.

petak, 13. studenoga 2015.

Što doista ne bi trebali činiti dok vozite

Naravno vi ste odličan vozač, ali vaše sposobnosti nisu nadljudske. Za vrijeme vožnje biste se trebali usredotočiti isključivo na vožnju, a ako trebate ili želite još nešto obaviti, tada se zaustavite i napravite.
-8- Jesti dok vozite
Vožnja je potpuno pogrešno vrijeme za jelo, jer biste u tome trenutku trebali biti usredotočeni na cestu, a ne hranu.
-7- Gledanje DVD-a
Vaše oči trebaju biti usmjerene na cestu 100 posto vremena i ne biste smjeli dopustiti da vas prizori ili zvukovi ometaju. Ekrane u automobilu smjestite isključivo na stražnja sjedala.
-6- Radio
Mijenjanje programa i CD-a jedan je od većih problema. Glazbu biste trebali odabrati na početku vožnje i zaustaviti se svaki put kada mijenjate.
-5- Nemojte se presvlačiti
To uključuje skidanje jakne, mijenjanje naočala i sl.
-4- Mahati i razgovarati s drugim vozačima
Podignuti ruku i pozdraviti sasvim je pristojno, ali zaustavljanje na sred ceste kako biste razgovarali s vozačem ili pješakom često završi kobno.
-3- Voziti i piti
Naravno, svaka osoba zdravog razuma ovo će izbjegavati. Ako pripiti ili pijani vozite ugrožavate i svoj i tuđi život.
-2- Svađati se
Ako se svađate dok vozite neprimjetno ćete povećati brzinu, a također opada vaša koncentracija. Svađanje s djecom, suprugom ili poslovnim kolegom, ostavite za prikladnije mjesto.
-1- Telefoniranje ili pisanje poruka
Telefoniranje i alkohol su i zakonom zabranjeni, što ukazuje na njihovu potencijalnu opasnost. Sve može čekati dok ne dođete kući ili bar do prvog parkinga.

Nema komentara:

Objavi komentar