovali nešto manje, nema tu nekog posebnog razloga, eto tako se dogodilo, vjerujem kako ćemo iduće sve to nadoknaditi...

I kako sam već rekao, zaista se redovito družimo tijekom cijele godine, i polako smo postali svi skupa gotovo, kako jedna  "velika obitelj". Upravo možda i iz tog razloga, baš kao obitelj i održavamo ovaj Božićni domjenak. Kako i sami vidite, stolovi su puni, plesni podij je pun, no ono što je najvažnije, svima su puna srca, druženja, pjesme, radosti i prijateljstva...

Same Božićne blagdane provesti ćemo u krugu svojih najmilijih, u krugu svojih obitelji, no ponovno ćemo se ovako družiti već na dočeku Nove godine.

Stoga pozivam sve one koji se još uvijek odlučili da učine to što prije (dok još ima mjesta), jer kako su stariji od nas rekli - kako Novu godinu dočekaš , takva će ti i biti !

Za kraj bih svim čitateljima u ime podružnice umirovljenika Savski gaj i Trokut poželio blagoslovljene Božićne blagdana (svima onima koji slave!) i sretnu, prepunu zdravlja i obilja Novu 2016. godinu!






"Kliknite" na fotografiju, kako bi je povećali!




















Nema komentara:

Objavi komentar