.

nedjelja, 4. listopada 2015.

Gubitak želje za seksom

Dodaj naslov
Želja za seksualnim odnosima kod žena, je i dalje nepoznanica. Neke žene imaju problema sa smanjenom željom za seksom, a uzrok se ne može otkriti. Uzročnici manjka volje za seksualnim odnosima, mogu biti na fizičkoj, kao i na psihičkoj bazi. Dok u nekim slučajevima dolazi do kombinacije fizičkog i psihičkog problema.
Kronični umor i stres su najčešći uzročnici psihičkih problema vezanih za smanjenje seksualnih želja. Ono što sigurno može utjecati na smanjenje seksualne želje su razni antidepresivi, tablete za smanjenje krvnog tlaka i kontacepcijske tablete.
Bolesti reproduktivnog sustava, kao i menopauza, trudnoća, rođenje djeteta i problemi sa radom štitne žlijezde, mogu utjecati na fizički utjecaj smanjenja želje za spolnim odnosima.
Koji god od gore navedenih uzroka za smanjenje seksualne želje bio, ukoliko imate problema sa smanjenom željom, svakako se trebate obratiti liječniku za pomoć. Za početak rezervirajte termin pregleda kod ginekologa i liječnika opće prakse, pa će vas oni dalje uputiti na preglede, ukoliko to bude potrebno.
Neke žene za vrijeme spolnog odnosa osjećaju bol, te im spolni odnos ne donosi nikakvu ugodi. Kod tih žena nije čudno što nemaju želje za spolnim odnosima, kad im ne predstavljaju ugodu. Ukoliko se javlja bol za vrijeme spolnog odnosa, vrlo je važno otkriti joj uzrok.
Do boli prilikom seksualnih odnosa može doći ukoliko žena za vrijeme spolnog odnosa nije dovoljno vlažna, ili ima neku upalu za koju niti ne zna. Ukoliko je jedan od navedenih uzroka boli prilikom odnosa, jedan od prethodno navedenih, oni se mogu brzo i lako izliječiti, ali ako je uzročnik boli psihičke prirode, onda je liječenje malo teže i puno dulje traje.
Kako bi si sami pomogli, počnite vježbati jer vježbanje pozitivno utječe na psihičko i fizičko zdravlje, koje ima jako veliku ulogu u seksualnom životu. Isto tako što prije se počnite zdravo hranit, te u organizam obavezno unosite dovoljno tekućine, po mogućnosti vode.

Gubitak želje za sponim odnosom može loše utjecati na vezu, zbog čega je vrlo bitno da potražite pomoć i da djelujete po tom pitanju. Isto tako, umanjena želja je dovoljan znak da vam je pod hitno potrebno više brige za psihičko i fizičko zdravlje.

Nema komentara:

Objavi komentar