.

petak, 6. studenoga 2015.

Zdravstveno edukacijska akcija Crvenog križa

g. dpl. oec. Duško Godić, radni instruktor 
Gradsko društvo Crvenog križa
Siget - Danas smo u posjetu Gradskoj organizaciji Crveni križ u Sigetu od voditelja Duška doznali za mjesečnu akciju "Zdravstveni pregled umirovljenika", gdje su danas akciju posjetili i aktivno se uključili učenici Srednje medicinske škole iz Vrapča, gdje ono rade statističke podatke o izmjerenim  dnevnim vrijednostima, šećera, masnoće, tlaka.. Učenici su podjeljeni po grupama, to im je praksa na trenu. Svi su iznimno zadovljni. Svaki mjesec je sve veći i veći interes, jer se radi o besplatnom pregledu. Poseban interes bude, mjerenja, masnoće i kolesterola u krvi. Nalazi su gotovi odmah. Također je ista situacija i sa glukozom u krvi i vrijednostima krvnog tlaka, te razgovri sa liječnicom o svim ostalim problemima.



gđa.Dr. Ljerka Mišura
Ovo je zdravstveno savjetovalište organizirano za treću životnu dob. Na većini lokacija, po jednoj od lokacija, a ovo je jedna lokacija, jedanput mjesečno umirovljenici besplatno imaju zdravstveno savjetovalište. Između ostaloga imamo mjerenje krvnog tlaka i šećera kolesterola u krvi i naravno pregled liječnički zavisno na potrebu.

Trenutno smo u suradnji sa zdravstvenom školom iz Vrapča i to su zapravo svi budući medicinski djelatnici, medicinske sestre, to je u  sklopu praktične nastave.



 g. Branka Lujić ( u sredini), nastavnica
srednje medicinske škole Vrapče
Ovdje sam sa učenicima ua medicinske sestre Vrapče. Ovi učenici pohađaju treću godinu, ovo im je izvrsna prilika za kontakt  sa osobama, gdje mjere krvni tlak, mjere razinu šećera u krvi, zatim mjere opseg struka, opseg bokova.

Učenici su izrazito zadovoljni, sa suradnjom sa Gradskom organizacijom Crvenog križa Zagreb. Ovo im je već drugi susret i za sada imaju samo pozitivna iskustva.



Doris Stepić, učenica srednje medicinske škole
Vrapče

Praktična nastava koju pohađamo ovdje daleko je zanimljivija  od općih obrazovnih predmeta. Ovdje imamo direktan doticaj i kontakt sa ljudima.

Kako se imali prilike vidjeti ovdje mjerimo šećer, mjerimo tlak, također i masnoću u krvi.Mjerili smo i opsege prsa, bokova...

Nešto slično smo radili također kroz praktičnu nastavu i u dječjem vrtiću i u Nazorovoj. Tamo smo kupali, mjerili opsege glave, prsa, trbuha. Sve u svemu zanimljivo, a za nas učenike iznad svega vrlo zanimljivo poučno i praktično.




"Klikni" na fotografiju kako bi je povećao!






Nema komentara:

Objavi komentar