.

četvrtak, 19. studenoga 2015.

Tiskovna konferencija Željka Fiolića, predsjedika Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb / zapad

g. Željko Fiolić, predsjednik Vijeća Gradske
četvrti Novi Zagreb / zapad
Povodom početka radova na Prilazu Vladislava Brajkovića u naselju Siget, g. Željko Fiolić, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb / zapad je dana u 13,00 sati održao tiskovnu konferenciju.

Doista sam zadovoljan, započeo je g. Fiolić, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb / zapad - da u finišu radova koje poduzima Vijeća Gradske Četvrti novi Zagreb / zapad, da se kod nas još uvijek radi i to vrlo intezivno.  Tako da je faktički Novi Zagreb / zapad jedno veliko gradilište, ako hoćemo u smislu asfaltiranja i neasfaltiranih i obnovljenih ulica do uređenja dječjih igrališta, parkova itd...

Naime, mi smo donijeli drugi rebalans u vrijednosti negdje oko 2 miliona kuna, a to nije sve. . Želim vam kazati kako u jednoj tijesnoj suradnji sa Gradkim uredom Za izgradnju grada Zagreba i Zagrebparking - om realiziramo, projekte u međusobnom dogovoru oko financiranja. Tako da ono što Vijeće Gradske četvrti ne može iz investirati "uskače" Gradski ured Za izgradnju i Zagrebparking i čini mi se kako je to odlična simbioza za poboljšanje uvjeta života građana i na korist čitavom našem društvu.

U fazi, realizacije ovog rebalansa, koji će biti gotov do kraja prosinca, ja se iskreno nadam, kako će na s i vrijeme poslužiti (svi oni koji su hrabri, njih i vrijeme služi!). 

Mi smo za sada riješili asfaltiranje ulice Petra Šimage,  ulica Sv. Izidora u naselju Odra. Ulicu Iver u naselju Mala Mlaka. Mikulini i Keseri u naselju Ježdovec. Upravo danas započinju radovi i u Savskom gaju od kućnog broja 22 pa do kućnog broja 24. dakle kompletno onaj parkirni prostor, prilazne ulice, nogostupi. To je najveća investicija od svih ovih pozicija, negdje oko 400 tisuća kuna. 

Sada ulazimo u izgradnju, asfaltiranje - kompletnog Brajkovićevog prilaza, ulice Ivane Visine, te Trga Senjskih uskoka. Tu smo nakon niza dogovora sa Gradskim uredom dogovorili udjele u finaciranju, gdje Zagrebparking ima najveći udio, što je i za očekivati, jer su njihovi prihodi, zapravo preko parkiranja ova tvrtka uprihodi svoja primanja.

Dogovoreno je konkretno, kako je prva faza, upravo ovdje sada, gdje radovi traju , Brajkovićev prilaz, gdje imamo asfaltiranje kompletnog parkirališta sa prilaznim cestama i jednog dijela nogostupa. Taj jedan dio nogostupa će financirati Gradski ured Za izgradnju, a ovaj kompletan dio će financirati Zagrebparking.

U proljeće, donošenjem Plana Malih komunalnih akcija 2016. godine nastavljamo drugu fazu, asfaltiranja ovog kompleksa čija vrijednost radova iznosi preko 3 miliona  kuna, na način kako će Vijeće Gradske četvrti Novi Zagreb / zapad financirati obnovu asfalta ulice Ivana Visine. Tu se nadovezuje Zagrebparking, na  Trg Senjskih uskoka (slična situacija) parkirališta , prilazne ceste i time bi taj projekt bio završen.

Naravno,  da smo mi pazili, pozvali smo Odjel za zaštitu zelenila (tu ima dosta drveća) tako da će ona drveća koja su dobra, koja imaju mogućnost da dalje rastu, ona će ostati, a ona koja su (rekao bih , pustila korjenje, koje ide van...) koja su oštetila asfalt ta će se ukloniti i zasaditi novo drveće.

U razgovoru sa Gradskim uredom, smo dogovorili, kako ćemo ići separatno, uređivati. Dolje asfalta gore ćemo uređivati plato. U ovom trenutku, kakvo je stanje sa projektom? Glavni projekt se radi za potpunu rekonstrukciju platoa. To bi trebalo iduće godine gotovo, međutim - one hitne mjere, koje smo tražili da se poduzmu, s obzirom na betonske ograde (od kojih je već jednom jedna pala!) dakle, da ne dođe do ugrožavanja sigurnosti građana i materijane štete, oštećenja vozila. Utvrđeno je na tom pregledu, očevidu stručnjaka u Gradskom uredu, da se (8) osam betonskih ploča ograda, mora promjeniti.

Natječaj je bio otvoren. Prvi natječaj je propao, kroz ljeto. drugi natječaj je uspio, dakle utvrđen je i određen je tvrtka koja će izvoditi radove. Međutim sada je žalbeni tijek, sukladno Zakonu o javnoj nabavi - čeka se (15) petnaest dana da prođe žalbeni dio. 

Nakon toga, započinju radovi. Ja držim da bi izmjena tih ploča krenula, do kraja ove godine, ako će vrijeme dopustiti. tako da smo na taj način sanirali hitne zahvate, na platou Brajkovićevog prilaza. 

Mišljenja sam da građani, pogotovo naselja Siget, kroz ovu godinu što smo radili, mogu zaista biti zadovoljni, što je Vijeća Gradske četvrti samo a onda i naravno u suradnji sa Gradom Zagrebom i Zagrebparkingom napravilo.




















Nema komentara:

Objavi komentar