.

utorak, 29. rujna 2015.

Briješ li se pravilno

Žene za ljepotu potroše mnogo više vremena za razliku od muškraca koji samo trebaju brinuti o osnovnoj higijeni. Dok žene provode sate i sate u raznim salonima za uljepšavanje, muškraci samo jedan manji dio svog vremena posvećuju brijanju.
Brijanje je važno za sve one muškarce koji ne žele bradu kao ni brkove i koji uvijek žele imati glatku i lijepu kožu.
Iako se radi o dva ili tri poteza, mnogi još uvijek ne znaju kako se najbolje obrijati bez ružnih i neugodnih posljedica poput prištića, crvenila i ogrebotina. Slijede savjeti kako se obrijati bez svega negativnog što dolazi kasnije.
Postoje dvije vrste brijanja, suho i mokro. Obrijati se možete uz pomoć raznih britvica kojih danas ima mnogo, pa svaki muškarac može birati između nekoliko različitih modela. To je mokro brijanje koje možete izvesti uz pomoć pjene ili gela.
Postoji i suho brijanje uz pomoć električnih aparata za brijanje. Ako ste jedan od onih koji se voli brijati s britvicama, važno je da ne prelazite žiletom prilikom brijanja nekoliko puta na istom mjestu. Zašto? Prođete li po jednom mjestu više puta dogodit će vam se razna oštećenja na koži.
Kada se brijete nemojte potezati britvicu od dna prema gore, uvijek krećite od vrha. Tako uklanjate onoliko dlačica koliko mislite da je potrebno i pritom ne nadražujete kožu. Brijanje u smjeru suprotnom od rasta dlačica dovodi do iritacije kože i pojave prištića.
Ukoliko se to dogodi morate biti oprezni kada prelazite preko tog područja idući put. Radi se o zahtjevnom području koje ne treba zaobilaziti ako želite obuhvatiti sve dlačice.

Muškarci koji odluče pustiti bradu nisu izbjegli brijanje, oni isto moraju povremeno uklanjati dlačice kako zbog higijene, tako i zbog izgleda kakav žele imati poput kozjih bradica što zahtijevaju redovno friziranje i održavanje. Budite nježni prema svojoj koži i njegujte je odgovarajućim preparatima.

Nema komentara:

Objavi komentar