.

nedjelja, 20. rujna 2015.

Mobiteli i naše zdravlje

Prilikom svake upotrebe mobilnog uređaja ili telefona, dok telefonirate ili dok tipkate poruke, vaša koža je izložena oštećenjima i opasnosti. Zašto je to tako, donosimo u nastavku!
Osobe koje stalno pišu poruke na mobitelu su sklonije pojavama bora na vratu i oko brade, a ukoliko se svakodnevno naprežete da bi pročitali neku poruku, neizbježna je pojava bora oko očiju. Kako bi to spriječili trebate na vrat i dekolte nanositi hidratantne proizvode svaki dan, jer su to područja na kojima se prvo primijeti pojava bora.
Mnoge nepravilnosti na vašoj koži nastaju upravo zbog upotrebe mobitela, na kojem se nalazi više bakterija nego na wc školjci. Nakon svakog razgovaranja mobitelom, na njemu ostaje prljavština sa površine kože, bakterije i ostaci šminke. Kako bi to izbjegli, najbolje bi bilo kada bi koristili bluetooth slušalicu za razgovaranje i kada bi mobilni uređaj svako malo brisaqli sredstvima za čišćenje ekrana, ili vlažnim maramicama koje sadrže alkohol.
Ukoliko dugo pričate na telefon možete uzrokovati tamne mrlje na licu, zbog pregrijavanja uređaja. Vrući uređaj nepovoljno utječe na lice. Nikada nemojte predugo držati mobilni uređaj blizu lica, a ukoliko mislite da će razgovor potrajati stavite sugovornika na razglas ili razgovarajte na slušalicu.
Ukoliko vam se često pojavljuju alergije na koži, kao primjerice kontaktni dermatitis, znači da imate alergiju na svoj mobitel. Mobitel je često obučen u maske koje sadrže tvari koje izazivaju alergijsku reakciju. Ukoliko ste alergični, najbolje bi bilo da za zaštitu mobitela koristite plastične maske, a ekran mobitela neka vam bude prekriven zaštitnom folijom, kako biste izbjegli iritacije.

Led svjetlost koji proizvodi mobitel može uvelike utjecati na pojavu podočnjaka na vašem licu, jer utječe negativno na vaše spavanje. Svjetlost koju proizvodi mobitel, te razni zvukovi koji se čuju kada vam stigne nova poruka, mail ili bili koja druga obavijest, uvelike ometaju vaš san. Zato bi bilo najbolje da prije spavanja mobitel stavite u drugu prostoriju, a za buđenje upotrijebiti dobru staru budilicu.

Nema komentara:

Objavi komentar