.

subota, 21. studenoga 2015.

Obuka vozača za vožnju na teškim terenima, u naselju Blato

Blato - Danas je u naselju Blato Vatrogasna Zajednica Grada Zagreba organizirala za sve članice koje imaju vozila Mazda, obuku vozača vozila na teškim terenima.

Obuku su vodila dva iskusna insruktora iz Auto kuće Arbanas . Današnja kiša i nešto niže temperature, učinile su ovu vježbu još zanimljivijom i zahtjevnijom. 

Sa iskusnim vozačima i vještim intruktorima, danas smo mogli vidjeti napredne mogućnosti vozila i njihovo korištenje u realnim situacijama.



g. Željko Jakovčić, DVD  Kustošija / varogasac,
prve klase
Rekao bih kako ova, pa i ovakve vježbe dođu jako dobro, jer ljudi dobiju rutinu. Ovom vježbom se dobije spoznaja što se sve može učiniti sa tim vozilima. Kao što znate, mi koristio vozila Mazde, koje smo dobili od Vatrogasne Zajednice Grada Zagreba, koje su u izvrsnom stanju.

Ovakav tip vozila je namjenjen za "male" intervencija, gdje zadatke obavljamo sa malim pumpama... Početni požari koji se dešavaju, šumski požari gdje su nepristupačni tereni, to je vrlo bitno i ova edukacija koju ćemo sada imati je dobodošla za sva Vatrogasna društva u Gradu.

Naravno, uz požare vatrogasci se koriste sve više u poplavama, auto nezgodama,  u većim katastrofama itd... Upravo iz tih razloga ova vozila moraju biti  spremna, zajedno sa vozačima da to na najbolji način iskoristimo.



g. Matija Hrstovski, DVD Črnomerec
 / zapovjednik
Danas smo se po planu ovdje skupili na obuci, vožnje maših automobila u teškim uvjetima. Ova vježba se održava već tradicionalno, cijeli niz godina.

Osnovni zadatak ove obuke je da se steknu znanja i rutina vožnje i upravljana u situacijama kada nam se upravo ovakve situacije ( u težim uvjetima) pojave pri izvršavanju zadatka.












Nema komentara:

Objavi komentar