.

utorak, 29. rujna 2015.

Mozaik oplemenjuje plato "Super Andrije"

Siget -  Ovih dana je prof. Milo Garčević, koji predaje Mozaik, Akademije Likovnih umjetnosti skupa sa svojim studentima, započeo, izradu mozaika, na platou zgrade, popularno zvane "Super Andrija". Kako bi više saznali, porazgovarali smo sa prof. Garčević.

- Tijekom ove godine u proljeće sam sa gsp. Duškom Borićem organizirao tečejeve za polaznike starije dobi u Gradskom Crvenom križu. Napravili smo dva mozaika. Nakon toga sam dao Ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta i odobrili su mi sredstva da se može, nastaviti jedan veliki projekt koji se nastavlja ovdje na platou zgrade "Super Andrija", koji će biti poveznica između tog dijela i ovog dijele koji će se raditi. Znači, uraditi će se ovih dana deset mozaičkih panoa, koji će biti pričvršćeni i aplicirani na zid.

Kako sam već spomenuo, mozaik izvode skupa sa mnom i studenti sa svih odjela, tu je Krešimir Seleši, Antonio Kutleša, Mira Janjić, Anja Leko, pridružiti će nam se i ostali studenti, međutim trenutno su ispiti na Akademiji, pa su studenti trenutno okupirani tim obavezama.

Također će se izgraditi i skuptura, koja će ovo sve skupa, "trake" staviti u cijelinu, a biti će tu na lijevoj strani, koja će biti namotana kao klupko. Znači, ove forme koje su zlatno, bijelo, žute, će biti na jednom mjestu. To će biti  izvedeno, kada se završi ovaj dio platoa.

Nema komentara:

Objavi komentar